To nejlepší z Říma + MOŘE (letecky z Bratislavy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Jedinečný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Říma a zrelaxujete na plážích v Ostii. Proniknete do samotného dějiště gladiátorských her, v muzeích Vatikánu odhalíte kumšt italských umělců a zastavíte se u proslulé fontány di Trevi. Prožijte s námi Prázdniny v Římě jako ve filmu a poznejte věčné město a půvab Ostie!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Vatikánská muzea

Dospělý 740.00 Kč
Dítě 380.00 Kč
Student 410.00 Kč
Senior 0.00 Kč
Jiný 0.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je kontinentální
během dne při prohlídce Říma bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Doprava: letecky

Svoz na letiště: K tomuto zájezdu si můžete objednat dopravu na letiště a zpět - minibusem Radynacestu. Podrobnosti, ceny a rezervace: www.radynacestu.cz/svoz/.

Ubytování: hotel ***

hotel 3* u moře v Římě
hotel je dostupný vláčkem do centra Říma

Program zájezdu

1. den: Přílet do Říma. Přílet do Věčného města - Říma, ubytování, organizační schůzka s průvodcem. Dle hodiny příletu možnost večerní procházky Římem  společně   s průvodcem (Koloseum, Forum Romanum, Kapitol).
2. den: Prohlídka nejznámnějších římských památek - Kolosea či Fora Romana, vhození mince do Fontány di Trevi či procházka po Španělských schodech. Prohlídku města zahájíme u Kolosea, Palatina a   Fora Romana - kde se odehrávaly gladiátorské zápasy, dostatek času na prohlídku. Poté se vydáme se cestou římských fór - Césarovo fórum,   největší   Trajánovo fórum, novodobý památník Viktoria Emanuela II., vstoupíme na Kapitol a pohlédneme na Forum Romanum. Vyhlídka na město kopulí. Poté budeme pokračovat Via del Corso  k nejslavnější fontáně -  Fontána di Trevi, kterou proslavil F. Fellini ve svém filmu Dolce Vita. Vhodíme si minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma a procházku ukončíme procházkou po rušné obchodní třídě  Via Condotti  až ke Španělským schodům.
3. den: Dnes nás čeká návštěva Vatikánu, procházka Andělským mostem či zastávka u chrámu všech bohů - Pantheonu.  Ve Vatikánu bude prostor pro individuální volno či na prohlídku Vatikánských muzeí s freskovým cyklem od Michelangela  -  Stvoření světa ,  Poslední soud, dále  Rafaelovy stanze ,  Egyptské muzeum ,  Etruské muzeum ,  Sál map  a další. Pak se zastavíme na nejkosmopolitnějším náměstí na světě - nám. sv. Petra  s nádhernou  Berniniho kolonádou. Vstoupíme do chrámu sv. Petra, kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Uvidíme Pietu - dílo teprve 25 letého Michelangela, katedrálu sv. Petra a další památky. Vydáme se také  k Andělskému hradu, dříve Hadriánovo mauzoleum, pevnost, úkryt i místo milostných schůzek papežů. Nad řekou Tiberou je Andělský most  s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla,  jímž se projdeme a budeme pokračovat na kouzelné barokní náměstí - Piazza Navona  s  Fontánou čtyř řek od Berniniho či kostelem sv. Agnese in Agone. Prohlídku v tento den zakončíme u nejzachovalejší antické památky Říma Pantheonu. Večer si můžeme dát společnou večeři, vše záleží na vzájemné domluvě.
4. den: Odpočinek na písčité pláži a koupání v Tyrhénském moři nebo prohlídka archeologického naleziště Ostia Antica. Po snídani nás čeká volno u moře -  koupání v  Tyrhénském moři v Lido di Ostia,  s kilometry dlouhou písčitou pláží, oblíbenou samotnými Římany.  Pro ty, kteří by tento den neradi zaháleli, nabízíme návštěvu významného přístavního antického města - v acheologickém areálu  Ostia Antica . Město bylo založeno pro vojenskou posádku chránící  ústí řeky Tibery  před nájezdníky z moře. (Ev. osobní volno v Římě). Pouze v letních termínech, máte jedinečnou možnost spatřit s naším průvodcem Řím i jako město, které nikdy nespí - procházka nočním městem vás uchvátí.
5. den: Návrat na Slovensko. V ranních hodinách přejezd transferem na letiště, odlet na Slovensko.

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Bratislava–Řím–Bratislava
  • letištní taxy
  • transfer autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4× ubytování ve 3* hotelu se snídaní (formou bohatého bufetu)
  • průvodcovské služby
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • jízdné po Římě
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 200 Kč