Černá Hora


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Pobytově poznávací zájezd do Černé Hory, přes Bosnu a Hercegovinu na pláže Budvanské riviéry. Přírodní krásy a památky UNESCO, typický "folklór", rozmanitost kultur, neopakovatelná atmosféra balkánských zemí, pustá skalnatá návrší i prosluněné jadranské pobřeží. V Černé Hoře se setkáme s odlišnou kulturou a necháme se unášet časem, který zde plyne poněkud jinak.

Sarajevo - Mostar - Budva - Starý Bar - Skadarské jezero - Sv. Stefan - Njeguši - NP Lovčen - Cetinje - Ulcinj - Boka Kotorská - Kotor - Perast - Gospa od Škrpjela - Dubrovník

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 08.07. - 18.07. odjezd J* + Jihlava, Bratislava
12.08. - 22.08. odjezd J* + Jihlava, Bratislava

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a polopenzí v okolí Budvanské riviéry

STRAVOVÁNÍ
7x polopenze. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Dopoledne odjezd z ČR, přejezd přes Slovensko a Maďarsko do BOSNY A HERCEGOVINY .
2. den: Ráno příjezd do SARAJEVA , slavné město, turecká orientální čtvrť Baščaršija, mešita, Alej ostřelovačů, místo atentátu na arcivévodu Ferdinanda, odpoledne kaňonem řeky NERETVY do města MOSTAR , starobylá bosenská perla, prohlídka muslimské čtvrti s mešitami, jedinečná atmosféra obchůdků, kavárniček a hospůdek, slavný starý most z r. 1566. Ubytování a večeře.
3. - 4. den: Po snídani přejezd do Černé Hory, ubytování, odpolední koupání.
5. den: STARÝ BAR , přídech orientu ve městě duchů. SKADARSKÉ JEZERO , nejkrásnější balkánské jezero na černohorsko-albánském pomezí, možnost koupání, fakult. projížďka po jezeře motorovou lodí, úžasná vegetace, fish-piknik v rybí restauraci na skále. Krátká zastávka u poloostrova SV. STEFAN , večer návrat na ubytování.
6. den: Kotorskými serpentinami s množstvím panoramatických vyhlídek na celou BOKU KOTORSKOU do pohádkového horského údolí s malebnou vesnicí NJEGUŠI , sušárna vyhlášeného njegušského pršutu (šunky), pro zájemce za příplatek ochutnávka vynikajícího pršutu a sýra. Dále pokračujeme pohořím NP LOVČEN na vrchol, do mauzolea vladyky Njegoše, odkud máte celou Černou Horu jako na dlani. Poté do slavné CETINJE, města, které bylo po staletí pro svoji nedostupnost hlavním městem Černé Hory (Cetinski monastýr, Biliarda, zámek, muzeum), večer návrat na ubytování.
7. den: Celodenní výlet do orientálně laděné ULCINJI , cestou zpět odpolední koupání na Veliké pláži.
8. den: Výlet do malebného mořského zálivu BOKA KOTORSKÁ , zastávka v centru této oblasti, ve starobylém městě KOTOR (UNESCO), hradby, katedrála sv. Trifuna, odpoledne fakultativně plavba lodí po Boce Kotorské kolem slavného města námořníků PERASTU , návštěva poutního kostela - muzea na ostrůvku GOSPA OD ŠKRPJELA , plavba kolem ostrůvku MAMULA s unikátní mořskou pevností, návštěva mořské jeskyně PLAVA ŠPILJA , koupání a relaxace na přírodní pláži ŽANJICE s fish-piknikem, večer návrat na ubytování.
9. den: Pobyt u moře nebo celodenní fakult. výlet do albánského městečka ŠKODRA s opevněným hradem Rozafat, mešitou Abu Bakr a katedrálou sv. Štěpána.
10. den: Odjezd trajektem přes Boku Kotorskou a busem do DUBROVNÍKU , historické centrum, fakult. výlet lodí na ostrov LOKRUM, slané jezero, botanická zahrada, možnost koupání. Podvečerní atmosféra města, posezení v romantických kavárničkách, noční přejezd.
11. den: Návrat v poledních hodinách do ČR.

Cena zahrnuje

  • 1x tranzitní ubytování v penzionu u Mostaru s polopenzí,
  • 7x polopenzi,
  • 7x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a polopenzí v okolí Budvanské riviéry,
  • dopravu lux. klim. busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4200 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • Chorvatsko:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 440 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné, lodní a fakult. výlety, fish pikniky, ochutnávky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"