Emiráty křížem krážem


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Dubaj • Al Ain • Dibba • Khor Fakkan • Fujairah • Abu Dhabi • Sharjah • Ajman

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Cena výletu „Moderní Dubaj – Burj Khalifa” platí jen při rezervaci a platbě předem a při obsazenosti minimálně 6 osob, rezervace nutná předem v CK FIRO-tour. V místě již není rezervace možná.
V případě využití dopravy jiné letecké společnosti, než se kterou je realizován tento zájezd, je nutné připlatit si individuální transfer letiště - hotel - letiště. Cena na vyžádání u prodejce.

Min. počet účastníků: 15

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Dubaje nebo Sharjah . Po příletu transfer do hotelu v Dubaji, ubytování a nocleh.
2. den: po snídani půldenní okruh Dubají, který začíná zastávkou na fotografování impozantního hotelu Burj Al Arab a u mešity Jumeirah Mosque, následuje prohlídka čtvrti Bastakiya a muzea v pevnosti Al Fahidi Fort . Přejezd lodním taxi „abra“ na druhý břeh zálivu Creek, návštěva trhu se zlatem a s kořením. Návrat do hotelu. V pozdním odpoledni odjezd terénními jeepy do pouště (bez průvodce). V beduínském táboře projížďka na velbloudech, ukázka břišního tance, možnost vyzkoušet vodní dýmku. Po západu slunce tradiční arabská večeře barbeque. Návrat do hotelu ve večerních hodinách, nocleh.
3. den: snídaně v hotelu. Individuální volno. Možnost půldenního fakultativního výletu „Moderní Dubaj – Burj Khalifa“ . Výlet zahrnuje okružní jízdu nejmodernějšími částmi Dubaje včetně uměle vybudovaného palmového ostrova. Návštěva vyhlídkové terasy nejvyššího mrakodrapu světa Burj Khalifa (vstup zahrnut v ceně). Nocleh v hotelu v Dubaji.
4. den: po snídani odjezd do města Al Ain známého jako „Zahradní město“. Návštěva tzv. „Velbloudího trhu“ a prohlídka oázy s tradičním zavlažovacím systémem falaj, prohlídka Al Ain muzea a Sheik Zayed muzea. Oběd v místní restauraci. Návrat do hotelu v Dubaji v odpoledních hodinách, individuální volno, nocleh.
5. den: po snídani odjezd přes Masafi pohořím Hajjar do městečka Dibba . Podél Východního pobřeží u Ománského zálivu pokračování k nejstarší mešitě země v Badiyah . Oběd v Royal Beach ve Fujairah . Pokračování do Khor Fakkan a přístavu Bitnah . Návrat do hotelu v Dubaji , nocleh.
6. den: po snídani odjezd z Dubaje přes oblast Jebel Ali do Abu Dhabi , hlavního města země. Okružní jízda městem, prohlídka muzea lidových tradic Heritage Village a známé Sheikh Zayed mešity. Oběd v hotelu Crowne Plaza v Abu Dhabi. Návrat do hotelu v Dubaji v odpoledních hodinách, individuální volno, nocleh.
7. den: po snídani půldenní výlet do emirátů Sharjah a Ajman . Prohlídka muzea lidových tradic v emirátu Ajman. Zastávka na tzv. „Kulturním náměstí“ v Sharjah a u mešity King Faisaz (pouze zvenčí), návštěva obchodního centra „Blue Souk“. Návrat do Dubaje v časných odpoledních hodinách, individuální volno. Večer možnost fakultativního výletu - plavba tradiční lodí „Dhow“ s večeří a s hudbou (bez průvodce). V pozdních hodinách návrat do hotelu, nocleh.
8. den: snídaně v hotelu. Osobní volno. Dle letového řádu transfer na letiště v Dubaji nebo Sharjah , odlet do Prahy .