To nejlepší z Madridu + FLAMENCO (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Zážitky ve španělském rytmu… Proč ne? Objevíte největší zajímavosti Madridu a zakusíte šarmantní flamenco. S naším průvodcem zhlédnete královský palác i proslulé galerie, ochutnáte místní speciality, nevynecháte býčí arénu ani nádherné městské parky a s expertkou na flamenco se vydáte do nejslavnější madridské školy flamenca. Zažijte Madrid autenticky, spolehlivě a ve víru smyslného španělského tance!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Večerní flamenco show

Dospělý 1 160 Kč
Dítě 580 Kč
Jiný 670 Kč

Lekce flamenka

Dospělý 570 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po ubytování půjdeme na večerní procházku do historického centra města. Přílet v pozdních odpoledních hodinách, ubytování a krátká procházka po centru středověkou čtvrtí směrem k náměstí Plaza Santa Ana , kde se nachází největší koncentrace restaurací, klubů a kaváren v Madridu.
2. den: Dnešní den budeme věnovat celodenní prohlídce Madridu . Začneme na Puerta del Sol (socha Medvěda – symbol Madridu) a půjdeme po třídě Calle Mayor na krásné náměstí Plaza Mayor, které je nejdůležitějším madridským náměstím. Kolem řady památek (kostelíků a městských šlechtických sídel – San Isidro el Real, Biskupská kaple, kostel Sv. Františka) dojdeme na Plaza de Orient, kde uvidíme královský palác, královské zahrady Campo de Moro a prohlédneme si katedrálu Almudena . Dále budeme pokračovat na nejstarší náměstí v Madridu – Plaza de la Villa . Hlavní budova na tomto náměstí Casa de la Villa sloužila už od roku 1696 jako Ayuntamiento de Madrid (městská radnice). Na oběd se zastavíme ve slavné kryté tržnici San Miguel  a na „zákusek“ můžeme zajít do slavné cukrárny San Ginés, která servíruje Churros s čokoládou už od roku 1894. Přes Plaza Espanol (slavná socha Dona Quijota) půjdeme směrem k Parque de la Montaňa, kde se nachází chrám Templo de Debod  v egyptském stylu a kaple Sv. Antonína s Goyovými freskami. Projížďka lanovkou nad parky (6 €).
3. den: Den zasvěcený flamenku či volnému programu ve městě. Dnes zájemce čeká velmi zajímavý program, jehož středobodem bude smyslné flamenco. V dopoledních hodinách se společně vydáme do nejslavnější tradiční školy výuky tohoto tance v Madridu . Kdo bude mít zájem, může se zúčastnit praktické flamenco lekce . V rámci tohoto rychlokurzu nás čeká ukázka flamenca, poté hodinová praktická výuka flamenco tance, procházka po škole a na závěr povídání o flamenku s prostorem pro dotazy. V blízkosti této školy se nachází několik obchůdků a výroben doplňků pro tanec flamenco a my budeme mít možnost nahlédnout i do malé výrobny bot speciálně určených k tomuto ohnivému tanci. Ve večerních hodinách se půjdeme podívat na profesionály. Navštívíme tradiční večerní flamenco představení a užijeme si tento autentický zážitek v podobě skvělého tance, hudby a dobrého pití.
4. den: Dnešní den budeme věnovat celodenní prohlídce Madridu. Po populární Grand Vía s řadou obchůdků se suvenýry, půjdeme k náměstí Cibeles se známou fontánou a budovou Palacio de Telecomunicaciones , která je současným sídlem radnice. Při procházce po bulváru Paseo del Prado uvidíme tři slavné galerie – Prado, Centro de Arte Reina Sofia a Museo Thyssen-Bornemisza , které skrývají řadu významných děl od autorů jako Goya, Velásquez, Bosch, El Greco, Degas atd. Odpoledne je můžete navštívit (nebo k večeru, kdy jsou pro občany EU na dvě hodiny zdarma). Dojdeme na historické vlakové nádraží Atocha, které je upraveno na tropický skleník. Poté se vydáme do parku Retiro, prvního a největšího parku v Madridu s řadou soch, fontán, paláců i tichých zákoutí. Pro zájemce přesun k  býčí aréně Las Ventas, možnost prohlídky prostor, býčího muzea a zajímavý doprovodný výklad o koridě. V případě konání býčích zápasů a dostupnosti vstupenek možnost jejich návštěvy. Dále lze jít také na prohlídku fotbalového stadionu klubu Real Madrid nebo navštívit Královskou botanickou zahradu.
5. den: V dopoledních hodinách odjezd na letiště a odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Madrid–Praha se všemi poplatky (kabinové zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže)
  • transfer letiště–Madrid (hotel)–letiště
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x kontinentální snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • přesuny v Madridu (místní doprava, MHD)
  • vstupné na místě
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 700 Kč