Turecko – Velký Okruh


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Turecko - země na pomezí dvou světadílů - Asie a Evropy, poloha země se odráží na kultuře, náboženství i tradicích místních obyvatel. Turecko se pyšní bohatými a pestrými dějinami, které se odráží na četných památkách po celém jeho území a mimo historických pamětihodností oplývá také nesčetnými přírodními krásami. Zde začíná pestrý svět Orientu.

Istanbul - Ankara - Göreme - Çavusin - Uchisar - Derinkuyu – Kaymakli - Konye - Karavansery Sultanhani - Perge - Aspendos - Antalya - Pamukkale - Hierapolis - Afrodisias - Efes - Didyma - Priéné - Pergamon

ANTICKÉ A PŘÍRODNÍ PAMÁTKY

Doprava: letecky

Nástupní místa: 03.10. - 14.10. Odjezd L6

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Istanbulu, ubytování.
2. den: ISTANBUL (UNESCO) - různorodé město na dvou kontinentech s množstvím jedinečných byzantských a osmanských památek (chrám Hagia Sofia - nejslavnější chrám byzantské říše, Modrá mešita se svými štíhlými minarety, Sulejmanova mešita - největší v Istanbulu, palác Topkapi - oficiální rezidence osmanských sultánů, Yerebatanská cisterna - antická podzemní zásobárna vody). Nocleh v Istanbulu.
3. den: Dokončení prohlídky ISTANBULU . Odpoledne přejezd do Ankary. Nocleh.
4. den: ANKARA , hlavní město Turecka se známým archeologickým muzeem Anatolských civilizací. Nocleh v Kappadokii.
5. den: Oblast KAPPADOKIE - údolí GÖREME (UNESCO) a ÇAVUSIN - jedny z největších přírodních zajímavostí v Turecku, kde byl v sopečných tufech dešťovou vodou vymodelován pohádkový barevný svět skalních pyramid a různých bizarních útvarů, ve kterých lidé vyhloubili řady kostelů, skalních klášterů i měst. Návštěva osady UCHIS A R. Podzemní město DERINKUYU nebo KAYMAKLI . Nocleh v Kappadokii.
6. den: Časně ráno odjezd do Konye. KARAVANSERAY SULTANHANI , malá pevnost, která sloužila jako ochrana při odpočinku obchodních karavan. Prohlídka KONYE , významného města muslimských věřících s věhlasnou mešitou. Dojezd na nocleh.
7. den: TURECKÁ RIVIÉRA - navštívíme dávné římské město PERGE , impozantní zříceniny významného antického města, monumentální brány, stadion, antické lázně, sloupová kolonáda. ASPENDOS s jedinečně dochovaným římským divadlem. Vodopády KURSUNLU , soustava jezírek propojených vodopády připomínající zmenšená Plitvická jezera. Prohlídka starého centra ANTALYE , nejvýznamnějšího letoviska na jižní riviéře. Nocleh.
8. - 9. den: Travertinové kaskády a jezírka PAMUKKALE (UNESCO), jeden z nejzajímavějších přírodních útvarů světa. Antické město HIERAPOLIS (UNESCO). Jedna z nejkrásnějších antických lokalit AFRODISIAS . Příjezd k Egejskému moři. Nocleh.
10. den: Jedno z nejzachovalejších antických měst ve Středomoří EFES (UNESCO), archeologický areál unikátních antických staveb, trosky jednoho z divů světa - Artemidina chrámu. DIDYMA , ve starověku proslulá věštírna. PRIÉNÉ , vykopávky antického města zajímavé svojí pěknou polohou. Nocleh.
11. den: PERGAMON , antické město s akropolí na vysoké skále s krásnými výhledy. Pozdě večer příjezd do Istanbulu, nocleh.
12. den: Odlet z Istanbulu do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 11x polopenzi
  • 11x ubytování v hotelích – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu tureckým autokarem dle programu
  • leteckou přepravu Praha – Istanbul - Praha vč. let. tax
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 670 Kč
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"