Krkonošská pohádka a jeden den Českém ráji


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Jedním ze slavných návštěvníků Prachovských skal byl rakouský císař Franišek I., který se touto oblastí nechal pronést na nosítkách a zdejší skalní soutěska dostala na jeho počest jméno Císařská chodba. Krkonoše jsou naše nejvyšší a nejnavštěvovanější hory. Mají svého "dobrého ducha hor”, který se v lidovém podání objevuje od 15. století. V rámci zájezdu navštívíte taktéž pohádkové městečko Jičín, kde můžete navštívit Rumcajsovu ševcovnu, nejnavštěvovanější horské středisko Špindlerův Mlýn, město Harrachov, kolébku skokanských sportů, budete moci ochutnat harrachovské pivo a chybět nesmí výšlap na nejvyšší českou horu.

Program: 1. den: Dopoledne příjezd k Pomezním boudám, odkud se po červené značce vydáme na 8 km turistickou túru k chatě Jelenka. Zde bude následovat odpočinek a pokračovat budete přes Obří hřeben až na Sněžku. Večer odjezd na ubytování do Sporthotelu Bohemia v Rokytnici nad Jizerou

2. den: Po snídani odjezd do Harrachova. Procházka k Mumlavským vodopádům, které jsou nejbohatší v Krkonoších. Dále si tento den prohlédnete harrachovské skokanské můstky. Skokanský sport tu má dlouholetou tradici, díky níž se zde vychovala velká řada úspěšných sportovců. Najdete tu tři areály skokanských můstků. Poté exkurze v místních sklárně, která byla založena počátkem 18. Století a jejíž výrobky se pravidelně objevovaly na Světových výstavách. Poté posezení v místnímu pivovaru. V podvečer odjezd na ubytování.

3.den: Po snídani odjezd do Jičína. Zde uvidíte Valdštejnský zámek, který je jednou z nejrozsáhlejších staveb raného baroka. V současné době se tu nachází okresní muzeum a galerie, stálá výstava střeleckých terčů ostrostřelců a stálá expozice z díla akademického malíře Radka Pilaře, autora pohádkových postaviček Rumcajse, Manky a Cipíska. Dále uvidíte Biograf Český ráj, který byl jedním z nejnavštěvovanějších kin v české republice. Návštěvníky zaujímá jeho prvorepubliková vizáž. Dále uvidíte Valdickou bránu, kostel svatého Jakuba Většího a navštívit můžete Rumcajsovu ševcovnu, kde uvidíte jeho domácnost z doby, kdy ještě nebyl slavným pohádkovým loupežníkem. Najdete tu celou jeho rodinu, pravou ševcovskou dílnu, hernu pro děti, Mančinu bylinkovou zahrádku a Cipískovu ZOO. Poté odjezd k Prachovským skalám, kde se můžete těšit na procházku roklemi a labyrintem skalního město. V podvečer odjezd na ubytování.

4. den: Po snídani odjezd do Vrchlabí. Zde si prohlédnete místní renesanční zámek s rozsáhlým parkem, kostel sv. Augustina, kde se nachází expozice Kámen a život s ukázkami živé přírody s tekoucí vodou, rostlinami, rybami, ptáky a terárii, představující nejznámější zástupce krkonošských obojživelníků a plazů. Dále si prohlédnete barokní kamenný most ze 17. století a navštívit můžete výstavu o historii města nebo expozici Z tvorby krkonošského lidu. Odpoledne přejezd do Jánských Lázní a procházka Stezkou korunami stromů, kde trasa měří 1500 m a uchvátí vás výhled ze 45 metrů vysoké věže. V podvečer odjezd na ubytování

5. den: Po snídani ukončení ubytování a odjezd do Špindlerova Mlýna, typické horské městečko. Uvidíte to množství penzionů a chalup, kostel sv. Petra a Pavla, Špindlerovskou hospodu, která stojí přibližně ve stejných místech, kde stával mlýn mlynáře Špindlera. V případě zájmu možnost výjezdu lanovkou na Medvědín, což je nejvýše položený vrchol Skiareálu Špindlerův Mlýn. Odpoledne odjezd zpět do Prahy.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 06:30 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • 4 x ubytování
  • 4 x polopenzi
  • JEDNOLŮŽKOVÝ POKOJ BEZ PŘÍPLATKU
  • 1 večer bowlingbar na 3 hodiny v ceně pobytu
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů (Stezka v korunách stromů 190 Kč, Sklárna Harrachov 150 Kč)
  • Lanovky (Medvědín zpáteční 300 Kč)
  • Cestovní a úrazové pojištění