Jóga v Albánii


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Jóga je prastarý nástroj, který pomáhá udržet zdravé tělo i mysl až do vysokého věku. Vydejte se s námi do Albánie a vychutnejte si jógové ásany na zdejších dlouhých plážích.
Tyrkysové moře, krásné prostředí i zázemí našich hotelů jsou skvělým místem, kde načerpáte mnoho sil a energie.

Ubytování: hotel ****

Čtyřhvězdičkový Resort Divjaka leží v národním parku Divjakë-Karavasta obklopen zahradou a borovicovým lesem. K resortu přiléhá široká písečná pláž, která je považovaná za jednu z nejhezčích v Albánii. Svým hostům nabízí zázemí plně vybaveného hotelu, v jehož blízkosti se lze věnovat řadě aktivit včetně cyklistiky, procházek, rybaření nebo pozorování mnoha druhů ptáků včetně pelikánů, kteří žijí u blízké laguny Karavasta, která je jednou z největších v Evropě. Nejbližší město Divjaka je vzdáleno asi 6 km, město Drač pak 50 km. Vzdálenost resortu od letiště v Tiraně je přibližně 85 km.

Program zájezdu

1. den: Na co se můžete těšit? koupání a aktivní pobyt u moře ranní a podvečerní lekce jógy pro harmonii vašeho těla a duše srdečnou a pohostinnou povahu místních obyvatel neopakovatelnou atmosféru země doposud nezkažené turismem skvělé a zkušené cvičitelky jógy
2. den: Jóga pro vaše zdraví a klidnou mysl Během vašeho zájezdu bude cvičení probíhat ve dvou blocích . Dopolední lekce jsou zaměřené na rozproudění energie, protažení a pozvolné rozcvičování zatuhlých míst na těle.  Lekce budou probíhat v příjemném tempu , podle fyzických možností všech členů skupiny. Podvečerní lekce plynou v klidnějším tempu s ohledem na maximální přínos pro vaše zdraví a pohodu .
3. den: Vliv jógy na naše zdraví Jóga nabízí pohodu nejen tělesnou, ale i duševní . Pomáhá odbourat chronický stres a učí jak správně relaxovat a čerpat životní energii. Pravidelné cvičení pak navíc vyrovnává svalové dysbalance, obnovuje přirozenou pružnost páteře a zlepšuje celkovou flexibilitu těla. Velkým přínosem je schopnost jógy ulevovat od bolesti nebo snižovat riziko poranění při jiných sportovních aktivitách.  Nedílnou součástí jógové praxe je taktéž umění ovládání dechu a zklidnění mysli. Díky tomu můžeme dosáhnout zlepšení dýchání a činnosti srdce. Přirozeně se také zvyšuje schopnost naší koncentrace.
4. - 8. den: