To nejlepší z Bangkoku + KANCHANABURI + KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ PHUKET (letecky z Pra


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Když se řekne Thajsko: okouzlující chrámy, skvostné pláže, tyrkysové moře… Představy nestačí – to se musí zažít! Vyrazte se zkušeným průvodcem do země, která vás pohltí svou rozmanitostí. Poznáte lesk a bídu Bangkoku i panenskou přírodu v Kanchanaburi. Ochutnáte vynikající kuchyni a užijete si slunění na ostrově Phuket. Thajská exotika naživo – objevte „zemi úsměvů“ jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet na ostrovy Phi Phi

Dospělý 2930.00 Kč
Dítě 0.00 Kč
Student 0.00 Kč
Senior 0.00 Kč
Jiný 0.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (108 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
Bangkok: částka cca 600 bathu/den
ostrov Phuket: částka cca 800 bathu/den

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Přílet do Bangkoku, transfer z letiště na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu pro zájemce možná fakultativní plavba lodí s večeří po hlavní thajské řece Chao Phraya.
3. den: Dnes nás čeká prohlídka nejznámějších bangkokských chrámů, možnost vyzkoušení tradiční thajské masáže a nákupy na proslulých nočních pouličních trzích. Po snídani se vydáme objevovat nejznámější památky thajské metropole. Nejprve si společně prohlédneme Velký palác , který sloužil jako oficiální rezidence thajských panovníků až do roku 1946. Poté se společně vydáme k  chrámu Wat Pho, nejstaršímu a největšímu chrámu v celém Bangkoku. Prohlédneme si zde skvostnou zlatou sochu ležícího Buddhy, dlouhou 46 metrů. Chrám Wat Pho proslul mimo jiné také tradičními thajskými masážemi . Zájemci si zde budou moci dopřát odpočinek během masáže, při které jim speciálně vyškolení maséři protáhnou končetiny a celé tělo. V pozdních odpoledních hodinách se pak společně lodí dopravíme na druhou stranu řeky, kde nás bude čekat návštěva posledního chrámu dnešního dne, tzv. Wat Arun , který nese prvky buddhismu i hinduismu a proslul především nádhernou sochařskou a keramickou výzdobou. Po návštěvě chrámu odjedeme na hotel, kde si budeme moci pár hodin odpočinout, abychom se později večer vydali na návštěvu nočních trhů Patpong/Silom Market , kde si užijeme labyrint stánků osvětlených neony , v nichž pouliční prodavači nabízejí obrovské množství různých suvenýrů a tradičního thajského zboží. V pozdních nočních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 
4. den: Dnes náš čeká ochutnávka tradiční kuchyně v Čínské čtvrti. Později si prohlédneme další úchvatné bangkokské chrámy a paláce, navštívíme ZOO a večer strávíme na trzích na nábřeží a v lunaparku. V brzkých ranních hodinách vyrazíme objednaným minibusem, který budeme mít po celý den k dispozici, vstříc dalšímu poznávání Bangkoku. Naší první zastávkou bude  Čínská čtvrť  s osobitou atmosférou, množstvím pouličních prodejců a stánků s občerstvením. Zde se zastavíme na ochutnávce tradiční thajské kuchyně v jednom z místních bufetů a dále se vydáme po hlavní tepně Soi Charoen Krung k působivému buddhistickému Chrámu zlatého Buddhy (Wat Traimit). Tento svatostánek skrývá ve svém nitru skutečný poklad – největší sochu Buddhy z ryzího zlata na světě, jednu z thajských národních památek.  Navečer se minibusem přesuneme k  večerním trhům na nábřeží a k lunaparku Asiatique Riverfront . Zde si budeme moci dosyta užít večerního volna, odpočinku, nákupů, ochutnávek tradičního jídla a nejrůznějších atrakcí. V pozdních večerních hodinách společný návrat minibusem na ubytování.
5. den: Celodenní výlet do města Kanchanaburi spojeného s historií 2. světové války. Uvidíme slavný most přes řeku Kwai, vojenský hřbitov i válečné muzeum.  V brzkých ranních hodinách odjezd autobusem do provinčního města Kanchanaburi, v němž za druhé světové války Japonci za nelidských podmínek nutili válečné zajatce ke stavbě železničního mostu přes řeku Kwai a náročnému budování železnice do Myanmaru. Nejprve se společně podíváme na Vojenský hřbitov Spojenců s jednoduchými náhrobky bezmála 7 000 převážně britských a australských zajatců. Poté nás bude čekat návštěva místního Muzea druhé světové války , z něhož se nám mimo jiné naskytne nejlepší výhled na most přes řeku Kwai , kterému se často přezdívá „Most smrti“. Po prohlídce muzea s řadou zajímavých exponátů se společně vypravíme ke zbytkům oblouků tohoto ocelového mostu, jehož střední část byla zničena spojeneckým bombardováním na sklonku války. Abychom se opět naladili na pozitivní vlnu, bude nás v druhé polovině dne čekat přesun do sloního kempu.  Sloni jsou v Thajsku těmi nejdůležitějšími tvory z říše zvířat, kteří mají v místní kultuře a náboženství již po dlouhá staletí velký význam. Sám thajský král chová ve svém paláci několik vzácných bílých slonů, kteří jsou pojítkem s místní tradicí. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
6. den: Ráno transfer na letiště a přelet na ostrov Phuket. Odpoledne volný čas na individuální zájmy a koupání v hlavním turistickém centru Phuketu, rušném pobřežním městečku Patong s nejoblíbenější thajskou pláží Patong Beach. Ráno nás bude čekat přesun na bangkokské letiště Don Muaeng a odtud odlet na největší thajský ostrov Phuket . Po příletu transfer z letiště na hotel a odpoledne společný přesun do Patongu , hlavního turistického centra celého ostrova, které se rozkládá na jeho západním pobřeží. V druhé polovině dne si budeme moci užít všech lákadel, která Patong nabízí – mimo jiné spousty restaurací, barů, nákupních možností, masážních salónů a také úchvatnou pláž s bílým pískem Patong Beach , která se podél Andamanského moře (součást Indického oceánu) táhne v délce 3,5 kilometrů. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. 
7. den: Dnes nás čeká odpočinek a koupání na ostrově Phuket a pro zájemce možnost odpolední prohlídky hlavního města celého ostrova, Phuket Town. V pozdních hodinách si zájemci budou moci užít také lákadel místního proslulého nočního života na hlavní patongské třídě Bangla Road. Dopoledne nás čeká odpočinek na pláži, koupání a volný čas na individuální zájmy. Odpoledne pro zájemce možnost krátkého výletu společně s průvodcem do hlavního města celého ostrova Phuket Town . Zde si dopřejeme příjemnou procházku osobitým Starým městem , které bylo postaveno ve vrcholném období rozkvětu těžby cínu v 19. století. Po cestě úzkými uličkami uvidíme impozantní čínské koloniální domy, nejrůznější svatyně, šintoistické i buddhistické chrámy a k dodání energie nám poslouží velké množství lákavých kavárniček a stánků s občerstvením. V individuálním volnu mohou zájemci navštívit například místní akvárium s živočichy Andamanského moře nebo se vyšplhat na kopec Rang Hill , obývaný místními opicemi, ze kterého se naskýtá působivý výhled na město. Navečer návrat místním autobusem zpět na ubytování. V pozdních večerních hodinách mohou zájemci společně s průvodcem vyrazit vstříc zážitku z  proslulého phuketského nočního života . Společně se vydáme na hlavní třídu Bangla Road , kterou lemuje velké množství barů, klubů, diskoték, karaoke podniků, peep show, strip show a dalších zástupců celosvětově známé thajské sexuální turistiky. Právě na této pěší zóně budeme mít neopakovatelnou možnost nejlépe poznat a na vlastní kůži zažít „hříšnou tvář“ Thajska. V nočních hodinách návrat na ubytování s průvodcem nebo individuálně.
8. den: Dnes se společně vydáme na objevnou cestu po nejkrásnějších plážích jižní části ostrova Phuket, na nichž si dosyta užijeme koupání, krásných výhledů a místního jídla. Na závěr dne si vychutnáme nezapomenutelný zážitek ze západu slunce na nejjižnějším cípu ostrova. Po snídani nastoupíme do minibusu a dnešní den zasvětíme prohlídce a odpočinku na jedněch z nejkrásnějších phuketských plážích. Naší první zastávkou bude druhá největší pláž celého ostrova, tři kilometry dlouhá Karon Beach . Tato pláž je obklopena nádhernými korálovými útesy , a představuje tak ráj pro všechny příznivce šnorchlování . V případě příznivého počasí si zájemci budou v individuálním volnu moci zapůjčit vodní skútry, případně si vyzkoušet některý z nabízených vodních sportů. Po odpočinku na Karon Beach se minibusem vydáme opět na cestu, během které se zastavíme na jedné z  vyhlídek , z níž se nám naskytne fascinující podívaná na pobřeží a Indický oceán. Krátce se zastavíme také u největší sochy Buddhy na Phuketu vysoké 45 metrů. Socha z bílého mramoru představuje Buddhu sedícího v pozici lotosového květu a je umístěna na vrcholu kopce Nakkered Hills. Od sochy si užijeme panoramatický výhled na ostrov, mimo jiné na Phuket Town, pláže Kata a Karon Beach nebo zátoku Chalong Bay. Naší další zastávkou bude pláž Rawai na jihovýchodním pobřeží. Zde nás bude opět čekat odpočinek a koupání, případně možnost zahrát si nejrůznější společenské hry. Zájemci budou moci navštívit také zdejší unikátní Muzeum mušlí s ohromnými kousky vážícími až 250 kilogramů. Navečer se přesuneme na nejjižnější výběžek ostrova, k  mysu Phromthep , odkud se nám naskytne snad ta nejkrásnější panoramatická podívaná celého dnešního dne. Zde si počkáme na západ slunce, který se bezesporu zařadí mezi naše nejsilnější zážitky z celého Thajska. Ve večerních hodinách společný návrat na hotel. 
9. den: Dnes zájemce čeká celodenní fakultativní výlet lodí na souostroví Phi Phi, kterému se přezdívá „Perla Andamanského moře“ a které se na celém světě proslavilo díky filmu Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Po snídani se zájemci vydají spolu s průvodcem autobusem a pak lodí na souostroví šesti ostrůvků nazývané Phi Phi . Tyto ostrůvky byly původně obývány muslimskými rybáři, později zde začaly vyrůstat kokosové plantáže. V roce 2000 souostroví zaznamenalo obrovský příval turistů díky úspěchu filmu Pláž, o čtyři roky později byly ostrovy značně poničeny vlnou tsunami. Dnes se opět skví ve své panenské nádheře a lákají mnoho návštěvníků na tyrkysové moře, pláže se zářivě bílým pískem, scenérii vápencových skalisek a také na bohatý podmořský život a barevné korálové útesy. Na své si zde tedy přijdou mimo jiné příznivci potápění a šnorchlování . Nádhernou přírodu si užijeme především během individuálního volna na ostrově Phi Phi Leh s  okouzlující zátokou Maya Bay, v níž se slavný holywoodský film natáčel . V pozdních odpoledních hodinách odjezd autobusem zpět na ubytování na ostrově Phuket. 
10. den: Dopoledne koupání a relax na pláži, večer přesun na letiště a odlet zpět do ČR. Dnešní den nás čeká volný den , které můžeme využít k relaxaci na překrásných plážích či k nákupům suvenýrů . Ve večerních hodinách nás čeká přesun na letiště v Phuketu a odlet zpět do ČR. Předpokládaný návrat do Prahy je následující den kolem poledne.
11. den: Dle letového řádu přílet zpět do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Bangkok – Phuket – Praha včetně letištních tax (1 přestup)
  • letenka Bangkok – Phuket včetně letištních tax
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • transfery letiště – hotel – letiště
  • transfery minibusem dle programu
  • 4x ubytování v Bangkoku
  • 4x ubytování na ostrově Phuket
  • 8 x snídaně formou bufetu
  • český průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program)
  • celodenní výlet do Kanchanaburi
  • celodenní výlet na nejkrásnější pláže ostrova Phuket

Cena nezahrnuje

  • luxusní večerní plavba na lodi Chao Phraya s večeří (cca 1 400 THB)
  • vstupné do navštívených památek (přibližně 2 200 THB)
  • přesuny MHD včetně Bangkoku (350 THB)
  • fakultativní výlet na Phi Phi
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 3 200 Kč