To nejlepší z Londýna + NEJKRÁSNĚJŠÍ HRADY ANGLIE (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Jedinečný eurovíkend s fundovaným průvodcem, během kterého uvidíte to nejlepší z Londýna a navíc nejkrásnější hrady Anglie. Projedete se lodí po Temži, doubledeckerem a neunikne vám nic z londýnských zajímavostí. Vydáte se na královský hrad Windsor a objevíte půvaby hradů jižní Anglie. Prožijte energii i řád Londýna a poznejte sídla anglických králů!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1160.00 Kč
Dítě 1040.00 Kč

Windsor Castle

Dospělý 950.00 Kč
Dítě 530.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Londýna, ubytování na hotelu a program s průvodcem. Odlet z Prahy dle letového řádu, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme.  V případě příznivého letového řádu, po menším odpočinku přejedeme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna. Prohlédneme si náměstí Trafalgar Square, na kterém najdeme slavný Nelsonův sloup, dále uvidíme Piccadilly Circus a Čínskou čtvrť. Večer se vrátíme společně nebo individuálně na hotel. 
2. den: Dnes zamíříme do centra Londýna, čeká nás část Westminster, Big Ben, Westminster Abbey a Buckingham Palace. Odpoledne budeme mít možnost navštívit nákupní ulici Oxford Street. Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna . Prohlídku začneme v části Westminster, kde se projdeme kolem hlavních atraktivit. Společně navštívíme nábřeží Temže, Whitehall, Horse Guards,   Downing Street, kde se nachází oficiální adresa britského premiéra, Houses of Parliament s ikonickou  Clock Tower  (jejíž součástí je i slavný zvon Big Ben), Westminster Abbey, sídlo britské ho krále Buckingham Palace, kde můžeme zhlédnout střídaní stráží. Závěr naší procházky strávíme v okolí královskému parku  St. James's Park , který vytvořil král Jindřich VIII. jako jelení honební revír, a podíváme se i k St. James's Palace, ve kterém v dnešní době sídlí královský soudní dvůr.  V odpoledních hodinách budeme mít možnost také navštívit proslulou nákupní ulici Oxford Street, kde se nachází velká obchodní centra i mnoho malých obchůdků.  V podvečerních hodinách se vrátíme na hotel. 
3. den: Dnes uvidíme středověký hrad Leeds Castle a Hever Castle. V ranních hodinách se vydáme objednaným autobusem ke královskému středověkému hradu Leeds Castle, který je považován za nejkrásnější v Anglii. Od svého vzniku ve 12. století je nepřetržitě obydlen a Jindřich VIII. jej nechal přestavět pro svoji první manželku Kateřinu Aragonskou. Čeká nás prohlídka areálu hradu a královských zahrad. Potom pojedeme navštívit hrad Hever Castle, který byl v 16. století domovem Anny Boleynové, pozdější manželky Jindřicha VIII. I zde Vás čeká prohlídka hradu a královských zahrad. K večeru se vrátíme na hotel v Londýně. 
4. den: Dnešní dopoledne strávíme na královském hradu Windsor. Odpoledne nás čeká Tower Bridge, Tower of London a London Eye. Ráno přejedeme příměstským vlakem nebo objednaným transferem ke královskému hradu  Windsor . Zde nás čeká prohlídka areálu a interiéru královského hradu (pro předem objednané zájemce). Windsor Castle je druhý největší obývaný hrad na světě a také nejdéle soustavně obývaný hrad již od dob Viléma I. Dobyvatele (11. století). Společně s Buckinghamským palácem je jednou z oficiálních rezidencí britské monarchie. Většina králů a královen Anglie měla přímý vliv na stavbu a vývoj hradu, který byl jejich kasárnami, pevností, domovem, oficiálním palácem a občas dokonce i jejich vězením. Kromě prohlídky interiéru také můžete navštívit bohatě zdobenou kapli sv. Jiří, kde je pohřbeno mnoho králů a královen, mimo jiné také Jindřich VIII. či královna matka a v roce 2005 si zde princ Charles vzal za manželku vévodkyni Camillu. V odpoledních hodinách se přesuneme do středu Londýna. Můžeme se těšit na prohlídky jížního nábřeží řeky Temže a částí City  a  Southwark. Čeká nás: St. Paul´s Cathedral,  Shakespearovo  divadlo Globe, Tate Modern a Millenium Bridge. Poté se přesuneme k proslulému paláci a pevnosti Tower of Londo n , a nejslavnějšímu zvedacímu mostu Tower Bridge. K poslední atrakci, vyhlídkovému kolu London Eye (pro předem objednané zájemce), doplujeme lodí po řece Temži.  V podvečerních hodinách se vrátíme na hotel. 
5. den: Po snídani dle letového řádu program v Londýně nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Prahy.

30.05. - 03.06.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
28 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Londýn–Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • celodenní výlet na hrady Leeds a Hever
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 Ł včetně vstupného a dopravy na místě (na platební kartě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 10 000 Kč