Dubaj + Abú Dhabí + Expo


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Dubaj a světová výstava Expo. Nenechte si ujít nejočekávanější světovou výstavu roku - EXPO 2020, kterou hostí právě luxusní Dubaj a navíc vám ukážeme, co znamená dovolená v Spojených Arabských Emirátech. Navštívíme emirát Dubaj – to jsou mrakodrapy, umělé ostrovy ve tvaru palem, nejluxusnější hotely světa, luxusní obchody, ale také prosluněné pláže s bílým horkým pískem, desítky nádherných mešit a emirát Abú Dhabí - největší, nejbohatší a nejoblíbenější s proslulou závodní dráhou Marina Yas, Prezidentským palácem a především mešitou šejka Zayeeda. Samotná výstava pak bude nezapomenutelným zážitkem ve městě luxusu a světových nej. Kombinace poznání a odpočinku to je poznávací zájezd do Dubaje a Abú Dhabí.

Dubaj - Abú Dhabí - světová výstava EXPO

Pobytově poznávací zájezd Dubaj, Abu Dhabí a EXPO připravila a provází Ing. Jana Křížová.

Vstupní vízum: bezvízový styk pro občany ČR

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
+2 hod v době letního času, +3 hod v době zimního času oproti ČR

PODNEBÍ
SAE mají tropické suché klima. V létě vyšplhá teplota klidně k 50°C, v zimě (prosinec-únor) se drží teploty okolo příjemných 20°C. Srážky jsou zde minimální a to pouze během zimních měsíců. K návštěvě je nejvhodnější jaro a podzim.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 13.02. – 20.02. Odjezd L2, L3
26.02. – 05.03. Odjezd L2, L3

Letecky, po destinaci se budeme pohybovat minibusem.

Ubytování: různé

Lux. hotel Occidental Grand Sharjah**** u pláže ve městě Šardžá se soukromou písečnou pláží (lehátka a slunečníky zdarma), tenisový kurt, masáže, vířivka, fitness centrum, velký venkovní bazén se skluzavkou, výhledy na Perský záliv.

UBYTOVÁNÍ
- 6x ubytování přímo u pláže, lux. hotel**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a balkonem
- Hotel Occidental Grand Sharjah**** se nachází u pláže ve městě Šardžá a nabízí soukromou písečnou pláž (lehátka a slunečníky zdarma), tenisový kurt, masáže, vířivku, fitness centrum, velký venkovní bazén se skluzavkou, výhledy na Perský záliv.
- CK si vyhrazuje právo z organizačních důvodů změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně, za příplatek jsou možné večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem z Prahy do Dubaje.
2. den: Transfer na hotel, ubytování, snídaně. Po zbytek dne odpočinek, pobyt u moře a relaxace na pláži hotelového resortu.
3. den: Návštěva DUBAJE . Prohlídka staré části - palác vládnoucího šejka, Dubajské muzeum a pevnost Al Fahidi ze 17. stol., historické centrum Al Fahidi s unikátními větrnými věžemi, pokračujeme k zátoce Dubai Creek , přeplavíme se dřevěnou lodí "Abra" do části Deira , navštívíme největší arabský trh s výběrem zlata, perel i tradičních výrobků a koření. Po návratu pobyt u moře.
4. den: Návštěva světové výstavy EXPO v DUBAJI , která se koná v regionu Blízkého východu poprvé a dle dubajského vládce šejka Mohammeda bin Rašída Al-Maktúma je v dnešním silně propojeném světě klíčová vize pokroku a rozvoje, založená na společném záměru a odhodlání. Dubaj si zvolila téma "Spojení myšlenek, vytváření budoucnosti". Případně volba individuálního pobytu u moře , vlastní program pro odpočinek, nákupy v Dubaji.
5. den: Výlet do největšího, nejbohatšího a nejoblíbenějšího emirátu ABÚ DHABÍ , hlavní město SAE. Projížďka po ostrově Yas, zde se nachází proslulá závodní dráha Marina Yas a slavný zábavní park Ferrari World . Prohlídka Abú Dhabí se všemi nejzajímavějšími místy - nábřeží " Corniche " - 8 km dlouhá ulice na pobřeží, nádherná bílá pevnost, poloostrov Breakwater s fotogenickým pohledem na celé Abú Dhabí, luxusní hotel Emirates Palace , Prezidentský palác aj. Největším zážitkem bude návštěva obrovské mešity šejka Zayeeda , jejíž interiéry jsou zdobené krásnými lustry, drahými kameny i koberci, a které se díky jejímu vzhledu přezdívá "Tadž Mahal".
6. den: Druhá část návštěvy světové výstavy EXPO v Dubaji, rozkládající se na ploše 4,4 km 2 . Své zastoupení zde bude mít i Česká republika. Jádrem národní expozice bude systém S.A.W.E.R. vyrábějící samostatně vodu i ze suchého vzduchu. Pavilon se bude nacházet v zóně "Sustainability" na pozemku s plochou 2200 m 2 a bude první u jednoho z hlavních vstupů na výstaviště.
7. den: Druhá část programu v DUBAJI . Navštívíme všechna nejzajímavější místa moderní Dubaje – centrum Sheikh Zayed Road s nejslavnějšími mrakodrapy, vč. nejvyšší stavby světa – věže Burj Khalifa - možnost vyhlídky ze 124. patra, nádherný panoramatický výhled na celou Dubaj. Zastavíme se na nákupy v obchodním centru Mall of the Emirates , kde uvidíme a můžeme si i zalyžovat ve slavném lyžařském centru Ski Dubai. Vlakem projedeme až na konec uměle vybudovaného palmového ostrova Palm Jumeirah s výhledem na slavný hotel Atlantis. Nevynecháme ani zastávku u symbolu města, proslulého "sedmi hvězdičkového" hotelu Burj al Arab . Jako v pohádkách tisíce a jedné noci se budeme cítit během procházky hotelovým komplexem Madinat Jumeirah , kterému se díky jeho nádherným zahradám protkanými kanály přezdívá "dubajské Benátky". Krátká zastávka v rezidenční čtvrti Dubai Marina se stovkami rozmanitých mrakodrapů či u mešity Al Farooq . Zbytek odpoledne strávíme v největším obchodním domě světa Dubai Mall s obřím akváriem i slavnou fontánou a po setmění absolvujeme projížďku osvětleným městem.
8. den: Individuální volno, pobyt u moře a dle let. řádu transfer na letiště, odlet z Dubaje do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 7x snídani,
  • dopravu minibusem na výlety,
  • let. taxy,
  • místního průvodce,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK
  • transfery z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 8900 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 6x večeře v hotelu 2490 Kč,
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 650 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • vstupné,