To nejlepší z Milána + NÁKUPY (letecky z Ostravy – Krakova)


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Nezapomenutelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Milána. Navštívíte moderní část a užijete si nákupy ve vyhlášených ulicích. Poodhalte roušku tajemství a nahlédněte do míst, kde je dobrý vkus dán už do vínku a inspiruje svou rafinovaností celý svět. Poznejte s námi město světové módy, obchodu a designu Milán!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Katedrála v Miláně

Dospělý 510.00 Kč
Dítě 260.00 Kč
Student 260.00 Kč
Senior 0.00 Kč
Jiný 0.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu je formou sladkého bufetu
během dne při prohlídce Milána bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel

hotel 3* v blízkosti centra Milána
hotel je dostupný MHD do centra města

Program zájezdu

1. den: Přílet do Milána. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova či Katovic – odvoz je v ceně zájezdu : u vybraných termínů navíc  VIP vyzvednutí u domu . Přílet do Milána , ubytování, organizační schůzkas průvodcem. V závislosti na čase příletu je možná večerní procházka městem s průvodcem.
2. den: Dnes nás čeká prohlídka města, uvidíme dominanty, jakými jsou Basilica di Sant'Ambrogio, kostel Stanta Maria delle Grazie, Duomo di Milano či operní dům La Scala.  Po snídani prohlídka centra města. Vydáme se k nejstarší sakrální stavbě na území Milána – Basilica di Sant'Ambrogio – věnovanou mučedníkům, kteří byli pronásledováni Římany a jsou pod touto stavbou pohřbeni. Zhlédneme kostel Santa Maria delle Grazie , kostel San Maurizio. Projdeme milánskou burzou a navštívíme největší gotickou stavbu Itálie – okouzlující Duomo di Milano, projdeme jeho monumentálním obloukem do Galleria Vittoria Emanuela – nákupního centra, jenž vytváří dokonalý obraz milánské okázalosti a luxusu. Na Piazza della Scala zhlédneme věhlasný operní dům – La Scala a den ukončíme u pevnosti, která je srdeční záležitostí Miláňanů – Castello Sforzesco. Na interiéru se podílela taková jména jako Bramante, Leonardo da Vinci, Filarete.
3. den: Dnešek bude ve znamení nákupů a mrakodrapů v moderních částí Milána. Projdeme se unikátní administrativní čtvrtí City Life , kde můžete navštívit největší a nejmodernější obchodní centrum v Itálii. Zde budete mít dostatek času na proslulé "milánské nákupy". V tento den také navštívíme moderní čtvrť Porta Garibaldi , do které vstoupíme tzv. bránou do Milána. Odpoledne strávíme v nejvyhlášenějších milánských ulicích – Corso Buenos Aires , Via Torino , Corso Vittorio Emanuele . Kdo nebude mít zájem o nakupování, může tento volný čas využít individuálně, třeba k návštěvě významných galerií. Večer se společně vypravíme na místo, kam se chodí Miláňané bavit –  Corso Como . A zde si budeme moci dát společnou večeři nebo posedět v tradiční vinotéce.
4. den: Návrat zpět do ČR.  Po snídani, v závislosti na letovém řádu, možnost programu s průvodcem nebo odjezd na letiště a poté  návrat do ČR .

Cena zahrnuje

  • odvoz z Ostravy na letiště do Krakova či Katovic a zpět (u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu)
  • letenku Krakov– Miláno – Krakov
  • letištní taxy
  • 3x ubytování v 3* hotelu
  • 3x snídaně
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • jízdné po Miláně
  • cestovní pojištění léčebných výloh
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 400 Kč