Vánoce V Paříži A Zámek Versailles


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • Adventní

Vydejte se s námi do předvánoční Paříže. Frédérik Chopin před více než 150 lety napsal: "Paříž je všechno, co chceš!" a platí to dodnes. Pro Ernesta Hemingwaye byla tato metropole "oslavou života". Klikaté uličky a velkolepé bulváry, proslulé stavby, mondénní obchody a prvotřídní restaurace, ošuntělé hospody, honosné operní scény a sebevědomí občané. Žádné jiné evropské město není tak obdivované, jako právě Paříž. Poloha hotelu nám umožní individuálně navštívit večerní Paříž, kouzelné procházky městem, posezení v kavárničkách na břehu Seiny a vstřebání té pravé atmosféry města.

1. den zájezdu

Dle letového řádu odlet s průvodcem z Prahy do PAŘÍŽE , transfer na ubytování do hotelu. Prohlídka čtvrti Montmartre , náměstí malířů Place du Tertre, bazilika Sacré-Coeur , náměstí Pigalle, Moulin Rouge. Individuálně nebo s průvodcem večerní město.



2. den zájezdu

PAŘÍŽ , celodenní prohlídka hlavních pamětihodností historického města s průvodcem - Vítězný Oblouk, zářící Champs Elysées, přes náměstí Concorde pokračujeme k Opeře a k ostrovu La Cité – moumentální katedrála Notre Dame , Sainte Chapelle, Justiční palác, Prefektura… Individuální volno, vánoční atmosféra a trhy, kavárničky, restaurace, nákupy nebo vznešený Pantheon a Sorbona. Večerní fakultativní projížďka lodí po Seině s neobvyklým pohledem na pařížské památky.



3. den zájezdu

Po snídani odjedeme na fakultativní výlet k prohlídce zámku a zahrad VERSAILLES - symbol francouzských králů, demonstrující bohatství a velikost francouzské monarchie (příměstský vlak RER cca 9 €). Pro ty z vás, kdo nebudou chtít Versailles navštívit, individuální volno, muzea, nákupy, pohyblivé výlohy velkých obchodních domů např: Galerie Lafayette. V pozdních odpoledních hodinách společně navštívíme Invalidovnu a podvečerní nasvícenou Eiffelovu věž s vánočním dekorem.



4. den zájezdu

Dopoledne rozloučení s Paříží - návštěva muzea LOUVRE , individuální volno, odpoledne transfer na letiště a odlet zpět do Prahy. Předpokládaný návrat do ČR ve večerních hodinách.

Orientační ceny vstupného: Eiffelova věž – výtah do 3. patra 17€ (dítě 12-24 let 14,50€, dítě do 11 let 8€) Eiffelova věž – výtah do 2. patra 11€ (dítě 12-24 let 8,50€, dítě do 11 let 4€) Eiffelova věž – pěšky do 2. patra 7€ (dítě 12-24 let 5€, dítě do 11 let 3€) bazilika SacreCoeur 8-10 € Museum Louvre 15 € Museum Orsay 12 € (pro členy EU do 25 let 9€) Invalidovna 12 € Vítězný oblouk 12 € St. Chapelle 10 € (pro členy EU do 25 let včetně zdarma) Pantheon 9,50 € (pro členy EU do 25 let včetně zdarma) Notre Dame – vnitřek zdarma Notre Dame – klenotnice 4,00 € Loď po Seině 14,00 € zámek Versailles 18,00 €(vstupenka platí do královských apartmá, kaple, apartmá Dauphina, apartmá princezen, Zrcadlového sálu, zahrad a parku) Versailles – hudební fontány 9,50 € Metro – skupinové jízdné cca 1,80 € (předpokládáme 3-5 jízd metrem)

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 100 €

Zajímavosti:

Doprava: letecky

Nástupní místa: 29.11. - 02.12. svozová trasa L2, L3

Ubytování: různé

Hotel*** v pařížské čtvrti Clichy, cca 1000 m od centrální Paříže - prostorné 2lůžkové pokoje se sociálním zařízením. Snídaně formou bufetu, možnost snídaní i na pokoj, satelitní TV, Wi-Fi. Velkou výhodou je stanice metra před hotelem (50 m). V okolí hotelu se nachází plno obchodů, restaurací, ale i úzkých typických francouzských uliček s jedinečnou atmosférou.

hotel


Cena zahrnuje

  • 3x snídani formou bufetu
  • 3x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje se soc. zařízením
  • leteckou přepravu Praha - Paříž - Praha vč. kabinového zavazadla
  • letištní taxy a poplatky
  • průvodce
  • transfer z/na letiště

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2 900 Kč
  • fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex.pojištění vč. storna zájezdu 140 Kč
  • odbavení zavazadla do 20 kg 1 400 Kč
  • vstupné