Česká Kanada - Česká Kanada s výlovem rybníka


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

JIŽNÍ ČECHYs výlovem rybníka Poznávací zájezd s autokarovou dopravou, skvělým průvodcem, pobytem v hotelu*** na jednom místě s polopenzí a každý den s výlety v ceně!

zaniklá vesnice Nové Mlýny a historie Železné opony – nejsevernější bod Rakouska – tradiční výlov jihočeského rybníka – pohádkově romantický vodní zámek Červená Lhota – ochutnávka likérů v Jindřichově Hradci -  Nová Bystřice – expozice historických úzkokolejek a jízda historickým vláčkem do Jindřichova Hradce – mechanický lidový betlém – překročení 15. poledníku – hrad a zámek Jindřichův Hradec – expozice rybníkářství a voroplavby - Slavonice  - měšťanské domy – výroba Mařížské keramiky…

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách po trase Havířov - Ostrava – Frýdek - Místek – Nový Jičín – Hranice – Přerov – Olomouc – Prostějov – Vyškov – Brno – Velké Meziříčí  – Jihlava – Humpolec s plánovanou přestávkou na oběd. V odpoledních hodinách příjezd do Lesního hotelu Peršlák***, přivítání, ubytování, procházka po okolí hotelu, kde uvidíme nejsevernější most a bod Rakouska, zaniklou vesnici Nové Mlýny, připomeneme si pohnutou historii železné opony. Poté se vrátíme do hotelu na večeři a nocleh.
2. den: po snídani se v brzkých ranních hodinách vydáme na tradiční výlov jihočeského rybníka. Budeme moci obdivovat práci rybářů, kterak zručně vytahují ryby pomocí keserů do připravených kádí. Budeme svědky nelehké práce rybářů, která se již po staletí dědí z otce na syna. Plni dojmů se z hráze rybníka přesuneme k pohádkovému vodnímu zámku Červená Lhota, prohlédneme si zajímavé interiéry a cestou kolem rybníka najdeme místa, kde filmaři natáčeli třeba Zlatovlásku. Den zakončíme ochutnávkou likérů v jindřichohradecké likérce, ve které se zrodil známý jindřichohradecký rum s plachetnicí. Na večeři se vrátíme do hotelu, přenocování.
3. den: po snídani pojedeme na historické úzkorozchodné nádraží v Nové Bystřici, v expozici úzkokolejek se seznámíme s jejich zajímavou minulostí i současností, dozvíme se i několik zajímavých technických údajů a následně se vydáme vláčkem do Jindřichova Hradce. Trať se vine mezi lesy, poli, lukami, rybníky a malebnými venkovskými staveními, jež spolu vytvářejí krajinu České Kanady. Po příjezdu vlakem bude následovat prohlídka města zrcadlícího se na hladině rybníka Vajgar, uvidíme největší mechanický lidový betlém na světě, překročíme 15. poledník, o důvtipu našich předků se přesvědčíme v expozici rybníkářství a voroplavby a navštívíme třetí největší památkový objekt v ČR hrad a zámek Jindřichův Hradec. Při procházce městem nám zbude čas i na oběd. Autobusem se vrátíme do hotelu v pozdních odpoledních hodinách. Večeře a přenocování
4. den: po snídani odjedeme do srdce České Kanady, prohlédneme si kostel bývalého paulánského kláštera, dále renesanční město Slavonice, budeme obdivovat zajímavou Mařížskou keramiku a zbude nám i čas na oběd.  V odpoledních hodinách se vrátíme do hotelu, odpočineme si v hotelu, večeře a přenocování.
5. den: po snídani se rozloučíme s Českou Kanadou a vrátíme se domů plni nových zážitků i poznání. Cestou budeme mít přestávku na oběd.

Cena zahrnuje

  • autokarovou dopravu, 4 x ubytování v Lesním hotelu Peršlák***, polopenzi (snídaně formou bufetu, tříchodové servírované večeře), výlety dle programu, služby průvodce, pojištění CK ve smyslu zákona 159/99 Sb., místní poplatek

Cena nezahrnuje

  • vstupy do navštívených objektů (cca 990,- Kč), obědy