Jeseníky, oblast zlaté rudy a čarodějnických procesů

od 3 290 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Jeseníky svým návštěvníkům mají hodně co nabídnout, ať už je to překrásná příroda, malebná městečka, lázně, ale taktéž dvě mystická místa, kterými jsou nejvyšší hora Praděd a Petrovy kameny. V minulosti bylo Jesenicko krajem, kde vládly tradice lidového léčení a magie. Snad právě proto tu od 17. století probíhaly čarodějnické procesy, během níž zahynulo zhruba 250 lidí. Lázeňské město Karlova Studánka založil roku 1785 nejmladší syn Marie Terezie, Maxmilián II. František. V roce 2013 zařadil list The New York Times lázně a Jeseníky do přehledu turisticky nejzajímavějších míst světa, hned vedle měst jako Rio de Janeiro, Marseille, Istanbul atd.

Program: 1. den: Odjezd v ranních hodinách. Dopoledne příjezd pod Praděd. Pěší túra z Ovčárny na Praděd. Zde uvidíte moderní 146 metrů vysoký televizní vysílač. Výtahem můžete na vyhlídkovou terasu. Odtud budeme pokračovat k chatě Barborka až do půvabného lázeňského města Karlova Studánka, které vás okouzlí pohádkovými roubenými stavbami. Odjezd na ubytování.

2. den: Po snídani odjezd do města zlatokopeckého skanzenu ve Zlatých Horách, kde uvidíme repliku zlatorudných mlýnů a hornické osady. Prohlédnete si interiér s ukázkou provozu a můžete si zkusit vyrýžovat zlato. Poté odjezd do města Jeseník, kde navštívíme Vodní tvrz, v níž sídlí Vlastivědné muzeum Jesenicka. Budete mít možnost prohlédnout si expozici zdejších čarodějnických procesů. Jsou tu vystaveny dobové listiny a repliky mučících nástrojů a film představí první čarodějnický případ na Jesenicku. Individuální volno. V podvečer odjezd na ubytování.

3. den: Po snídani odjezd do města Velké Losiny, kde si prohlédneme nádherný renesanční zámek s arkádovým nádvořím a zdejší Muzeum papíru. Ve zdejší papírně se tiskla Bible kralická a veškeré úkony jsou prováděny ručně. V dnešní době zámek působí přímo harmonicky, avšak v minulosti na tomto místě probíhaly čarodějnické procesy, kde se po mučení podařilo usvědčit 39 lidí. Po prohlídce bude následovat individuální volno, které můžete využít k návštěvě zdejšího termálního parku Termály Losiny, s bazény napouštěnými přírodní termální vodou. Návrat do Prahy kolem půlnoci.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 05:00 – PARKOVIŠTĚ NAPROTI HLAVNÍMU NÁDRAŽÍ, U PROSKLENÝCH KOPULÍ
PODĚBRADY 06:00 – ČERPACÍ STANICE OMV NA D11, 36 KM
HRADEC KRÁLOVÉ 07:00 - RIEGROVO NÁMĚSTÍ (U VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ)

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků na 32 osob, pokud ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu není uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dnů před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní pojištění