Vinice a jezera pod horskými štíty


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Vaduz - Como - Montevecchia - Lago di Como - Bellagio - Pescello - Lago di Lecco - Domaso - Lago Maggiore - Locarno - Ascona - Val Verzasco - Lavertezzo - Vogorno - Lugano - Alprose – Bellinzona

Stravování: polopenze

polopenze – snídaně a večeře

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň, Brno, Jihlava, Velké Meziříčí

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Po průjezdu Německem a Rakouskem se již budeme moci kochat výhledy na okolní malebnou krajinu. Cestou se zastavíme v hlavním městě Lichtenštejnského knížectví – Vaduzu, jemuž dnes dominuje hradní sídlo panovníka zbudované již ve 13. století. V pozdních večerních hodinách přijedeme na naše ubytování v nádherné oblasti u italského fjordovitého jezera Lago di Como , jehož scenérie hor a rozeklaných úbočí zahalených do tajuplného ticha přitahuje turisty již po staletí. Ubytujeme se v oblasti Como, jehož prostředí okouzlilo i spisovatele Stendhala, který si tuto oblast oblíbil a několikrát u jezera Como pobýval.
2. den: Po snídani navštívíme město Como , kde v roce 195 př. n. l. Římané založili pevnost Comum. Dnes na témže místě stojí bezmála osmdesátitisícové město. Sídlo, jemuž každopádně na půvabu přidává jezero obklopené zelenými vrchy, ale které toho nabízí k vidění o dost víc. Například muzeum a sochu jednoho významného rodáka – fyzika - právě v Comu se totiž v roce 1745 narodil Alessandro Volta. Po nábřeží dojdeme k nástupní stanici pozemní lanovky. Z nadmořské výšky 198 metrů vyjedeme téměř o půl kilometru výš k obci Brunate. V cílové stanici lanovky je vynikající vyhlídkové místo na část jezera, jehož celková plocha zaujímá 146 km2 a hloubkou se propadá až 410 metrů pod hladinu moře, ale i na celé město Como. Odpoledne nás putování za vynikajícím a velmi limitovaným vínem přivede do oblasti Montevecchia, která svou krásou může soupeřit s Toskánskem. Objevíme jedno z nejkrásnějších míst v Itálii, terasovité svahy, vinice a příkrá úbočí padající strmě do jezera Como. Zastavíme se ve vesničce Montevecchia, oblíbeném místě milánské šlechty, odkud za jasného dne uvidíme katedrálu v Miláně, právě tak jako Apeniny na jihu a vrcholky Alp. Rodinné vinařství, které navštívíme, se nachází ve svazích národního parku Montevecchia. Budeme procházet terasovitými vinicemi a seznámíme se s produkcí i chutí těchto fantastických vín. Večer návrat do hotelu, večeře.
3. den: Po snídani nás autobus odveze k jezeru Lago di Como, kde lodí připlujeme do městečka Bellaggio ležícím na jednom z nejkrásnějších míst u jezera – na severním mysu Punta di Bellagio. Budeme obdivovat krásy jezera Como s neobyčejně pestrou středomořskou vegetací. I nás okouzlí kontrast palem a olivových stromů se štíty alpských masivů. V parkovém hotelu Villa Serbelloni s krásným výhledem na všechna tři ramena jezera bydlel i W. Churchill a John F. Kennedy. Po prohlídce městečka se projdeme k rybářské vesničce Pescello u ramene jezera Lago di Lecco. Volno k obědu. Odpoledne zamíříme do nejsevernější italské vinařské oblasti u jezera Como. Oblast Domaso je atraktivním gurmánským a vinařským místem, kde lahodná vína dozrávají v mírném klimatu na terasovitých vinicích. Ve sklepě místního rodinného vinařství se ponoříme do dávné historie, vůně i chutě těchto vín. Návrat na ubytování, večeře.
4. den: Tento den se po snídani vydáme do oblasti jezera Lago Maggiore . Navštívíme Locarno, město oranžovníků a datlových palem se známou dominantou mariánského kostela Madonna del Sasso, jenž od města dělí jen několikaminutová jízda kolejovou lanovkou. Poté přijedeme do umělecké a intelektuální Ascony, kdysi bývalé rybářské vesnice s nábřežím lemovaným kavárnami a restauracemi. Projdeme se kamennou ulicí, v jejíchž starobylých budovách můžeme obdivovat starožitnosti, šperky, módu nebo švýcarské hodinky. Navštívíme rodinné vinařství, kde se seznámíme nejen s podmínkami pěstování vinné révy v oblasti Ticino, ale také typická vína ochutnáme. Do ticha starobylých vesniček s jednoduchými kamennými domy se ponoříme v izolovaném horském údolí Val Verzasco, které je naprostým protikladem luxusních jezerních měst. V městečku Lavertezzo se projdeme po kamenném mostu, který se klene nad průzračnou smaragdovou vodou. Možnost koupání. Před návratem do hotelu se ještě zastavíme na fotografickou zastávku u přehrady Vogorno, kde filmoval seskok James Bond. Večeře. Nocleh.
5. den: Po snídani si prohlédneme oblast v okolí metropole švýcarské riviéry Lugana, které je malebně obklopeno palmami a horskými štíty. Nejprve se projdeme po jezerní promenádě v Luganu přezdívaném Rio de Janeiro starého kontinentu a prohlédneme si nádherné fresky v kostele Santa Maria degli Angioli. Budeme mít možnost vychutnat si šálek kávy s výhledem na Monte Bré a San Salvatore. Poté nás bude očekávat exkurze ve světoznámé čokoládovně Alprose, kde budeme mít možnost různé druhy čokolád nejen ochutnat, ale také si je výhodně zakoupit. Se Švýcarskem se rozloučíme krátkou zastávkou v hlavním městě kantonu Ticino Belinzoně, abychom si vyfotografovali tři středověké hrady, které jsou na seznamu UNESCO.
6. den: Návrat do ČR v nočních až ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 4 ubytování
  • 4 snídaně
  • 3 večeře
  • 1 návštěvu vinařství s ochutnávkou ve Švýcarsku s občerstvením
  • 2 návštěvy vinařství s ochutnávkou vín v Itálii s občerstvením
  • vstup do muzea čokolády včetně ochutnávky v Alprose
  • dopravu luxusním autokarem
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění a proti stornu (příplatek: 200 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 1400 Kč)
  • svoz Vyškov (příplatek: 150 Kč)
  • svoz Prostějov (příplatek: 200 Kč)
  • svoz Břeclav, Hodonín, Strážnice, Veselí nad Moravou, Žďár nad Sázavou (příplatek: 250 Kč)
  • svoz Uherské Hradiště (příplatek: 300 Kč)
  • svoz Kroměříž, Olomouc, Přerov, Zlín (příplatek: 350 Kč)