To nejlepší z Amsterdamu + KEUKENHOF + OSLAVY KRÁLOVÝCH NAROZENIN (letecky z Pra


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Prožít Holandsko? Pojďte do toho… S naším průvodcem objevíte největší zajímavosti Amsterdamu. Nahlédnete do čtvrti červených luceren, budete obdivovat amsterdamské grachty, slavná muzea i květinovou zahradu Evropy Keukenhof a navíc zažijete největší nizozemskou událost roku, oslavu králových narozenin. Poznávejte Amsterdam jako cestovatel a vsaďte na zábavu přímo královskou!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet do Keukenhofu

Dospělý 1 060 Kč
Dítě 610 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně formou bufetu v ceně zájezdu
oběd a večeře individuálně v rámci rozchodů na vhodných místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v Amsterdamu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, po příletu transfer z letiště na hotel. Ubytování. Poté, co se ubytujeme, se metrem přesuneme do  historického centra Amsterdamu. Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží Centraal Station a projdeme se oblíbenou čtvrtí červených luceren. Kolem starobylého  kostela Oude Kerk  dojdeme až na hlavní amsterdamské náměstí Dam, na kterém stojí  Královský palác  a také tzv.  Nový kostel , ve kterém v minulosti probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k  plovoucímu květinovému trhu , jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Po snídani přesun do centra města, kde s průvodcem proběhne celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové, připomínajícího smutný příběh židovské dívky z 2. světové války, a kostela Westerkerk s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže. Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže  Beginjhof , až do míst bývalé židovské čtvrti rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde také uvidíme dům, v němž žil jeden z nejslavnějších synů města,  Rembrandt van Rijn . Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt, největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur, a v závěru dne uvidíme také Muzejní náměstí s budovami nejvýznamnějších amsterdamských muzeí – Rijksmusea, Van Gogh Musea a muzea moderního umění Stedelijk. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Celodenní fakultativní výlet do „ zahrady Evropy“ Keukenhofu.  Po snídani se vypravíme do jedné z  nejkrásnějších jarních zahrad na světě ,   přezdívané  zahrada Evropy . Keukenhof je jedinečný areál, který se rozprostírá na ploše 32 hektarů. Na místě někdejší lovecké obory je každoročně vysazeno sedm milionů květinových cibulek  – především tulipánů , ale také narcisů, hyacintů, lilií a dalších květin . Park protíná asi 15 kilometrů cest, jsou zde tematické výstavní zahradnické pavilony a rovněž několik možností občerstvení a příjemného odpočinku. V parku strávíme většinu dne a v pozdních odpoledních hodinách se autobusem přesuneme zpět do Amsterdamu.  Zde ve večerních hodinách pomalu začne propukat největší holandská slavnost , každoroční oslava králových narozenin (Konigsdag) . Barvou této slavnosti je tradiční nizozemská oranžová , protože nizozemská královská rodina má svůj původ v nasavsko-oranžském rodu. Většina místních obyvatel má proto na sobě něco oranžového, případně jsou v oranžové oblečeni celí včetně oranžové paruky a oranžově pomalovaného obličeje . Podvečer můžeme také využít k návštěvě místních hospůdek, ochutnávce typických holandských pokrmů či nákupu suvenýrů. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Tento den budeme věnovat oslavám králových narozenin, tzv. Koningsdag, s bohatou kulturní nabídkou, případně prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí a individuálním zájmům. Dnes se zájemci mohou zúčastnit nejrůznějších akcí spojených s oslavami králových narozenin. Tento den má tradičně každý Holanďan právo prodat to, co se mu nehodí. Amsterdamské ulice a parky se tedy promění v jeden obrovský bleší trh s neopakovatelnou atmosférou . Na mnoha místech Amsterdamu probíhají koncerty, divadelní představení a další kulturní akce . Na mostech a lodích plujících po grachtech se zpívá a tančí, po městě jsou rozmístěny stánky s občerstvením , typické jsou např. zákusky zvané tompoes s oranžovou polevou, znázorňující původ nizozemské královské rodiny. Do této ojedinělé oslavy se každý z nás bude moci zapojit podle své vlastní chuti. Bližší informace o bohaté nabídce akcí obdržíte od průvodce přímo na místě. Kromě toho bude v dnešním dni prostor na návštěvu amsterdamských muzeí dle libosti (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), případně budete moci tento čas věnovat nákupům či libovolnému individuálnímu programu.
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Transfer z hotelu na letiště, návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Amsterdam–Praha včetně letištních tax
  • kabinové zavazadlo viz. podmínky pro přepravu zavazadel
  • transfer autobusem z letiště do hotelu a zpět
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel (viz. níže)
  • cestovní pojištění
  • přesuny místní dopravou (cca 20 €)
  • vstupné na místě
  • fakultativní výlet do Keukenhofu (nutno objednat předem, viz vstupné)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 500 Kč