Romantická Paříž a pohádkové zámky na Loiře


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Zažijete pohádkové zámky na Loiře, nejromantičtější místa Paříže a mystická místa "Šifry Mistra Leonarda".

To vše v úžasných kulisách Paříže a údolí Loiry, největšího území zapsaného na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Pro děti až do 14 let další sleva v objednávce!

Vše v ceně:
ubytování v hotelu, snídaně, průvodce, doprava autobusem s nástupy přes celou ČR bez příplatků, po trase z Ostravy přes Olomouc, Brno, Prahu, Plzeň a Rozvadov!


V Paříži se vydáme po stopách hlavních hrdinů „Šifry Mistra Leonarda“, Roberta Langdona, profesora náboženské symboliky na univerzitě v Harvardu a agentky Sophie Neveuové, vnučky správce Louvru, kteří jsou vtaženi do tajuplného a nebezpečného pátrání po svatém grálu a jejichž pátrání začíná přímo v Louvru u Leonardových obrazů Mona Lisa a Madona ve skalách a pokračuje na dalších místech v Paříži.

Věhlasná Pyramida v Louvru, je prosklená pyramida na hlavním nádvoří Paláce Louvre, letos slaví 35 let od svého zpřístupnění veřejnosti. Je zároveň hlavním vchodem do Louvru, dnes největšího palácového komplexu na světě. Muzeum v Louvru se stalo nejnavštěvovanějším muzeem na světě.

Náměstí Svornosti (Place de la Concorde) je nejmonumentálnější náměstí v Paříži, které zdobí 3 000 let starý obelisk z egyptského Luxoru.

Champs-Élysées, „hlavní z Pařížských ulic“, je na jedné straně ohraničená Vítězným obloukem (Arc de Triomphe) a na druhé straně náměstím Svornosti.

Katedrála Notre Dame je jedním z hlavních symbolů Paříže. Mnumentální katedrála s pěti loděmi a 37 kaplemi, do níž se vejde přes deset tisíc věřících. Za pozornost stojí každý detail této 130 metrů dlouhé a 18 metrů široké stavby, jejíž věže dosahují výšky 69 metrů.

Vedle míst spjatých s Šifrou mistra Leonarda, navštívíme v průběhu zájezdu také další pamětihodnosti Paříže, jako je Eiffelova věž, Montmartre, Moulin Rouge, či Montparnasská věž.

Chambord je největší zámek v oblasti Loiry, má přes 426 místností a 77 schodišť. To nejznámější, monumentální osmimetrové schodiště v centrální části, vzniklo již roku 1519 a navrhl jej Leonardo da Vinci.

Zámek Ambois, je jedním z nejkrásnějších zámků v oblasti a Leonardo da Vinci se podílel na jeho přestavbě jako architekt, projektant i malíř. Pro jeho výzdobu sem přinesl mimo jiné i obraz Mony Lisy. V kapli sv. Huberta na zámku Ambois je také Leonardo da Vinci pochován.

Zámeček Clos Luce je se zámkem Ambois spojený podzemním tunelem, Leonardo da Vinci zde bydlel poslední tři roky svého života. V plenéru zámečku je výstava jeho realizovaných vynálezů.

Na našich zájezdech Vám nabízíme:

ŽÁDNÉ PŘÍPLATKY za nástupní místa od Ostravy až po Rozvadov.

KVALITNÍ UBYTOVÁNÍ ověřené hotely se snídaněmi, ubytování v pokojích s vlastním sociálním příslušenstvím.

ZKUŠENÉ PRŮVODCE, klienty vysoce hodnocené za odbornost a přístup ke klientům.

NEJVÝHODNĚJŠÍ CENY VSTUPŮ do památek, muzeí a atrakcí. Naši průvodci v rámci přípravy zájezdu dojednávají jednotlivé vstupy za nejvýhodnějších podmínek pro Vás.

AUTOBUSOVOU DOPRAVA ZÁJEZDOVÝMI AUTOBUSY s klimatizací, toaletou, možností občerstvení a zkušené řidiče s dlouholetou praxí na zahraničních zájezdech.

Stravování: snídaně

Kontinentální hotelové snídaně.

Doprava: autokarem

Nástupy po trase: z Ostravy (dopoledne), FM, NJ, Příbor, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Praha (17.hod.), Beroun, Plzeň, Rozvadov – časy budou upřesněny dle nástupních míst. VŠECHNA NÁSTUPNÍ MÍSTA JSOU BEZ PŘÍPLATKU!
Doprava: je realizována pohodlnými zájezdovými autokary s toaletou, audio - video okruhem a dostatečným zavazadlovým prostorem pro přepravu zavazadel. Cestujícím je k dispozici minibar s nabídkou teplých i chlazených nápojů v průběhu cesty (o přestávkách).

Ubytování: hotel **+

Hotel Ibis nebo obdobný (např. Premiere Classe) - poskytuje příjemné ubytování v pohodlných a dobře vybavených pokojích s vlastním příslušenstvím na pokoji (koupelna s umyvadlem, sprchovým koutem a toaletou), satelitní televizí a Wi-Fi přístupem k internetu zdarma.

Program zájezdu

1. den: Odjezdy z ČR po trase z Ostravy (10.00) přes Olomouc (11.30), Brno (13.h), Prahu (17.h), Plzeň a Rozvadov, nástupy v dopoledních a odpoledních hodinách, přejezd přes Německo do Francie.
2. den: Příjezd do Paříže v ranních hodinách, celodenní prohlídka Paříže – po stopách „Šifry mistra Leonarda“ a další pamětihodnosti: Eiffelova věž, Trocadero, Martovo pole, Champs Elysées, Vítězný oblouk, Montmartre, projížďka lodi po Seině. Volno. V podvečer odjezd do hotelu, ubytování a nocleh.
3. den: Snídaně, cesta do oblasti Loiry, zámek Chambord, Leonardovo slavné schodiště. Zámek a město Amboise – mj hrobka Leonarda, Clos Lucée, zámek, ve kterém žil a tvořil. Blois – královský zámek a malebné historické město. Odjezd do hotelu, nocleh.
4. den: Snídaně, odjezd do Paříže. Dokončení prohlídky Paříže-Concord, Tuillerieské zahrady, Louvre, Notre Dame, Latinská čtvrť, Montparnasská věž. Odjezd z Paříže do ČR ve večerních hodinách.
5. den: Příjezd do ČR, výstup po trase přes Rozvadov, Plzeň, Prahu, Brno, Olomouc a Ostravu, v dopoledních a odpoledních hodinách.

08.05. - 12.05.24 středa - neděle
snídaně autokarem
Sleva 19% 7 990 Kč 6 490 Kč
cena za 5 dní (2 noci)

Slevy

  • First / Last moment cena
  • dle věkových kategorií

Cena zahrnuje

  • profesionální průvodce
  • doprava dálkovým zájezdovým autobusem
  • ubytování v hotelu na 2 noci
  • pokoje s vlastním příslušenstvím
  • snídaně kontinentální
  • pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh 41,- Kč/os./den
  • místní taxy, vjezdy autokarem do terminálů, vjezdy do historického centra města - 15 €
  • vstupy do památek, muzeí dle vlastního zájmu 40-60 Euro (nepovinné)
  • kapesné dle vlastního uvážení
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 890 Kč/noc

Výlety

  • Dle programu