Lidice – Terezín – Ústí nad Labem - Litvínov

od 390 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Vydejte se s námi do míst, kde zemřelo mnoho nevinných lidí, kteří byli obětmi nacistického násilí. Malá pevnost v Terezíně je svědectvím o perzekuci českého národa za nacistického režimu v 2. světové válce a zaznamenává osudy českých vězňů zavlečených do jiných koncentračních táborů na území nacistické německé říše. V Muzeum civilní obrany, které sloužilo původně jako protiletecký kryt, si můžete prohlédnout rozsáhlou přehlídku plynových masek od roku 1920 až po současnost, technické zajímavosti, jako funkční strojovna vzduchotechniky, zdravotní ošetřovna, rádio - telefonní ústředna, předměty nalezené v okolí krytu i ve štolách. Dále navštívíte chemický závod v Záluží, který vznikl jako dodavatel pohonných hmot pro německou armádu, proto byl cílem spojeneckých útoků.

Program: Příjezd do Lidic, kde vás čeká prohlídka památníku s průvodcem. Těšit se můžete na prohlídku galerie, muzea a rodinného domku č. p. 116, promítání filmů a výklad, dále prohlídku pietního území a růžového sadu. Poté odjezd směr Terezín, kde si prohlédnete Malou pevnost, bývalé ghetto, pevnost, která sloužila jako obranný štít proti výpadům Pruského království. Následovat bude přejezd do Ústí nad Labem, kde navštívíte Muzeum civilní obrany, kde je 500 metrů zpřístupněných chodeb a 250 metrů původních štol. Poté přejezd k areálu chemičky v Záluží u Litvínova, který zažil za druhé světové války jedny z největších náletů na území České republiky. V podvečer návrat do Prahy.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 8:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků na 32 osob, pokud ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu není uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dnů před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Pietní území Lidice 300 Kč
  • Terezín (Malá pevnost + Muzeum ghetta + Magdeburská kasárna) 220 Kč
  • Muzeum civilní obrany 70 Kč