Hotel 3* Rio ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

RIO DE JANEIRO • CUKROVÁ HOMOLE • CORCOVADO • TIJUCA FOREST • FAVELA ROSINHA
Zájezd s českým průvodcem se koná v termínu od 13.10.2024.
V ostatních termínech individuální zájezd s využitím místních anglicky mluvících průvodců (nebo jiným světovým jazykem mluvící)
Zájezdy do Brazílie jsou zajišťovány pravidelnými linkami leteckých společností a je možno je zajistit i v jakémkoliv jiném termínu dle individuálních požadavku a volných letenek. Odlety jsou z Prahy, v případe zájmu je možno zajistit odlety z Vídně.

Uvedená cena zájezdu platí pro účast minimálně 2 osob.

Program zájezdu

1. den: Ráno odlet z Prahy nebo Vídně (s jedním přestupem) do Brazílie. Večer Přílet do Rio de Janeira , transfer do hotelu, ubytování ve 3* hotelu v blízkosti pláže Copacabana.
2. den: Pobyt v Riu, volno, odpočinek, koupání.
3. den: Odpočinek, koupání na pláži Copacabana nebo Ipanema. Fakultativně celodenní privátní výlet s místním průvodcem na Cukrovou homoli . Od krásné pláže Vermelha ve čtvrti Urca vyjedete lanovkou k mezistanici pod vrcholem, odkud se nabízí krásné výhledy nejen na město, ale i na vrchol homole. Po krátké zastávce pokračujete další částí lanovky na samotný vrchol s ještě úžasnějšími výhledy známými z pohlednic a fotografií z Ria. Po návratu lanovkou zpět k pláži Urca přejedete kolem pláže Botafogo do centra města a budete odpoledne věnovat prohlídce jeho historické části i moderní oblasti kolem přístavu přestavěné a vybudované při příležitosti olympijských her 2016.
4. den: Odpočinek, koupání na pláži Copacabana nebo Ipanema. Fakultativně polodenní skupinový výlet v jeepech s místním průvodcem na Corcovado a Tijuca Forest . Z jedné z nejstarších čtvrtí Ria, Cosme Velho vyjedete pozemní lanovkou pralesem, který obklopuje celé okolí Ria a prostupuje až do města, až ke známé soše Krista. Od monumentální sochy se otvírají nádherné pohledy na všechny strany Ria i na jedinečné panorama hor obklopujících Rio i ostrůvků rozesetých v oceánu naproti slavným písečným plážím. Poté v jeepech projedete deštný prales, který je součástí národního parku Tijuca, největšího městského národního parku na světě. Zastavíte se u vodopádů Cascatinha, na Čínské vyhlídce a kousek parku s bohatou florou i faunou si projdete. Přes čtvrť Santa Tereza návrat zpět do hotelu.
5. den: Pobyt v Riu, volno, odpočinek, koupání. Fakultativně polodenní skupinový výlet v jeepech s místním průvodcem do Favely Rocinha . Navštívíte největší favelu v Riu, kde se seznámíte s prostředím těchto čtvrtí, ulicemi plnými pulzujícího života, obchůdků, zábavy i nádherných výhledů na Rio a jeho pláže. Kolem těchto pláží se pak projedete cestou zpět do hotelu.
6. den: Pobyt v Riu, fakultativně celodenní skupinový výlet v jeepech s místním průvodcem nazvaný Tropický ráj , během kterého se podíváte do oblasti jižně od Ria s plážemi, pralesy porostlými horami i nádhernými výhledy. Ze čtvrti Barra se vydáte v jeepech podél pobřeží Recreio dos Bandeirantes k plážím Prainha a Grumari. Odsud zahájíte stoupání s asi 2,5 hod procházkou, během níž vystoupáte i na vrchol hory Telegraph Rock, odkud se vám otevřou dechberoucí výhledy na pláže i okolní tropickou krajinu. V jeepech se pak vrátíte na pláž Grumari k odpočinku, koupání i k obědu připraveném ve zdejším plážovém kiosku. Odpoledne návrat do Ria.
7. den: Pobyt v Riu, volno, koupání. Odpoledne individuálně možnost návštěvy Botanické zahrady založené již v 19. století císařem Pedrem II. nebo návštěva výrobny firmy Stern s ukázkami opracování brazilských drahokamů i nabídka hotových výrobků.
8. den: Dopoledne rozloučení s Rio de Janeirem a poslední koupání, nákupy a procházky. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Evropy.
9. den: Přestup v Evropě a přílet do Prahy / Vídně.

květen 2024

07.05. - 15.05.24 úterý - středa
snídaně letecky (Praha)
49 700 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

srpen 2024

03.08. - 11.08.24 sobota - neděle
snídaně letecky (Praha)
49 700 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

říjen 2024

13.10. - 21.10.24 neděle - pondělí
snídaně letecky (Praha)
53 700 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu včetně tax
  • 7× ubytování se snídaní ve 3* hotelu
  • transfery z letiště do hotelu a zpět
  • asistenci místního anglicky mluvícího průvodce v Riu
  • v termínu 13.10.-21.10. služby českého průvodce (během cesty do Brazílie a pobytu v Riu)

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna Evropské cestovní pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • Fakultativní výlety:
  • privátní celodenní výlet Cukrová homole a centrum města 4.700 Kč
  • skupinový polodenní výlet jeepem Corcovado a Tijuca Forest 2.500 Kč
  • skupinový polodenní výlet jeepem Favela Rocinha 1.300 Kč
  • skupinový celodenní výlet jeepem Tropický ráj 2.700 Kč