Velký okruh Běloruskem


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Minsk • Nesvizh • Grodno • NP Belovezhskaya Pushcha • Brest • Pinsk • NP Pripyatsky • Minsk

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Minsku . Transfer a okružní jízda. Individuální volno. Večeře a nocleh.
2. den: snídaně. Po snídani odjezd ke kouzelnému zámku Mir, který je typickým příkladem běloruské architektury. Zámek se nachází přímo u řeky Mirunka. Následuje přejezd do města Nesviž . Město má svoji neopakovatelnou atmosféru, která je umocněná architekturou sídla slovutného rodu Radziwillů. Komplex se skládá z hradu a kostela Nejsvětějšího Božího těla a dalších 8 budov. Večeře. Nocleh.
3. den: snídaně. Přejezd do města Grodno . Město se nachází v blízkosti Polska a Litvy. V minulosti bylo součástí Polska a žije zde velká polská komunita. Dominantou města je Báthoryho zámek, založený v 11. století a přestavěný v duchu italské renesance. Významnými památkami jsou také židovská synagoga z 16. století a římskokatolická katedrála sv. Františka Xaverského z roku 1705. Přejezd do Národního parku Belovezhskaya Pushcha . Večeře. Nocleh.
4. den: snídaně. Bělověžský prales leží po obou stranách hranice Polska a Běloruska mezi řekami Narewka a Hwoźna. Oblast je zařazená na seznam světového dědictví UNESCO. Prohlídka parku a návštěva Muzea přírody. Přejezd do města Brest. Město bylo v průběhu staletí součástí Ruska a od roku 1918 do roku 1939 součástí Polska. Roku 1939 po dohodě s hitlerovským Německem obsadil východní Polsko, dnes západní Bělorusko Sovětský svaz; po 2. světové válce byla odsunuta většina Poláků. Město se stalo jedním z centrem počátečního odporu Rudé armády během 2. světové války, kdy při Operaci Barbarossa sovětští vojáci hrdinně bránili Brestskou pevnost. Prohlídka města a večeře a nocleh.
5. den: po snídani přejezd do města Pinsk . Prohlídka jezuitského kláštera, který je tvořen obrovským kostelem Blahoslavené Panny Marie a Kolegia. Přejezd do Národní parku Pripyatsky. Večeře. Nocleh.
6. den: snídaně. Celodenní prohlídka parku. Jedná se o oblast zaplněnou množstvím bažin, močálů a mokřad. Místní parku říkají „plíce Evropy“. Na území parku se nachází více jak dvě stě druhů vodních ptáků. Komentovaná prohlídka s místím průvodcem. Večeře a nocleh.
7. den: snídaně. Přejezd do hlavního města Minsku. Prohlídka města. Náměstí Nezávislosti, které je obklopené vládními budovami a úřady. Katedrála Panny Marie ze 17. století. Dále projížďka unikátním metrem. Volný čas na nákupy. Individuální volno. Večeře a nocleh.
8. den: po snídani dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy.