Údolí Glemmtal, Turistický Ráj


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Zájezd do vyhlášeného turistického střediska Saalbach Hinterglemm v kouzelném údolí Glemmtal, mezi Kitzbühelem a Zell am See. Podrobně poznáme celé údolí a na každém kroku nás bude provázet nádherné panorama rakouských Alp. Díky kartě Joker Card, bezplatné užívání lanovek v údolí, ale i údolního vláčku, busu a aquaparku v Saalbachu. Zell am See - Saalbach - údolí Glemmtal - Talschluß – Leogang - Wildenkarkogel - Kohlmaiskopf - Hinterglemm - Reiterkogel - Zwölferhorn - Salcburk

POBYT S KARTOU V SAALBACH HINTERGLEMM

1. den zájezdu Odjezd z ČR v ranních hodinách do Rakouska. Centrum Vysokých Taur – ZELL AM SEE , procházka historickým centrem města a jezerní promenádou. Odpoledne příjezd do údolí GLEMMTAL . Středisko SAALBACH , ubytování v hotelu, večeře. 2. den zájezdu Poznávání údolí GLEMMTAL, cesta vláčkem na samotný konec údolí – Talschluß – turistický ráj s trasami všech délek a náročností, podél nespočtu vodopádů. Největší lanový park Rakouska TOP OF , zavěšení na laně můžeme "přeletět" celé údolí Glemmtal. Největší atrakcí je však 200 m dlouhý visutý most Golden Gate Bridge, spojující ve výšce 42 m obě strany údolí a navazující na stezku v korunách stromů. Odpoledne návrat do hotelu, večeře. 3. den zájezdu Ze sousedního údolí z LEOGANGU , výjezd lanovkou na vrchol ASITZ. Méně zdatní po procházce a výhledech návrat zpět do autobusu, zdatnější panoramatickou hřebenovou cestou na WILDENKARKOGEL (výhledy na Steineres Meer a Leoganger Steinberge) a dále kolem jezera na KOHLMAISKOPF . Nejzdatnější turisté možnost přejít až na Asitz nebo Geierkogel. Rodiny s dětmi mohou absolvovat Montelinovu zážitkovou cestu. Návrat do Saalbachu lanovkou nebo pěšky. 4. den zájezdu HINTERGLEMM , procházka městečkem, výjezd lanovkou na REITERKOGEL , množství turistických tras, mj. Alpská zahrádka a Kodok Berg (trasa plná překvapení a úkolů - soutěska, vodní děla...). Odpoledne vyjedeme lanovkou na protější vrchol ZWÖLFERHORN s úžasnými panoramaty a navečer projdeme pohádkový les. 5. den zájezdu Volný den, turistika nebo odpočinek v údolí Glemmtal, koupání v aquaparku v Saalbachu nebo výjezd kteroukoliv lanovkou v údolí - doporučujeme Schattbergbahn s výhledy na Vysoké Taury vč. Großglockneru. 6. den zájezdu Po snídani odjezd k prohlídce SALCBURKU (UNESCO), "Řím severu" - historické centrum, Getreidegasse, Domplatz, festivalový palác, hrad, zámek Mirabel s velkolepými zahradami. Příjezd do ČR ve večerních hodinách, Praha cca ve 22.30 hod.

Orientační ceny vstupného : Glemmtal: Golden Gate Bridge 7 €
Salcburk: Mozartův dům 10 €
Salcburk: Hohensalzburg – lanovka + pevnost 10,40 €
Salcburk: Residence 12 €

V ceně zájezdu je pro každého účastníka zahrnuta "Joker Card", která zajišťuje bezplatné vstupy do vybraných míst během zájezdu, ale i pro individuální využití - platí pro lanovky, dopravu v údolí, mýtné silnice, projížďky lodí, muzea, bazény v údolí Glemmtal. Konkrétní informace podá průvodce nebo je najdete na www.saalbach.com.

Kapesné : dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 70 €

Zajímavosti :

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 10.07. - 15.07. odjezd D + Ostrava (+500)

Ubytování: různé

hotel****


Slevy

  • dítě do 12ti let sleva 5500 Kč, dítě 13-16 let sleva 3400 Kč

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi – bohatá snídaně, večeře o 3 chodech a salátový bufet),
  • 5x ubytování v Saalbachu, hotel**** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a balkonem
  • dopravu lux. klim. busem
  • kartu Joker Card – zdarma veškeré lanovky, doprava, muzea, koupaliště v údolí
  • průvodce
  • volné využití hotelového wellness

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2000 Kč
  • fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 210 Kč
  • vstupné mimo kartu