Dubaj – Abú Dhabí


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Objevte s námi krásu Spojených Arabských Emirátů, které jsou mekkou luxusu. Ukážeme vám, co znamená dovolená v Dubaji a Abú Dhabí - mrakodrapy, umělé ostrovy ve tvaru palem, nejluxusnější hotely světa, luxusní obchody, ale také prosluněné pláže s bílým horkým pískem a desítky nádherných mešit. Spojené arabské Emiráty 2022 – dovolená v luxusu mezi mořem a pouští.

Zájezd provází Barbora Fuková

Vstupní vízum: bezvízový styk pro občany ČR

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
+2 hod v době letního času, +3 hod v době zimního času oproti ČR

PODNEBÍ
SAE mají tropické suché klima. V létě vyšplhá teplota klidně k 50°C, v zimě (prosinec-únor) se drží teploty okolo příjemných 20°C. Srážky jsou zde minimální a to pouze během zimních měsíců. K návštěvě je nejvhodnější jaro a podzim.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 12.11. – 20.11. Odjezd L2

Letecky, po destinaci se budeme pohybovat autobusem

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování v Dubaji, hotel**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, WiFi (k dispozici je také venkovní bazén s lehátky, vnitřní bazén, posilovna a jedinečné restaurace)
- CK si vyhrazuje právo z organizačních důvodů změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně, za příplatek jsou možné večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s průvodcem v odpoledních (podvečerních) hodinách do Dubaje (v závislosti na aktuálním let. řádu), transfer na hotel, ubytování.
2. den: Snídaně a dopoledne odpočinek a pobyt u moře nebo u hotelového bazénu. Odpolední prohlídka DUBAJE – historická část: palác Zabeel vládnoucího šejka, pevnost Al Fahidi z 18. stol., historické centrum Bastakiya s unikátními větrnými věžemi, pokračujeme k zátoce Dubai Creek , přeplavíme se dřevěnou lodí "Abra" do části Deira, navštívíme největší arabský trh s výběrem zlata, perel i tradičních výrobků a koření. Dále se přesuneme na pomyslnou hranici staré a nové části města, kde je vybudován zlatý rám - Dubai Frame . Den zakončíme podívanou na Palm fountain , jedinečná vodní show nasvícená tisíci barevnými reflektory za hudebního doprovodu. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně
3. den: Dopoledne odpočinek a pobyt u moře nebo u hotelového bazénu. Odpoledne je pro zájemce připraveno pouštní safari – zážitková jízda jeepy zakončená večeří formou grilování . Adrenalinová jízda po písečných dunách, západ slunce v poušti a večerní program v beduínském kempu. V rámci kempu možnost jízdy na velbloudech, tetování hennou, vyzkoušení místního oblečení, typická arabská káva, příjemné posezení pod hvězdnou oblohou a mnohem více. Večeře je podávaná formou švédských stolů a po večeři začíná večerní program – tanura show a břišní tanečnice. Poté návrat na hotel.
4. den: Celodenní program v DUBAJI . Navštívíme všechna nejzajímavější místa moderní Dubaje – centrum Sheikh Zayed Road s nejslavnějšími mrakodrapy, vč. nejvyšší stavby světa – věže Burj Khalifa - možnost vyhlídky ze 124. patra, nádherný panoramatický výhled. Zastavíme se na nákupy v obchodním centru Mall of the Emirates , kde uvidíme i slavné lyžařské centrum Ski Dubai. Jako v pohádce tisíce a jedné noci se budeme cítit během procházky hotelovým komplexem Madinat Jumeirah , kterému se díky jeho nádherným zahradám protkanými kanály přezdívá "dubajské Benátky". Právě tam se nám naskytne nejkrásnější pohled na ikonickou stavbu města – hotel Burj al Arab . Jednokolejka nás proveze až na konec uměle vybudovaného palmového ostrova Palm Jumeirah s výhledem na slavný hotel Atlantis. Krátká zastávka v rezidenční čtvrti Dubai Marina se stovkami nejrozmanitějších mrakodrapů či u mešity tzv. Blue Mosque . Zbytek odpoledne strávíme v největším obchodním domě světa Dubai Mall s obřím akváriem i slavnou fontánou a po setmění absolvujeme projížďku osvětleným městem.
5. den: Fakultativní výlet do největšího, nejbohatšího a nejoblíbenějšího emirátu ABÚ DHABÍ , hlavní město SAE. Projížďka po ostrově Yas, zde se nachází proslulá závodní dráha Marina Yas a slavný zábavní park Ferrari World . Prohlídka Abú Dhabí se všemi nejzajímavějšími místy – muzeum Louvre Abú Dhabí , nábřeží "Corniche" - 8 km dlouhá ulice na pobřeží, poloostrov Breakwater s fotogenickým pohledem na celé Abú Dhabí, luxusní hotel Emirates Palace , kde budeme mít možnost vychutnat si kávu se zlatem a prohlédnout si interiér, Prezidentský palác aj. Největším zážitkem bude ale jistě návštěva obrovské mešity šejka Zayeeda , jejíž interiéry jsou zdobené krásnými lustry, drahými kameny i koberci, a které se díky jejímu vzhledu přezdívá "Tadž Mahal".
6. den: Pobyt u moře , individuální volno.
7. den: Dnes nás čeká celodenní fakultativní výlet do "zahradního města" AL AIN , které je zároveň druhým největším městem emirátu Abú Dhabí i největší oázou v zemi. Vedle několika středověkých pevností nabízí město i jedinečné prehistorické lokality zapsané na seznamu UNESCO. Prohlídka paláce šejka Zayeeda, středověké pevnosti Al Jahili , pevnosti Qasr Al Muwaiji , procházka oázou a návštěva velbloudího trhu. Na závěr výjezd na vyhlídku na Jebel Hafeet (1249 m) oddělující SAE od Ománu. Alternativou je individuální program v Dubaji nebo pobyt na plážích např: na La Mer.
8. - 9. den: Individuální volno v závislosti na let. řádu. Pobyt u moře, volný den v DUBAJI , užijte si nákupů v Dubai Mall nebo lyžování ve slavném centru Ski Duba i, atmosféru trhů nebo neopakovatelný nával adrenalinu na tobogánech a skluzavkách neoblíbenějšího vodního parku Atlantis Aquaventure Waterpark . Součástí parku je i dlouhá soukromá pláž, kde si po jízdě můžete odpočinout a zrelaxovat. Za Miami Středního východu jsou považovány pláže ve čtvrti Dubaj Marina, kde mimo skvostných budov, mrakodrapů a luxusních hotelů najdete i plážový komplex zdarma přístupný všem turistům a návštěvníkům aj. Plánovaný odlet v pozdních večerních hodinách, transfer na letiště, odlet s průvodcem do Prahy. CK si vyhrazuje právo změny času odletu dle aktuálního let. řádu.

Cena zahrnuje

  • let. taxy,
  • dopravu dle programu,
  • místního průvodce,
  • průvodce CK
  • 7x snídani,
  • kabinové a odbavené zavazadlo dle podmínek let. společnosti,
  • transfery z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 650 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • MĚNA A KURZ
  • Fakultativní příplatek:
  • vstupné, fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"