Abu Dhabí - Promo EXPO DUBAI ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

SVĚTOVÁ VÝSTAVA EXPO 2020 DUBAJ

SVĚTOVÁ VÝSTAVA EXPO 2020 A PROHLÍDKA DUBAJE přímý let z Prahy, 4 x nocleh se snídaní v hotelu řetězce Hilton ***, celodenní prohlídka Dubaje s českým průvodcem a 2 dny na EXPO (vstupenky a doprava na výstaviště tam i zpět v ceně, průvodce a garantovaný vstup do českého pavilonu), volný den na koupání či nákupy, možnost výletu do Abu Dhabi...

letový řád je předpokládaný a může se změnit. Předpokládanou leteckou společností je Air Arabia.Cena zahrnuje: leteckou přepravu Praha - SAE - Praha včetně odbaveného zavazadla 20 kg a příručního zavazadla, 4 noci ubytování v Dubaji v 3* hotelu se snídaněmi, celodenní prohlídku Dubaje s českým průvodcem, transfery z letiště do hotelu a zpět, 2x transfer na výstaviště EXPO a zpět, 2x celodenní vstupenku na EXPO Dubai 2020-2021 včetně prohlídky českého pavilonu Czech Spring s průvodcem, služby českého delegáta, občerstvení na palubě letadla, pojištění CK proti úpadku ve smyslu zákona 159/99 Sb.Cena nezahrnuje: komplexní cestovní pojištění 990,- Kč/os./pobyt včetně pojištění storna zájezdu, pobytové taxy (10,- AED/osoba/noc), příplatek za jednolůžkový pokoj: 5.560,- Kč, vstupné do navštěvovaných objektů a vše, co není zahrnuto v cena zahrnuje Minimální počet klientů pro uskutečnění zájezdu: 20

Program zájezdu

1. den: setkání na letišti v Praze a večerní přímý let (předpokládaný odlet ve 21:05 hod.) do Spojených arabských emirátů
2. den: po příletu (předpokládaný přílet v 6 hod. ráno místního času) nás přivítá místní česky mluvící průvodce a ihned započne naše poznávání Dubaje - kosmopolitního města arabských tradic, zlata a neuvěřitelných projektů. Projedeme centrem města po tepně Sheik Zayed Road do nové čtvrti Marina. Cestou do čtvrti nejlepších pláží Jumeirah si budeme moci vyfotit ikonický hotel Atlantis, který leží na uměle vytvořených ostrovech ve tvaru palmy. Dopoledne se zastavíme na trhu Medinat Souk s typickou vůní kadidla a nabídkou tradičních výrobků. Trh je umístěn v areálu nejznámějších hotelů Medinat a Burj al Arab, odkud je lze také nejlépe vyfotit v zahradě, kterou protínají uměle vytvořené vodní kanály. Přes parné poledne se schováme v obřím nákupním centru Mall of Emirates, kde můžeme obdivovat také krytý lyžařský svah SKI DUBAI a můžeme pohodlně individuálně poobědvat (výběr z kuchyní celého světa). Odpoledne se přesuneme do historické části Dubaje, kde navštívíme museum, které nám představí nedlouhou historii města, které od malé rybářské vesničky vykvetlo do jedné z nejkrásnějších světových metropolí. Poté se projdeme trhem s látkami a tradičním dopravním prostředkem - dřevěnými lodičkami ABRA TAXI přeplujeme záliv zvaný „Creek“ ze čtvrti Bur do části Deira, kde se projdeme trhem s kořením (neopakovatelné barvy a vůně koření) do největšího trhu ze zlatem na světě - „Gold Soukh“. V podvečer nás čeká ještě návštěva Dubai Mall, jehož součástí je nejvyšší stavba světa, ikonický Burj Khalifa. Zájemci mohou fakultativně vyjet v rámci programu AT THE TOP do 134. patra a odtud spatřit celou Dubaj z letecké perspektivy a to navíc při západu slunce. Naše dnešní putování zakončíme jedinečnou podívanou největší zpívající fontány DUBAI FOUNTAIN a necháme se překvapit na jakou světovou klasickou nebo moderní hudbu bude dnešní program připraven. Plni zážitků se již přesuneme do našeho moderního hotelu řetězce HILTON***  Po ubytování volný večer na toulání dubajskými uličkami (Dubaj patří mezi nejbezpečnější města na světě), individuální večeři apod. Fakultativně lze zajistit mimořádný zážitek - plavbu na tradiční dřevěné lodi Dhow s večeří, při které se na klidné vodě zálivu bude zrcadlit historická čtvrť Bur a moderní obchodní čtvrť zvaná Downtown na opačném břehu (večeře bude formou dobrého bufetu).
3. den: po skvělé snídani se vydáme asi půlhodinovou jízdou na výstaviště EXPO DUBAI 2020 - zajisté doposud největší, nejmodernější, nejluxusnější Světové výstavy (vstupné je již zajištěno v ceně zájezdu). Ve futuristickém pavilonu České republiky budeme díky našemu partnerství s pavilonem přivítáni zástupcem pavilonu a při prohlídce získáme spoustu zajímavých informací o pavilonu CZECH SPRING, který si klade náročný cíl vyrábět v tomto pouštním prostředí unikátním systémem S. A. W. E. R. životodárnou vodu. Zajisté se dozvíme řadu praktických, odborných, ale i zábavných zákulisních příhod o přípravě projektu i samotné stavbě pavilonu. V průběhu celého dne budeme mít možnost navštívit celou řadu pavilonů dalších států (na Expu se představí téměř 200 států se svými pavilony). V podvečer transfer zpět do Dubaje a volný večer na nákupy, individuální večeři a další poznávání nebo využijeme střešního bazénu našeho hotelu pro lenošení s nádherným výhledem na nikdy nespící město.
4. den: po snídani znovu vyrazíme na výstaviště EXPO 2020 (vstup je opět v ceně zájezdu). Fakultativně lze místo návštěvy Světové výstavy zajistit pro zájemce celodenní výlet do Abú Dhabí - hlavního města nejvýznamnějšího emirátu (a také hlavního města celých Spojených arabských emirátů). V Abú Dhabí navštívíme Heritage museum, kde budeme seznámeni s životem původních obyvatel, ale také moderní části města, které soupeří s Dubají v přepychovosti, luxusu i nejlepších životních podmínkách na světě. Fotografii si uděláme také u bývalého sídla místních šejků, dnes ultraluxusního hotelu Emirates Palace hotel i Paláce Národů. Snad nejúchvatnější však bude návštěva Velké mešity šejka Zayeda. V podvečer se vrátíme zpět do Dubaje do našeho hotelu a můžeme využít večera k nákupům, procházkám či lenošení u bazénu.
5. den: po snídani volný den, který lze věnovat nákupům, lenošení u hotelového bazénu s fantastickým výhledem nebo zdarma využít hotelového shuttle busu na pláž La Mere Beach na známé pláži Jumeirah (vstup na pláž zdarma). Někteří využijí nabídky dalších fakultativních výletů, nebo budou prozkoumávat další mimořádné stavby a turistické atrakce Dubaje (například nový Dubai Frame).
6. den: brzy ráno transfer na letiště k přímému letu do Prahy (předpokládaný odlet v 07:35 hod. místního času a předpokládaný přílet do Prahy v 11:20 hod).