To nejlepší z Miami + NP EVERGLADES + NASA + BAHAMY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Exotika

Florida… Výzva pro pravé cestovatele a zážitky, na které se nezapomíná. Vykoupete se v průzračném moři na plážích v Miami, projedete se po Overseas Highway až k nejjižnějšímu bodu USA Key West, navštívíte NP Everglades či Kennedyho vesmírné centrum a užijete si ostrovní atmosféru Baham. Připravte se na pravou exotiku, objevte s námi magické Miami a zrelaxujte na Bahamách!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Universal Studios (Island of Adventure + Universal Studio Florida)

Dospělý 4600.00 Kč
Dítě 4400.00 Kč

Fakultativní výlet na Bahamské ostrovy - ostrov Bimini

Dospělý 3500.00 Kč
Dítě 3300.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (110 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně na hotelu v ceně zájezdu
během dne bude možnost občerstvit se v některé z místních restaurací

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v Miami a Orlandu
ubytování v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy  do Miami, následný transfer na hotel a ubytování (šestihodinový časový posun).
2. den: Prohlídka města Miami. Prohlídku města Miami zahájíme ve čtvrti Coconut Grove ve státním parku The Barnacle Historic State Parc.   V této malé oáze uprostřed velkoměsta uvidíte původní vegetaci a nejstarší dům, který se nachází na svém původním místě a který byl vybudován v 19. století. Poté budeme pokračovat procházkou  ve známé čtvrti  Coral Gables, vybudované v roce 1920 architektem Georgem Merrickem,  který se inspiroval španělsko-italskou architekturou , typickou pru tuto oblast. Projdeme se kolem hotelu Biltmore (byli zde ubytováni Al Capone či Judy Garlandová), Congregational Church (první kostel v této čtvrti vybudovaný ve stylu španělského baroka), Venetian Pool (jedná se o jeden z nejkrásnějších plaveckých bazénů na světě),  domu architekta George Merricka ,   budovy  radnice  v Coral Gables až k Miracle Mile, nákupní ulici plné originálních obchůdků a restaurací. Nijak nás nepřekvapí množství golfových hřišť, kterých je na Floridě požehnaně. V závislosti na čase můžeme zvážit svezení známým  Miami Trolley , který jezdí zadarmo po známých čtvrtích. Po odpočinku se přesuneme do jednoho z nejkrásnějších muzeí celé Floridy, Vizcaya Museum and Gardens. Tato floridská rezidence byla vybudována v roce 1916 pro milionáře Jamese Deeringa, který si přál, aby sídlo vypadalo, jako by bylo obýváno po mnoho generací. Po jeho smrti bylo sídlo přeměněno v úchvatné muzeum, ve kterém se snoubí architektura od renesance až po neoklasicismus. Individuální volno k nákupům na  Bayside market , procházka kolem  Freedom Tower  (Věž svobody),  American Airlines Arena  (domov basketbalového mužstva Miami Heat). Po procházce kolem pobřeží se vrátíme na hotel.
3. den: Celodenní výlet na mys Canaveral a Cocoa Beach. Celodenní výlet na mys Canaveral, na kterém se nachází Kennedyho vesmírné centrum. Na vlastní oči zhlédnete místo, ze kterého startoval v roce 1969 kosmický let Apollo 11, jehož členové posádky stanuli jako první lidé na povrchu Měsíce. Centrum je  domovem NASA  (Národní úřad pro letectví a kosmonautiku). Budete mít možnost podívat se na rakety, film o kosmu v IMAX kině, či vystavený raketoplán Atlantis. Odpoledne možnost přesunu na jednu z nejkrásnějších pláží Floridy, Cocoa Beach.   Odpočinek na pláži u mola spojený s možností koupání. Nocleh v Orlandu.
4. den: Celodenní výlet do Universal Studios v Orlandu. Celodenní návštěva Universal Studios v Orlandu. Tato populární studia se dělí na dva tematické parky, které se pyšní špičkovými atrakcemi s filmovou tématikou. Zcela se ponoříme do nejznámějších filmů jako „Mumie“ nebo „E.T.“. Největší a bezesporu nejlepší atrakcí je vyhlášený Kouzelnický svět Harryho Pottera   s Bradavickým hradem v životní velikosti, Příčnou ulicí a Prasinkami. Toto prostředí vás vtáhne natolik že nebudete ani věřit, že je vše fikce. V parku se dále nachází několik horských drah pro milovníky adrenalinu. V podvečerních hodinách přejezd zpět do Miami na hotel.
5. den: Celodenní výlet do NP Everglades. Celodenní výlet do NP Everglades, který se nachází v jižní části Floridy. Od roku 1979 je park zapsán mezi památky UNESCO. Je známý pro svou specifickou flóru a faunu a mokřiny plné aligátorů, které můžeme sledovat v jejich přirozeném prostředí. Do parku vstoupíme hlavní bránou a po cestě budeme zastavovat na těch nejznámějších vyhlídkách a stezkách. Za zmínku stojí i řeka Pahayokee („řeka trávy“), která je hluboká jen několik centimentrů, ale v některých místech šířka přesahuje desítky kilometrů (až 80 kilometrů). V závislosti na čase možnost  vyjížďky lodí  (cca 1,5 hodiny) do míst těžko přístupných. Na závěr návštěva unikátní  aligátoří farmy  s možností zhlédnout hadí či aligátoří show a zažít jízdu po mokřadech na tzv. vznášedlech. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
6. den: Celodenní fakultativní výlet na jeden z Bahamských ostrovů - ostrov Bimini. Pro zájemce jsme si připravili jednodenní lodní výlet na slavné Bahamské ostrovy. Ostatní budou moci využít den k individuálnímu poznávání Miami, návštěvě některého z obchodních center a k nákupům. V brzkých ranních hodinách se vydáme objednaným transferem do přístavu, kde se nalodíme na jednu z výletních lodí, směřujících jižně od Miami na ostrov Bimini . Jedná se nejzápadnější ostrov státu Bahamy a stará legenda praví, že se zde údajně nacházely prameny věčného mládí. Během 2 hodinové plavby bude možné si na palubě zakoupit drobné občerstvení. Po připlutí na ostrov Bimini nás objednaný transfer zaveze do resortu hotelu Hilton , kde budeme moci relaxovat na přilehlé pláži. Kdo bude chtít, může se vydat prozkoumat okolí ostrova, objevit kouzla nádherných písečných pláží, šnorchlovat nebo ochutnat místní exotické speciality. Tento den bude věnován především odpočinku pod karibským sluncem. V odpoledních hodinách se opět vydáme zpět na palubu naší lodi, doplujeme zpět do Miami a autobusem se dopravíme zpět do hotelu. Příjezd na hotel ve večerních hodinách.
7. den: Celodenní výlet do nejjižnějšího bodu USA, do Key Westu. V brzkých ranních hodinách se vydáme na dobrodružnou cestu  po silnici Overseas Highway  až do nejjižnějšího bodu USA Key West, které dělí od kubánské Havany 130 kilometrů vodní plochy. Toto městečko s nádechem Karibiku, ve kterém panuje mexická atmosféra, je perlou Floridských ostrovů. Podíváme se k nejjižnějšímu cípu USA, tzv.  Southernmost Point,  tříbarevnému sloupu, který vyvolává pocit, že Kuba je tak blízko. Projdeme se po slavné  Duval Street , která spojuje Atlantský oceán s Mexickým zálivem. Tato ulice plná muzeí, starých domů, restaurací a obchůdků je skutečnou klenotnicí Key Westu. Naštívíme  dům spisovatele Ernesta Hemingwaye , který zde napsal slavný román Komu zvoní hrana. Hned naproti se nachází  Lighthouse Museum,  muzeum majáku, vybudované v roce 1848. Před odjezdem zpět bude čas na toulání se místními uličkami a ochutnání skvělé kuchyně či koktejlů. Návrat do Miami v pozdních hodinách.
8. den: The Ancient Spanish Monastery a relax na pláži Miami Beach. Dopoledne návštěva The Ancient Spanish Monastery,   starého španělského kláštěra. Poté odpočinek na pláži  Miami Beach . Slavné pláže lemují domy ve stylu Art Deco, které se zde nachází na proslulé ulici Ocean Drive plné hudby a koktejlů. Je jich zde dohromady přes 800.  Během tohoto dne se také nabízí možnost nákupů na známé Lincoln Road Mall. Návrat na hotel.
9. den: Podle časových možností návštěva námořního parku Seaquarium, proslulého hlavně díky svým velkolepým show s delfíny, popřípadě individuální program. Odpoledne transfer na letiště a odlet z Miami.
10. den: Přílet do Prahy .

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Miami–Praha se všemi poplatky (s jedním přestupem)
  • kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 7x ubytování v Miami
  • 1x ubytování v Orlandu
  • 8x snídaně
  • transfery po celou dobu zájezdu dle programu
  • vstupenka do Kennedy Space Center (NASA)
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • doporučené kapesné na zájezd minimálně 380 USD (vstupy, stravování, spropitné řidiči)
  • vstupné na místě (Universal Studios, park Everglades, Vizcaya Museum and Gardens atd.)
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas) – poplatek za vyřízení: 600 Kč/os
  • fakultativní výlet na Bahamy
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 16 000 Kč