Vysoké A Belianské Tatry S Pěší Turistikou


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vysoké Tatry jsou nevyčerpatelným zdrojem jedinečných přírodních krás a hlubokou studnicí poznání. Zájezd je určený pro milovníky Tater a nabízí variantně řešené trasy i pro méně zdatné turisty. Čekají nás horské štíty ale i goralská obec Ždiar, Štrbské i Popradské pleso, objevíme krásy NP Pienniny, po Dunajci sjedeme na dřevěných pltích a v místní kolibě ochutnáme typické slovenské jídlo.

Zájezd provází Dalibora Vojvodová

Tatranské Matliare - Popradské Pleso - Štrbské Pleso - Solisko - Morské Oko - Swistowa Czuba - NP Pieniny - dolina Kežmarskej Bielej vody - Tatranská Lomnica - Skalnaté Pleso – Lomnické sedlo - Hrebienok - Starý Smokovec

POBYT POD LOMNICKÝM ŠTÍTEM

POHODOVÝ ZÁJEZD S LEHKOU TURISTIKOU

Orientační ceny vstupného: Rekreační poplatek 2, 40 €
Muzeum Ždiar 1,50 €
Štrbské pleso půjčení lodiček 15 €
Lanovka na Solisko 15 €
Vstup do NP v Polsku cca 2,50 €
Lysá Polana – koňský povoz 15 € jedna cesta
Tři Koruny - vyhlídka 1,60 €
Plavba na pltích 10 €
Lanovka Tatranská Lomnice – Skalnaté pleso: 16 €
Lanovka Skalnaté pleso – Lomnické sedlo: 9 €
Lanovka Starý Smokovec – Hrebienok: 7 €

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 150 € (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů). Vstupné do navštívených objektů, vláčky, lanovky, MHD, lodičky, trajekty na ostrovy u výletů nejsou zahrnuty v ceně zájezdu, pokud není v odstavci "cena zahrnuje" výslovně uvedeno jinak.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 23.07. - 29.07. odjezd A (Olomouc bez příplatku)

Ubytování: různé

hotel **/ *** s atraktivní polohou v pěkném a tichém prostředí Tatranských Matliarích, pod úpatím Lomnického štítu. Hotel nabízí krytý plavecký bazén, saunu, masáže, hydromasáž, mořskou koupel, solárium, bowling centrum a fitnesscentrum. Všechny pokoje disponují koupelnou, WC, telefonem a TV.

Hotel ** - nezrekonstruované pokoje, večeře formou výběru z menu, většina pokojů má balkon
Hotel *** - pokoje po rekonstrukci, večeře formou bufetu, většina pokojů má balkon

penzion

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd přes Olomouc na Slovensko. Čekají nás VYSOKÉ TATRY , kde se ubytujeme v
2. den: Ze zastávky Popradské pleso přejdeme k Symbolického cintorínu a dále k POPRADSKÉMU PLESU (1499 m), odtud na ŠTRBSKÉ PLESO (1355 m), prohlídka areálu, možnost fakult. projížďky na lodičkách nebo výjezd lanovkou na SOLISKO .
3. den: Z LYSÉ POLANY pěšky nebo koňským povozem k MORSKÉMU OKU , největší pleso v Tatrách, vystoupáme přes vrch SWISTOWA CZUBA k nádherným plesům Przedni a Wielki Staw Polski, vodopády Siklawa a DOLINOU ROZTOKI kolem Mickiewiczových vodopádů zpět do Lysé Poĺany. Zdatní turisté mohou z této strany zdolat nejvyšší vrchol polských Tater RYSY (2499 m).
4. den: Krásy PIENINSKÉHO NP . Z Červeného Kláštora přejdeme po lávce přes Dunajec na druhý břeh do Polska a vystoupáme na dominantu Pienin TRZY KORONY (982 m) s nádherným kruhovým výhledem. Odtud sejdeme do polské osady Stromovce Nižne a opět přes lávku zpět. SPLAV DUNAJCA - z Červeného Kláštora sjedeme na dřevěných pltích (cca 9 km) do LESNICE , kde shlédneme místní folklórní zvyk "pasování Gurala" a večer příjemně strávíme v místní kolibě, kde na večeři ochutnáme typické slovenské jídlo.
5. den: Ze zastávky Biela Voda projdeme dolinou KEŽMARSKEJ BIELEJ VODY k chatě pri Zelenom plese, odtud k Velkému Bielemu plesu na chatu Plesnivec a z ní dolů do Tatranské Kotliny. Zdatnější mohou vystoupit na Jahňačí štít nebo na Koptské sedlo a přejít přes Monkovu dolinu do Ždiaru.
6. den: Z Tatranské Lomnice (850 m), vyjdeme nebo vyjedeme lanovkou přes Malou Svišťovku na SKALNATÉ PLESO (1751 m) a zde dle možností můžeme vyjet na LOMNICKÉ SEDLO (2190 m), zpět se vydáme po magistrále k Zamkovského a Rainerově chatě,cestou uvidíme Obrovský vodopád, dále na HREBIENOK (1285 m) a do STARÉHO SMOKOVCE , prohlídka tatranské osady, známé především díky Smokovské minerálce, možnost ochutnat minerálku z přírodního pramene.
7. den: Po snídani odjedeme domů, příjezd v odpoledních hodinách.

Slevy

  • Váš BONUS pojištění zdarma při objednávce zájezdu do 1. 2. 2019

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi – z toho 1x večeři na kolibě
  • 6x ubytování v hotelu dle vašeho výběru - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem,
  • průvodce
  • připojištění horské služby na turistické výlety
  • turistickou mapu

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex pojištění vč. storna zájezdu 250 Kč
  • lanovky
  • plavbu na pltích
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"