To nejlepší z Londýna + KENSINGTON PALACE (letecky z Ostravy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Oblíbený eurovíkend s fundovaným průvodcem, během kterého uvidíte to nejlepší z Londýna a navštívíte krásné královské sídlo Kensington Palace, kde vyrůstali princové William a Harry. Projedete se lodí po Temži, doubledeckerem nebo na vyhlídkovém kole London Eye. Nahlédněte do soukromí královské rodiny v Kensingtonském paláci a poznejte Londýn!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1090.00 Kč
Dítě 870.00 Kč

Museum Madame Tussaud's

Dospělý 1090.00 Kč
Dítě 910.00 Kč

Kensington Palace

Dospělý 720.00 Kč
Dítě 360.00 Kč
Senior 560.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Londýna bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

hotel 3* se snadným přístupem do centra Londýna
na pokojích je k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma (dle typu hotelu)
na pokojích jsou k dispozici ručníky, mýdlo, vysoušeč vlasů (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Odlet z Ostravy  bude v odpoledních hodinách, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme. 
2. den: Dnes zamíříme do centra Londýna. Prohlídku začneme v části Westminster, uvidíme Big Ben, Westminster Abbey a Buckingham Palace. Čeká nás i Trafalgar Square a Čínská čtvť. Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna. Prohlídku začneme v části Westminster, kde se projdeme kolem hlavních atraktivit. Společně navštívíme nábřeží Temže, Whitehall, Horse Guards,   Downing Street, kde se nachází oficiální adresa britského premiéra, Houses of Parliament s ikonickou  Clock Tower  (jejíž součástí je i slavný zvon Big Ben), Westminster Abbey, sídlo britské královny Buckingham Palace, kde můžeme zhlédnout střídaní stráží. Poté se procházkou vydáme do okolí královskému parku  St. James's Park , který vytvořil král Jindřich VIII. jako jelení honební revír, a podíváme se i k St. James's Palace, ve kterém v dnešní době sídlí královský soudní dvůr. Závěr pěší procházky zakončíme na Trafalgar Square, kde se nachází slavný Nelsonův sloup.  Poté navštívíme (pro předem objednané zájemce) světoznámé muzeum voskových figurín   Muzeum Madame Tussaud´s, kde se osobně setkáme tváří v tvář známým osobnostem současnosti i minulosti. V podvečer se vydáme do Čínské čtvrti a den můžeme zakončit společnou večeří v  SOHO . Návrat na hotel ve večerních hodinách s průvodcem nebo individuálně. Pro zájemce možnost zajištění vstupenek na muzikál Mamma Mia! (informujte se v CK). 
3. den: Dnes uvidíme sídlo princezny Diany - Kensington Palace, dále Tower Bridge, Tower of London a London Eye. Ráno metrem nebo městským vlakem přejezd do centra Londýna. Pro předem objednané zájemce prohlídka Kensington Palace (sídlo princezny Diany po rozvodu s princem Charlesem a současné sídlo prince Williama a Kate). Poté přejezd do části City a   Southwark:   St. Paul's Cathedral, Shakespearovo divadlo   Globe, Millenium Bridge. V případě časových možností procházka po jižním nábřeží řeky Temže: Southwark Cathedral, mrakodrap Shard, loď korzára Francise Drakea Holden Hind, křižník HMS Belfast až k Tower Bridge a Tower of London. Pak nás čeká projížďka lodí k vyhlídkovému kolu London Eye  – možnost zajištění vstupenek předem. Projedeme se také dvoupatrovým londýnským autobusem doubledeckerem. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Po snídani dle letového řádu program v Londýně nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Ostravy.

Cena zahrnuje

  • letenka Ostrava – Londýn – Ostrava se všemi poplatky (kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel viz níže)
  • transfer letiště – Londýn (hotel) – letiště
  • 3x ubytování v Londýně v hotelu 3* ve 2lůžkových pokojích, popř. 3lůžkových
  • 3x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel (viz. níže)
  • cestovní pojištění
  • přesuny v Londýně místní dopravou - doubledecker, metro, příměstský vlak a projížďka lodí po Temži: 60 GBP / celý pobyt
  • doporučené kapesné 160 GBP (včetně dopravného)
  • vstupné na místě
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 000 Kč