Česko – Saské Švýcarsko


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Atraktivní zájezd do romantické krajiny Česko-saského Švýcarska s ubytováním v hotelu 4* Clarion. Čekají nás nádherné pěší i autobusové výlety k zajímavým skalním vyhlídkám a památkám, k Pravčické bráně, k divokým soutěskám Kamenice, plavba po Labi do saského Bad Schandau, návštěva Drážďan i romantického zámku Moritzburg a luxusní ubytování.

Benešov nad Ploučnicí - (Sloup v Čechách) - Hřensko - Pravčická brána - Divoká a Tichá soutěska - pevnost Königstein - Bastei - Bad Schandau - Nový Bor - Jetřichovické stěny - Děčín - Drážďany - zámek Moritzburg - Panská skála

Na co se můžete těšit: lodí po Labi do Bad Schandau
pohádkový Moritzburg a Drážďany
symboly oblasti, přírodní útvar Pravčická brána a Bastei

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 27.06. - 03.07. odjezd A, B, L
08.08. - 14.08. odjezd A, B, L

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel****

Ubytování
2 lůžkové pokoje s příslušenstvím

Stravování
6x polopenze (snídaně formou bufetu, večeře servírované - výběr z menu)

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Ráno odjedeme do oblasti Labských pískovců. Před příjezdem na ubytování navštívíme komplex dvou zámeckých celků v BENEŠOVĚ NAD PLOUČNICÍ - fenomén "saské renesance". V termínu 8.8. místo Benešova nad Ploučnicí navštívíme SLOUP V ČECHÁCH hrad, který přechází ve skálu. Na 35 m vysoké pískovcové skále leží památkově chráněný objekt skalní hrad Sloup. Odjezd na ubytování do hotelu Clarion 4* , kde se ubytujeme na 6 nocí. 2. den zájezdu: Atraktivní okruh nejznámějšími partiemi Českého Švýcarska. HŘENSKO - Tři prameny - PRAVČICKÁ BRÁNA - nejkrásnější přírodní útvar a symbol celé oblasti, zámeček Sokolí hnízdo - skalní útvary nad Gabrielinou stezkou - Mezní louka - DIVOKÁ SOUTĚSKA - TICHÁ SOUTĚSKA (Edmundova), romantická plavba lodičkou po říčce Kamenici. 3. den zájezdu: Saské Švýcarsko. Navštívíme pevnost KÖNIGSTEIN , z jejichž hradeb jsou nádherné výhledy na Labské pískovce a symbol této oblasti BASTEI , skalní most z pískovce, dlouhý 76 m, jenž spojuje Bastei a skalní hrad Neurathen. 4. den zájezdu: Plavba po Labi výletní lodí po trase Děčín - Hřensko - Bad Schandau . Cestou se nám budou nabízet krásy NP České Švýcarsko. Poplujeme kaňonem řeky Labe, budeme se kochat okolními pískovcovými skalami. Uvidíme vyhlídku Růžový hřeben, Belvedér a další. Kolem 11:00 hod. připlujeme do lázeňského městečka BAD SCHANDAU , v samém centru Saského Švýcarska. Procházka po Labské promenádě, centrum městečka s Dómem, Sendigova kašna, čtvrť Postelwitz s hrázděnými domy, výjezd elektrickým výtahem nad město, krásné vyhlídky. Odpoledne odpočinek a koupání v místních lázních Toskana Terme nebo variantně pro ty kdo nechtějí do lázní např: návštěva Botanické zahrady. V podvečerních hodinách návrat na hotel. 5. den zájezdu: Ráno se vydáme do NOVÉHO BORU , prohlídka sklářské hutě, ruční výroba skla. Romantika NP ČESKÉ ŠVÝCARSKO , Jetřichovické stěny , středně náročná turistika a procházky v jednom z nejkrásnějších území střední Evropy - labyrint pískovcových skalních měst, kaňonovitá údolí, Mariina skála , Vilemínina stěna a další. K večeru prohlídka historické části města DĚČÍN . 6. den zájezdu: Celodenní výlet do Drážďan. Cestou navštívíme zámek MORITZBURG , nám tak známý z pohádky Tři oříšky pro Popelku, vystavěný Augustem Silným, králem polským a kurfiřtem saským. Následují DRÁŽĎANY "Labská Florencie", prohlídka významných památek města, Brühlská terasa na nábřeží Labe s výhledy, kostel Frauenkirche, renesanční zámek, budova Semperovy opery, galerie Zwinger aj. 7. den zájezdu: Po snídani dokončení prohlídky DĚČÍNA . Cestou domů zastávka u PANSKÉ SKÁLY , čedičové varhany, známé z pohádky o Pyšné princezně. Poznámka: V případě nízké hladiny vody v Labi bude plavba z Hřenska do Bad Schandau řešena alternativně autobusem.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře),
  • 6x ubytování v hotelu**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. autobusem,
  • pojištění léčebných výloh při výletech do Německa,
  • průvodce CK
  • rekreační poplatek

Cena nezahrnuje

  • Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 700 Kč a cca 60 € (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů)
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • lodní výlety,
  • pojištění storna zájezdu 105 Kč
  • vstupné,
  • Vstupné, platby: Orientační ceny vstupů z roku 2020:
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • zámek Benešov na Ploučnicí - 120 Kč; senioři 65+ a mládež do 18 let 80 Kč; děti do 6 let vstup zdarma - skalní hrad a poustevna - Sloup v Čechách 70 Kč; senioři 65+ a studenti do 26 let a děti ve věku 6-16 let 40 Kč; děti do 5 let vstup zdarma - Česko-saské Švýcarsko - Pravčická brána 95 Kč; senioři 65+, studenti a děti 6-14 let 30 Kč - Drážďany - zámek Moritzburg - 8€; senioři 65+ a studenti 6,50€; děti 6-16 let 1€; děti do 6 let vstup zdarma - Drážďany - Zwinger - 14 €; snížené 10,50€; do 17 let vstup zdarma - Bad Shandau - lázně Toskana Terme – 3 hodiny skupinová 12€, děti 6€ - Česko - saské Švýcarsko - pevnost Königstein - skupinová 10 € - Nový Bor - sklářská huť bez průvodce - 80 Kč; dítě, student, senior 65+ 50 Kč - Hřensko - ...