Argentina - Hotely Argentina ****


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

BUENOS AIRES • DELTA DEL TIGRE • USHUAIA • EL CALAFATE • PAMPA• MONTEVIDEO

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Buenos Aires (s mezipřistáním v Evropě). Přílet v e večerních hodinách místního času. Trasnfer do hotelu.
2. den: Buenos Aires -Delta del Tigre - Po snídani okružní jízda po Buenos Aires, která vám umožní objevit všechna kouzla hlavního města - Av. 9 de Julio, Plaza de Mayo, Casa Rosada, katedrála, Kongres, čtvrť Recoleta a Palermo, divadlo Colón – jedno z 5 nejvýznamějších operních divadel ve světě. Dále pokračuje čtvrť San Telmo, aristokratická část města do 19. stol., la Boca, pestrobarevná čtvrť italských imigrantů, s procházkou po ulici Caminito, a moderní Puerto Madero. Odpoledne výlet do delty řeky Paraná, 30 km od hlavního města. Projedete rezidenční částí města, minete městečko Olivos s prezidentskou rezidencí Quinta de Olivos, San Isidro se starobylou katedrálou a známým obchodním centrem, a dostanete se k deltě řeky Paraná. Delta del Tigre je směsí čisté přírody a městských zvyků. Plavba po kanále Canal Costanero del Río de la Plata – při projížďce je vidět mimo jiné jacht klub, přístav Puerto de Olivos, univerzitní město, stadión fotbalového klubu Atlético River Plate, plachetnice, loďky. Na palubě k dispozici voda, káva a místní piškotové sladkosti. Návrat na ubytování.
3. den: Buenos Aires - Ushuaia - Snídaně v hotelu, dopoledne transfer na letiště a po poledni odlet do Ushuaiy, nejjižnějšího města světa, po příletu transfer do hotelu, ubytování a volný večer.
4. den: Ushuaia -Po snídani návštěva národního parku Lapataia – Ohňová země začínajícího 12 km od města na hranici s Chile. Po výjezdu z města možnost absolvovat za příplatek projížďku proslulým vlakem Tren del Fin del Mundo (Vlak na konci světa). Pak se pokračuje do údolí řeky Pipo až k zátoce Ensenada, odkud se otevírají pěkné výhledy na ostrovy Redonda a Estorbo. Cestou možnost obdivovat krásnou krajinu a zdejší floru a faunu – lišky, zajíce, bobry, různé druhy ptáků (asi 90 druhů). Po příjezdu k jezeru Roca následuje procházka kolem jezera a řeky Lapataia, která se zde do jezera vlévá. Odsud je vidět i horu Condor tvořící přirozenou hranici s Chile. Pokračování cesty po Ruta Nacional 3 až k zátoce Lapataia. Cestou pozorování Zelené a Černé laguny, rašelinišť i bobřích hrází, ze kterých vedou bobří cestičky až do zátoky Lapataia. Návrat zpět do Usuhaie. Odpoledne pěší prohlídka města Ushuaia, vystavěného na březích kanálu Beagle, ohraničeného horami Montes Martiales, které dohromady vytváří jedinečnou kombinaci moře, hor, ledovců a lesů. Prohlídka míst, kde se usadili první bílí osadníci a vystavěli své domy a možnost návštěvy Muzea konce světa - Fin del Mundo, které dokumentuje historii celé oblasti.
5. den: Kanál Beagle - El Calafate - Snídaně v hotelu, dopolední plavba na katamaránu k ostrovu Isla de Lobos a majáku Les Eclaireurs, symbolu Ushuaiy z r. 1919. Možnost sledovat zblízka zvyky a hry tuleňů, magallenské kormorány, albatrosy a další faunu. Výlet začíná v turistickém přístavu, kde se nalodíme a po cestě lodí podél pobřeží Ushuaiy je možné vidět nejvýznamější budovy města, např. – námořní muzeum (dříve vězeňská káznice), muzeum Konce světa - Fin del Mundo, a industriální část, která je zde od roku 1980. Poté již následují výhledy na moře a hory, je možné vidět hory Olivia, Cinco Hermanos, las Estancias Fique a Túnel, dále Los Montes Escarpados a řeku el Río Encajonado. Následně loď nasměruje do centra kanálu Beagle a popluje směrem na jihozápad až k majáku Les Eclaireurs postaveném na stejnojmenném souostroví. U jednoho z ostrovů je možné vidět trosky lodi Monte Cervantes, která zde ztroskotala r. 1930. Po cestě k ostrovu Isla de Los lobos je možné sledovat hrátky mořských lvounů. Loď v naprosté tichosti pluje asi 20 minut kolem ostrova a je možné pozorovat úžasné scény ze života těchto nádherných zvířat v jejich přirozeném prostředí. Poté následuje plavba k ostrovu Isla de Los Pájaros, kde je možné sledovat kormorány, albatrosy, buřňáky obrovské a dalších asi 20 druhů mořských ptáků. Při návratu je možné obdivovat město s jeho horou Monte Martial a s ledovcem stejného jména. Po návratu transfer na letiště a odlet do El Calafate, po příletu transfer do hotelu, ubytování a volno.
6. den: NP Los Glaciares - Perito Moreno - Snídaně v hotelu. Výlet k ledovci Perito Moreno s obědem. Přejezd autobusem nádhernou krajinou do národního parku, kde následuje pěší procházka po dřevěných můstcích v délce 3 km s balkony v různých úrovních, které umožňují sledovat ledovec z různých perspektiv. Úchvatné vyhlídky na neuvěřitelné přírodní formace staré přes 500 let, se stěnami ledu o výšce 90 m a šířce bezmála 4 km. Volný čas ke sledování tohoto zázraku. Po cestě autobusem krásné výhledy na jezero Lago Argentino a zátoku Bahía Redonda s početnou faunou, černé labutě, plameňáci, kachny a lysky. Projíždí se patagonskou stepí a posléze bujnou stromovou vegetací Bosque Andino Patagónico. Po výletě návrat na ubytování.
7. den: NP Los Glaciares - plavba po jezeře - Snídaně v hotelu. Po snídani celodenní výlet s plavbou k ledovcům Upsalla, Spegazzini a Onelli. Nejdříve vás vyzvedne autobus u hotelu, přejezd asi 40 km do národního parku k ledovcům, v Punto Bandera nástup na loď, která je velmi dobře vyhřátá, a plavba k ledovcům přes Boca del Diablo, Canal Upsala a Canal Spegazini. Po necelých 2 hodinách plavby se naskytne úchvatný pohled na ledovec Upsala, cesta pokračuje do Bahía Onelli, odkud se jde pěšky ke stejnojmennému jezeru a k ledovcům Onelli, Agassiz a Bolado. Krátké volno na břehu jezera a pak plavba k ledovci Spegazzini s nejvyššími stěnami. Návrat na ubytování.
8. den: El Calafate - Buenos Aires - Snídaně v hotelu, dopoledne volno k procházkám městem na březích jezera Lago Argentino se speciálním mikroklimatem, který vytváří z tohoto místa přívětivou oázu v patagonské pustině. Fakultativně možnost návštěvy muzea patagonských ledovců Glaciarium, v moderní budově asi 5 km od centra města. Před polednem transfer na letiště a odlet do Buenos Aires. Po příletu transfer do hotelu, ubytování. Večer fakultativně večerní představení Tango Show spojené s večeří. Před představením malá lekce tanga. Po představení návrat na ubytování.
9. den: Buenos Aires - Montevideo - Volný den v Buenos Aires nebo fakultativně celodenní výlet lodí Buquebus přes Río de la Plata do hlavního města Uruguaye, Montevidea, nejmladšího hlavního města Latinské Ameriky s nejlepším přírodním přístavem v Jižní Americe. Moderní kosmopolitní město s koloniální částí starého města z dob přistěhovalců z Kanárských ostrovů. Zde prohlídka autobusem se systémem audio výkladu ve 3 jazycích. Možnost výstupu a nástupu do okružního autobusu u jednotlivých památek - Plaza de la Constitución s katedrálou a s pěší uličkou Sarandí v koloniálním stylu. Kolem divadla Solís k památníku národnímu hrdinovi na Plaza de Independencia, budova Kongresu a el Prado se slavnou růžovou zahradou. Z vršku Cerro de Montevideo vyhlídka na město, záliv a starou koloniální pevnost. Večer návrat lodí do Buenos Aires.
10. den: Buenos Aires - Fiesta gaucha - Po snídani odjezd na argentinský venkov, do pampy, jedné z nejúrodnějších částí světa pro zemědělskou a dobytkářskou produkci. Po příjezdu na místo ochutnávka v lidovém stylu - empanadas (těstové šátečky plněné masem), čaj maté, argentinské hovězí steaky a masa na rožni, doplněno salátem, moučníkem a kávou, vše svlažované argentinským vínem. Možnost jízdy na koních nebo v bryčkách tažených koňmi. Folklorní představení - tradiční lidové tance malambo a ukázka zručností gauchů (honáků dobytka) a jejich her. V pozdních odpoledních hodinách návrat do Buenos Aires. Transfer na letiště a večer odlet do Amsterdamu.
11. den: Odpoledne přílet do Evropy, přestup a odlet do Prahy. Ve večerních hodinách přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu dle programu
  • letištní taxy a palivové příplatky
  • česky mluvícího průvodce v Buenos Aires
  • služby místního průvodce
  • 9x ubytování v hotelu 3* se snídaní
  • transfery letiště-hotel-letiště
  • půldenní exkurze po Buenos Aires
  • výlet k deltě řeky Paraná Delta del Tigre
  • výlet do typické pampy s obědem
  • výlet po kanále Beagle k ostrovu lvounů
  • výlet - plavba k ledovcovým jezerům
  • výlet k Perito Moreno s obědem
  • výlet do národního parku Ohňová země

Cena nezahrnuje

  • vstupy do národních parků cca 90 USD
  • pojištění léčebných výloh a storna Evropské pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • fakultativní výlety
  • Tango show s večeří 2400 Kč
  • Muzeum ledovců - Glaciarium 25 USD (i s transferem)
  • Vlak Fin del Mundo 35USD (i s transferem)
  • Montevideo – celodenní výlet lodí 5000 Kč
  • ubytování ve 4* hotelích + 6000 Kč/os