Patagonie a Ohňová země


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Buenos Aires • Ushuaia • kanál Beagle • NP Tierra del Fuego • Punta Arenas • Isla Magdalena • Puerto Natales • NP Torres del Paine • El Calafate • NP Los Glaciares • Perito Moreno • El Chalten • Fitz Roy

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: vstupy v rámci programu zájezdu, které jsou v ceně: výlet lodí po kanálu Beagle, výlet lodí k ostrovům Isla Magdalena, vstupné do národních parků Tierra del Fuego, Los Glaciares a Torres del Paine.
Doporučená částka kapesného na stravu 350-420 USD.

Min. počet účastníků: 12

Program zájezdu

1. den: odpoledne odlet z Prahy do Buenos Aires s přestupem.
2. den: přílet do Buenos Aires – hlavního města Argentiny, prohlídka nejzajímavějších částí města (náměstí Plaza de Mayo s vládní budovou Casa Rosada a metropolitní katedrálou, 140 metrů široká Avenida 9 de Julio s obeliskem postaveným ke 400. výročí založení města, Colón - nejslavnější budova opery Jižní Ameriky, San Telmo - tradiční čtvrť s bary a restauracemi, kde se tančí tango, La Boca - pestrobarevná čtvrť umělců, dříve imigrantů, a nakonec exkluzivní čtvrť La Recoleta se známým hřbitovem a zelenající se oáza klidu plná parků a zahrad – Palermo). Nocleh.
3. den: ráno přelet z Buenos Aires až na konec světa… do města Ushuaia . Právě odtud z jižního cípu Ohňové země vyplouvá nejvíce expedic na Antarktidu. Odpoledne vyhlídková plavba lodí po kanálu Beagle , při které lze zblízka pozorovat kolonie tučňáků magellanských, albatrosy, rybáky, kormorány, lvouny a při troše štěstí i velryby a také jeden z nejjižnějších majáků světa – Les Eclaireus. Nocleh.
4. den: výlet do NP Tierra del Fuego , 7km nenáročný trek podél zálivu Ensenada a Lapataia . Úžasné pohledy na zasněžené vrcholky hor, ostrov Redonda a křišťálové vody kanálu Beagle. Zde také končí Ruta 3 známá také jako „Panamerická dálnice“, která se odsud táhne neuvěřitelných 17 000 km až na Aljašku. Odpoledne možnost k odpočinku, případně k prohlídce některého z muzeí, např. bývalé věznice, námořnictva nebo původních indiánských kultur. Nocleh.
5. den: celodenní přejezd Ohňové země z Ushuaia do chilského města Punta Arenas v jižní Patagonii, cestou přeplujeme přes Magellanský průliv. Nocleh.
6. den: ráno výlet lodí z přístavu v Laredo Bay do Magellanského průlivu k ostrovu Isla Magdalena . Pozorování největší kolonie tučňáků magellanských v chilské Patagonii (až 120 tisíc), několika set lachtanů hřivnatých a také hejna racků a kormoránů. Poté návrat do Punta Arenas, prohlídka města a přejezd do Puerto Natales . Nocleh.
7. den: NP Torres del Paine – 2denní pobyt v jednom z nejkrásnějších národních parků Jižní Ameriky, během kterého lze pozorovat skalní věže Torres a „rohy“ Cuernos s nejvyšší horou Paine Grande (3 050 m), ledovce, jezera (Grey, Pehoé, Nordenskjold ad.), vodopády Salto Grande a zdejší faunu, např. kondora, nandu nebo divoké guanaco. Poslední den návrat do městečka Puerto Natales. Nocleh.
8. den: přejezd do městečka El Calafate v Argentině, prohlídka města, nákup suvenýrů. Odpoledne fakultativně návštěva moderního Glaciaria (jedno z nejlepších muzeí světa věnovaných ledovcům), případně pěší výlet do přírodní rezervace Laguna Nimez , která je domovem až 80 druhů ptactva, večer ochutnávka pečeného skopového masa. Nocleh.
9. den: ráno návštěva NP Los Glaciares s ledovcem Perito Moreno - tento jeden z mála narůstajících ledovců na světě nabízí neskutečnou podívanou, při které se až 60 metrů vysoké kusy ledu řítí do vod jezera Argentino. Fakultativně plavba lodí po jezeře Argentino k ledovci Perito Moreno. Odpoledne přesun do městečka El Chaltén – výchozího místa pro jedny z nejkrásnějších scenérií Jižní Ameriky. Nocleh.
10. den: pěší výlet údolím řeky Fitz Roy k ledovcovému jezeru Torre (634 m n. m.) pod Mekku všech horolezců - La Torre (3 102 m n. m.), případně kratší výlety k vyhlídkám Condor nebo Torre. Nocleh.
11. den: pěší výlet k majestátní skalnaté špici Fitz Roy (3 375 m n. m.), případně kratší výlety v okolí (Laguna Capri, vodopády Chorrillo del Salto). Vzdálenosti túr se dají přizpůsobit dle zdatnosti a počasí. I méně zdatní účastníci se do 2 hodin od místa ubytování dostanou k velmi krásným výhledům s převýšením max. 200 m. Nocleh.
12. den: ráno návrat autobusem okolo jezer Viedma a Argentino na letiště do El Calafate a následně přelet do Buenos Aires, transfer na hotel. Nocleh.
13. den: snídaně. Individuální volno, poté odlet do Prahy s přestupem.
14. - 15. den: přílet do Prahy.