To nejlepší z Miami + NP EVERGLADES + NASA (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Neobyčejný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Floridy. Vykoupete se v průzračném moři na krásných plážích v Miami, projedete se po Overseas Highway až k nejjižnějšímu bodu USA Key West, navštívíte NP Everglades či Kennedyho vesmírné centrum. Poznejte s námi Miami, nedotčenou přírodu NP Everglades a nahlédněte do zákulisí NASA!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Universal Studios (Island of Adventure + Universal Studio Florida)

Dospělý 4320.00 Kč
Dítě 4190.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
EASY (48 Kč / den / osoba)
EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (80 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (114 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně na hotelu v ceně zájezdu
během dne bude možnost občerstvit se v některé z místních restaurací

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v Miami a Orlandu
ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Miami, následný transfer na hotel a ubytování (šestihodinový časový posun).
2. den: Prohlídka města Miami. Prohlídku města zahájíme ve čvrti Coconut Grove ve státním parku The Barnacle Historic State Parc.   V této malé oáze uprostřed velkoměsta uvidíte původní vegetaci a nejstarší dům, který se nachází na svém původním místě a který byl vybudován v 19. století. Poté budeme pokračovat procházkou  ve známé čtvrti Coral Gables, vybudované v roce 1920 architektem Georgem Merrickem, který se inspiroval španělsko-italskou architekturou , typickou pru tuto oblast. Projdeme se kolem hotelu Biltmore (byli zde ubytováni Al Capone či Judy Garlandová), Congregational Church (první kostel v této čtvrti vybudovaný ve stylu španělského baroka), Venetian Pool (jedná se o jeden z nejkrásnějších plaveckých bazénů na světě), domu architekta George Merricka ,   budovy  radnice v Coral Gables až k Miracle Mile, nákupní ulici plné originálních obchůdků a restaurací. Nijak nás nepřekvapí množství golfových hřišť, kterých je na Floridě požehnaně. V závislosti na čase můžeme zvážit svezení známým  Miami Trolley , který jezdí zadarmo po známých čtvrtích. Po odpočinku se přesuneme do jednoho z nejkrásnějších muzeí celé Floridy, Vizcaya Museum and Gardens. Tato floridská rezidence byla vybudována v roce 1916 pro milionáře Jamese Deeringa, který si přál, aby sídlo vypadalo, jako by bylo obýváno po mnoho generací. Po jeho smrti bylo sídlo přeměněno v úchvatné muzeum, ve kterém se snoubí architektura od renesance až po neoklasicismus. Individuální volno k nákupům na Bayside market , procházka kolem  Freedom Tower  (Věž svobody),  American Airlines Arena  (domov basketbalového mužstva Miami Heat). Po procházce kolem pobřeží se vrátíme na hotel.
3. den: Celodenní výlet na mys Canaveral a Cocoa Beach. Společně se přesuneme na mys Canaveral, na kterém se nachází jedinečné Kennedyho vesmírné centrum. Na vlastní oči zhlédnete místo, ze kterého startoval v roce 1969 kosmický let Apollo 11, jehož členové posádky stanuli jako první lidé na povrchu Měsíce. Centrum je domovem NASA (Národní úřad pro letectví a kosmonautiku). Budete mít možnost podívat se na rakety, film o kosmu v IMAX kině, či vystavený raketoplán Atlantis. Odpoledne možnost přesunu na jednu z nejkrásnějších pláží Floridy, Cocoa Beach.   Odpočinek na pláži u mola spojený s možností koupání. Nocleh v Orlandu.
4. den: Celodenní výlet do Universal Studios v Orlandu. Celodenní návštěva Universal Studios v Orlandu. Tato populární studia se dělí na dva tematické parky , které se pyšní špičkovými atrakcemi s filmovou tématikou. Zcela se ponoříme do nejznámějších filmů jako „Mumie“ nebo „E.T.“ , zažijeme jízdu v kresleném světě města Springfield a rodiny Simpsonových . Největší a bezesporu nejlepší atrakcí je vyhlášený Kouzelnický svět Harryho Pottera s Bradavickým hradem v životní velikosti , Příčnou ulicí a Prasinkami. Toto prostředí vás vtáhne natolik že nebudete ani věřit, že je vše fikce . V parku se také nachází několik horských drah pro milovníky adrenalinu. V podvečerních hodinách přejezd zpět do Miami na hotel.
5. den: Celodenní výlet do NP Everglades. Celodenní výlet do NP Everglades, který se nachází v jižní části Floridy. Od roku 1979 je park zapsán mezi památky UNESCO. Je známý pro svou specifickou flóru a faunu a mokřiny plné aligátorů, které můžeme sledovat v jejich přirozeném prostředí. Do parku vstoupíme hlavní bránou a po cestě budeme zastavovat na těch nejznámějších vyhlídkách a stezkách. Za zmínku stojí i řeka Pahayokee („řeka trávy“), která je hluboká jen několik centimentrů, ale v některých místech šířka přesahuje desítky kilometrů (až 80 kilometrů). V závislosti na čase možnost vyjížďky lodí  (cca 1,5 hodiny) do míst těžko přístupných. Na závěr návštěva unikátní  aligátoří farmy s možností zhlédnout hadí či aligátoří show a zažít jízdu po mokřadech na tzv. vznášedlech. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
6. den: Celodenní výlet do nejjižnějšího bodu USA, do Key Westu. V brzkých ranních hodinách se vydáme na dobrodružnou cestu  po silnici Overseas Highway  až do nejjižnějšího bodu USA Key West, které dělí od kubánské Havany 130 kilometrů vodní plochy. Toto městečko s nádechem Karibiku, ve kterém panuje mexická atmosféra, je perlou Floridských ostrovů. Podíváme se k nejjižnějšímu cípu USA, tzv. Southernmost Point, tříbarevnému sloupu, který vyvolává pocit, že Kuba je tak blízko. Projdeme se po slavné Duval Street , která spojuje Atlantský oceán s Mexickým zálivem. Tato ulice plná muzeí, starých domů, restaurací a obchůdků je skutečnou klenotnicí Key Westu. Naštívíme dům spisovatele Ernesta Hemingwaye , který zde napsal slavný román Komu zvoní hrana. Hned naproti se nachází Lighthouse Museum,  muzeum majáku, vybudované v roce 1848. Před odjezdem zpět bude čas na toulání se místními uličkami a ochutnání skvělé kuchyně či koktejlů. Návrat do Miami v pozdních hodinách.
7. den: The Ancient Spanish Monastery a relax na pláži Miami Beach. Dopoledne návštěva The Ancient Spanish Monastery,   starého španělského kláštěra. Poté odpočinek na pláži  Miami Beach . Slavné pláže lemují domy ve stylu Art Deco, které se zde nachází na proslulé ulici Ocean Drive plné hudby a koktejlů. Je jich zde dohromady přes 800.  Během tohoto dne se také nabízí možnost nákupů na známé Lincoln Road Mall. Návrat na hotel.
8. den: Podle časových možností návštěva námořního parku Seaquarium, proslulého hlavně díky svým velkolepým show s delfíny, popřípadě individuální program. Odpoledne odlet z Miami.
9. den: Přílet do Prahy .

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Miami–Praha se všemi poplatky (s jedním přestupem)
  • kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 6x ubytování v Miami
  • 1x ubytování v Orlandu
  • 7x snídaně
  • transfer autobusem po celou dobu zájezdu dle programu
  • vstupenka do Kennedy Space Center (NASA)
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • doporučené kapesné na zájezd minimálně 350 USD (vstupy, stravování, spropitné řidiči)
  • vstupné na místě (Universal Studios, park Everglades, Vizcaya Museum and Gardens atd.)
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas), poplatek za vyřízení 500 Kč/os
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 11 000 Kč