Slovácko na kole

od 2 390 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Projeďte s námi Slovácko, které je považováno za velmi pohostinný kraj s mnoha památkami, ať už v podobě sakrálních staveb nebo lidové architektury, z níž nejobdivovanější jsou místní sklípky, kde degustoval například Mikoláš Aleš, Antonín Slavíček nebo Alois Jirásek. Projedete se rovněž podél Baťova kanálu, což je historická vodní cesta vybudovaná v minulém století.

Program: 1. den: Dopoledne příjezd do Uherského Hradiště. Výjezd z přístaviště po proudu Moravy po Uherskohradišťské cyklostezce, která vede okrajem sídliště Mojmír ke Kunovskému lesu a přes řeku Olšavu k přírodní památce Tůň u Kostelan. Od mokřadu pokračujeme dál lužním lesem kolem štěrkopískových jezer, z nichž některá nabízejí přírodní koupání, do Ostrožské Nové Vsi. Odtud vystoupáme do Ostrožské Lhoty, kde navštívíme lidový domek Háječek s ukázkou dobového bydlení, který stojí na trase cyklostezky do Hluku, typického slováckého městečka, kde se natáčel seriál Slovácko sa nesúdí. Dominantu města tvoří kostel sv. Vavřince a věž renesanční tvrze, kde je zřízeno muzeum a selská jizba. Pokračovat budeme do Dolního Němčí, kde se nachází Muzeum na Mlýně. Jde o soubor budov vodního mlýna na potoku Okluky z 18. století. V části mlýna bylo zřízeno muzeum zemědělských nástrojů, které mlýnu věnovali obyvatelé obce. Dále sjedeme do Vlčnova, následně projedeme městskými částmi Vésky a Sady, v Mařaticích zamíříme ke kostelu, za nímž stezka odbočuje vlevo k vinicím a odtud pak dojedeme k řece Moravě, kolem níž se vrátíme zpět do přístaviště. (délka trasy 45 km).

2 den: Cyklostezkou přes řeku Moravu a ulicemi Starého Města se dostaneme na cyklotrasu, která nás mezi vinicemi dovede do Zlechova. Obcí vystoupáme do Tupes, kde se nachází Muzeum Tupeská keramiky, kde můžete vidět, jak bydlel lidový hrnčíř a seznámit se s historií i současností tradiční majolikové keramiky, která se tu doposud vyrábí a jejíž výrobu si můžete sami vyzkoušet. Následně sjedeme do Velehradu, významného poutního místa, jehož dominantu tvoří klenot moravského baroka,komplex kláštera s bazilikou Nanebevzetí P. Marie a sv. Cyrila a Metoděje. Pokračovat budeme do obce Modrá s významnou archeologickou lokalitou Na Díle, což je národní kulturní památka se základy velkomoravského kostela z 9. století. Odtud se vydáme do Jalubí, kde projedeme kolem repliky větrného mlýna do Traplic a odtud do přístaviště v Babicích, odkud se podél Baťova kanálu vydáme zpět do Uherského Hradiště. (délka trasy 35 km) Odjezd zpět do Prahy. Návrat kolem 23:00 hod.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 05:30 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA – 07:00 PARKOVIŠTĚ U BILLY (TŘÍDA LEGIONÁŘŮ)
BRNO – 08:15 UL. ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Přepravu kol
  • Ubytování s večeří a snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění