To nejlepší z jihozápadní Anglie (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z jihozápadní Anglie. Zastavíte se v Brightonu, navštívíte bájný Stonehenge, stanete na nejzápadnějším cípu Anglie Land´s End a stihnete i Londýn. Vydejte se s námi za krásami britské přírody a poznejte jihozápad Anglie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  dvě kabinová zavazadla


kabinové zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm bez omezení hmotnosti (resp. max. hmotnost je 23 kg)

malé kabinové zavazadlo (kabelka, laptop) o max. rozměrech 40 x 30 x 15 cm bez omezení hmotnosti (resp. max. hmotnost je 23 kg)

tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček


Zavazadlo za příplatek 2 500 Kč : odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a rozměrech 90 x 75 x 43 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Stonehenge

Dospělý 710.00 Kč
Dítě 450.00 Kč
Student 640.00 Kč
Senior 640.00 Kč

Brighton - Royal Pavilion

Dospělý 640.00 Kč
Dítě 400.00 Kč

Spinnaker Tower

Dospělý 510.00 Kč
Dítě 380.00 Kč
Student 470.00 Kč
Senior 470.00 Kč

Roman Bath

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 640.00 Kč
Student 870.00 Kč
Senior 870.00 Kč

St. Michael´s Mount

Dospělý 525.00 Kč
Dítě 260.00 Kč

Tintagel

Dospělý 630.00 Kč
Dítě 385.00 Kč
Senior 560.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do Londýna, kde nás vyzvedne autobus. Vydáme se do Brightonu, poté zamíříme do přístavního města Portsmouth, kde můžeme navštívit Spinnaker Tower, věž se skleněnou podlahou. Po příletu do Londýna bude na letišti čekat náš  autobus Radynacestu , se kterým se společně vydáme na anglické jižní pobřeží do  Brightonu , který nás uvítá osvěžujícím vzduchem a křikem racků. Hlavními taháky Brightonu jsou palác Royal Pavillion  a „nové“ zábavní molo , kde se přes cinkání drobných mincí a směsici doprovodných melodií herních automatů neuslyšíte. Poté dorazíme do  přístavního města Portsmouth , odkud za stoleté války vyrážel na válečnou výpravu jako jeden z mnoha anglických králů i král Jindřich VIII. V historických docích si prohlédneme jednu z vystavených lodí – trosky  lodě Mary Rose , zázrak tehdejší vojenské techniky HMS Warrior či vlajkovou loď admirála Nelsona HMS Victory , na které britský hrdina bojoval a padl v bitvě u Trafalgaru. Navštívit můžeme i 170 metrů vysokou dominantu Portsmouth –  věž se skleněnou podlahou   Spinnaker Tower , ve které je umístěna restaurace s vyhlídkou.
2. den: Ráno nás čeká magický Stonehenge, poté přejedeme do hlavního města hrabství Devon Exeteru. Večer se přesuneme do Plymouth. Ráno přejedeme k  magickému Stonehenge , kde se při prohlídce ponoříme do vzdálené tajuplné historie. Už i vztyčení obrovských a těžkých kamenů je záhadou stejně jako to, z jakého důvodu byly pod planinou umístěny láhve portského vína či zda sloužil komplex jako pohřebiště nebo megalitická nemocnice. Odpoledne přejedeme do hlavního města hrabství  Devon . Exeteru dominuje katedrála sv. Petra, založená roku 1050. Stovky let byla katedrála střediskem náboženského života hrabství. Prohlédneme si i nejstarší obecní stavbu v Anglii městskou radnici a nejužší ulici na světě, na některých místech  0,64 metru „širokou“ , Parliament Street . Večer se přesuneme do  Plymouth , kde nás čeká krátká procházka přes  The Hoe  k přístavu, v minulosti nejdůležitější základně královského námořnictva.  Plymouth Hoe je rozlehlé travnaté prostranství poblíž moře, které během slunečných dnů láká k posezení a jehož hlavním bodem je maják Smeaton’s Tower .  Ubytování v hotelu, ve kterém strávíme tři noci.
3. den: Dnes nás čeká prohlídka ostrova St. Michael´s Mount, odtud zamíříme i k nedalekému nejzápadnějšímu cípu Anglie Land´ End. Putování po Cornwallu  začneme prohlídkou  ostrova St. Michael´s Mount , který je obklopen mořem. Budeme-li mít štěstí, můžeme se k ostrovu dostat pěšky po dlážděné cestičce. Odtud budeme pokračovat dále na západ. Projedeme městečkem  Penzance mezi nádhernými loukami a poli anglického venkova a naše putování bude pokračovat do nejzápadnějšího cípu Anglie  Land´s End  s rozeklanými útesy a dechberoucím pobřežím. Přírodní scenérie jsou vyhlášenými krásami kraje.  K večeru ještě navštívíme malebné přímořské letovisko St Ives . Návrat na ubytování.
4. den: Další den a další střípek historie - zamíříme na hrad Tintagel, poté se přesuneme na zámek Lanhydrock. Malebnou krajinou se dostaneme až na údajné  místo narození krále Artuše – hrad Tintagel . Z hradu se dochovaly ruiny, nicméně je to bájné místo spojené s kouzelníkem Merlinem a s rytíři kulatého stolu. Po jeho návštěvě se přesuneme na známý   zámek Lanhydrock , při jehož prohlídce se chodí zařízenými místnostmi s prostřenými stoly, hračkami, osobními věcmi, popř. knihovnou nebo kuchyní s čerstvým ovocem a pečivem na stole. Přítomni jsou i pánové nebo paní domácí, kteří ochotně zodpovědí jakékoliv otázky. Odtud se už autobusem Radynacestu vydáme do  srdce národního parku  Dartmoor k vesnici  Postbridge , kde se nachází jeden z mála dochovaných clapper bridge . Budeme-li mít štěstí, narazíme tu i na stáda divoce žijících poníků. Návrat na ubytování.
5. den: Dnes navštívíme výrobnu čedaru u Cheddar Gorge. Odpoledne zamíříme do města Bath, známého pro své funkční lázně založené Římany. Po dopolední cestě náš čeká krátká návštěva  výrobny pravého čedarského sýru  a průjezd  roklí Cheddar Gorg e. Odpoledne se budeme věnovat prohlídce nemalého georgiánského města  Bath , které je dodnes známo  funkčními lázněmi založenými Římany  (možnost zajištění vstupenek předem)   a které si budete pamatovat díky mnoha terasovitě uskupeným domům a skvostu městské výstavby  The Circus . Nocleh v Londýně. 
6. den: Poslední den nás čeká Londýn a jeho památky - Houses of Parliament, Buckingham Palace či Trafalgar Square. V podvečer odjezd na letiště, odlet do Prahy. Poslední den strávíme v multikulturním a okouzlujícím  Londýně . Procházkou se dostaneme postupně k  Houses of Parliament , jejichž věž Clock Tower (jejíž součástí je i zvon Big Ben ) je velmi oblíbeným motivem na pohlednicích nebo vašich fotkách, k  Westminsterskému opatství , sídlu královské rodiny  Buckinghamskému paláci  a na  Trafalgarské náměstí . V podvečer odjezd na letiště,  odlet zpět do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Londýn–Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • doprava autobusem (kromě dopravy po Londýně)
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 220 Ł včetně vstupného a dopravy na místě
  • doprava po Londýně
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 10 000 Kč