Angola - utajená země Afriky


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Angola - země kontrastů, hlavní město Luanda nejdražší na světě, venkov jeden z nejchudších v Africe. Pro většinu lidí je Angola jedním z posledních velkých záhad cestování v Africe. Navzdory své elementární krajině a ekonomice závislé na ropě a na rozmachu země zůstává díky přísným vízovým politikám, vysokým cenám a historii, která byla více o válce než míru, nadále uzavřena pro všechny, kromě nejdobrodružnějších cestovatelů. O to víc si zachovala pravou tvář staré Afriky a je dosud neovlivněna žádným turismem. Koloniální stavby, které zde zanechali Portugalci, jsou impozantní a navzdory válce zachované a udržované v perfektním stavu po celé zemi. Největší její bohatství ale spočívá v úchvatné přírodě. Čistá krása nedotčené přírody je národním bohatstvím Angoly. Vy máte teď možnost navštívit tuto zemi a být mezi prvními turisty z Evropy.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do LUANDY (hlavního města Angoly).
2. den: transfer do hotelu v Luandě. Relax a oběd. V odpoledních hodinách návštěva portugalské pevnosti FORTALEZA DE SAO MIGEL (UNESCO) posazené na náhorní plošině s výhledem na hlavní město a záliv Luanda. Pevnost byla postavena Portugalci v roce 1526, což z ní činí nejstarší dochovanou stavbu v Luandě. Večerní návštěva nočního města a trhu.
3. den: snídaně, prohlídka kulturního centra hlavního města Angoly + návštěva muzeí. LUANDA je hlavním městem Angoly, kde uvidíte vysoké moderní budovy v kontrastu s chudými chatrčemi místních obyvatel. Oběd v jedné z restaurací v centru. Návštěva MAUZOLEA, které bylo postaveno na počest prvního prezidenta a otce nezávislosti Agostinha Neta. Ve večerních hodinách možnost návštěvy slavné ulice KIZOMBA NA RUA kde se tančí národní tanec semba a její moderní podoba kizomba, která je velice populární v tanečních latino klubech v Evropě. Transfer na ubytování, večeře.
4. den: po snídani doprava do přístavu LUANDA CAPOSSOCA. Výlet lodí na ostrov MUSSULO (ILHA DE MUSSULO), odpočinek na pláži po celý den. Možnost oběda v místních restauracích. Odpoledne návrat lodí do přístavu v Luandě, poté transport do místa ubytování. Večeře na hotelu.
5. den: snídaně, doprava minibusem do provincie MALANJE. Poznání angolskému stylu života na venkově, během cesty návštěva vodopádů KALANDULA (QUEDAS DE CALANDULA), druhých největších v Africe. Vodopády Kalandula mají tvar podkovy a stáčí se podél řeky Lucala. Vodopády dosahují až do výšky 105 metrů a šířky 400 metrů. Ačkoliv patří Kalandula k nejpozoruhodnějším vodopádům na světě, nenarazíte zde na pokladny, suvenýry, zábradlí ani davy turistů. Možnost oběda po cestě ve vesnici. Po příjezdu do města MALANJE ubytování v hotelu. Večerní procházka městem Malanje s večeří v místní koloniální portugalské restauraci.
6. den: po snídani prohlídka koloniálního města MALANJE, možnost oběda v místním hotelu či restauraci. Po obědě transport do PUNGO ANDONGO, které představují tajemné a starobylé skalní útvary připomínající různé zvířecí tvary. Cesta zpět do Luandy. Ubytování a večeře v hotelu.
7. den: po snídani výlet do NÁRODNÍHO MUZEA OTROCTVÍ (MUSEU NACIONAL DA ESCRAVATURA) mimo Luandu. Vedle muzea se nachází kaple CAPELA DA CASA GRANDE, v níž byli otroci pokřtěni těsně před tím než je posadili na otrokářské lodě směřující do Ameriky. Návštěva MIRADOURO DA LUA (Vyhlídka na Měsíc), která nabízí ideální příležitost obdivovat měsíční vápencovou krajinu. Tyto hluboké vpusti a rokle se rozkládají v délce 1 km. Miradouro da Lua je přírodní úkaz erozí zbarvených útesů. Krajina připomíná pustý a skalnatý povrch měsíce. Úchvatný pohled na krajinu se naskytne vždy při západu slunce, kdy se skály vytesané větrem zbarví do červena. Tato neskutečná krajina je místo, které by žádný návštěvník Angoly neměl při své cestě vynechat. Poté návštěva NÁRODNÍHO PARKU "PARQUE NACIONAL DA KISSAMA". Safari den zahrnuje výlet lodí a místním autem, který nabízí možnost prohlédnout si krásnou přírodu s divokými zvířaty. Je to jediný fungující národní park v celé Angole, takže můžete při místním safari tour bezpečně pozorovat antilopy, žirafy, slony a jiná divoká zvířata. Možnost oběda v národním parku. Později transfer do plážového letoviska CABO LEDO s možností vidět úžasný západ slunce na pobřeží. Ubytování a večeře v hotelu na pláži.
8. den: snídaně, relax na pláži po celý den. Cabo Ledo je široká zátoka v provincii Luanda (120 km jižně od města), v srdci NÁRODNÍHO PARKU QUISSAMA v Angole. Rozlehlost průzračných pláží Cabo Ledo, krása ohromných útesů obklopujících rozsáhlý pruh bílého písku činí z tohoto úžasného místa také příznivé pro rybolov a surfování. Možnost zakoupení oběda v místních plážových bungalových hotelech. Možnost plavby lodí.
9. den: po snídani volné dopoledne. Odpoledne transfer do Luandy se zastávkou na místním trhu, atmosféra se spoustou malých obchodů s oblečením a suvenýry (angolský styl smíšený s evropským stylem). Možnost vychutnat si poslední večeři v místních restauracích v centru Luandy. Transfer na letiště, návrat domů.
10. - 11. den: přílet do Prahy.