BENÁTKY VE VÍRU KARNEVALU 2024


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Výlet do Benátek doporučujeme jako vhodný dárek ke svatému Valentýnovi!!

Každoročně ve dnech, které předcházejí Popeleční středě, se katolický svět změní v masopustní rej. Maškarními průvody a karnevaly se baví lidé po celé zeměkouli od Rio de Janeira až po jihočeské Milevsko. Nejznámější karneval v Evropě patří k Benátkám. Tam na pozadí melancholické atmosféry, stísněných uliček, temných kanálů, černých gondol a bílého krajkoví gotické architektury obzvláště vyniká tanec, hudba a nebývalá zábava. Pestrobarevné, mnohdy originální masky vracejí každého návštěvníka zpět do doby, kdy v jejich skrytu městská elita i chudina odhodily společenské zábrany a rozpustile se bavily.

Doprava: autokarem

Plzeň, Rokycany, Beroun, Praha (cca 18.00 hod.), Písek, České Budějovice

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečer po trase Plzeň – Rokycany – Beroun – Praha (cca 18.00 hod.) – Písek - České Budějovice. (Možnost přistoupit po trase po dohodě s CK.) Přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den: Do Benátek se vydáme vyhlídkovou plavbou z přístavu Fusina na západě laguny. Proplujeme kolem historického centra a ostrovů Giudecca nebo San Servolo. Zastavíme se na ostrově MURANO, kde se už od středověku vyrábí proslulé benátské sklo, lustry a zrcadla. Potom se vydáme kolem malých ostrůvků na TORCELLO, ostrov, který má nejstarší památky v benátské laguně. Prohlédneme si ho pohledem spisovatele Ernsta Hemingwaye, užijeme si atmosféru benátského venkova a můžeme zajít na vyhlášené cappuccino. Později zavítáme na ostrov BURANO s barevnými domky, krajkami a šikmou věží kostela svatého Martina. Odpoledne si užijeme karnevalové prostředí s maskami a hudbou v centru BENÁTEK, v oblasti náměstí Svatého Marka. Kromě zábavy se nám nabízí prohlídka Dóžecího paláce, kde sídlila vládní moc benátské republiky. Můžeme se na město podívat z kampanily nebo si prohlédnout jedinečné mozaiky v bazilice svatého Marka. Večer se vrátíme na pevninu a zamíříme na večeři a nocleh v oblasti Brentské riviéry.
3. den: Snídaně. Ráno se vydáme podél vil na BRENTSKÉ RIVIÉŘE do přístavu Fusina a lodí pak do centra Benátek. Tady budete mít na vybranou, zdali se zapojíte do karnevalového veselí, nebo se vydáte s průvodcem na celodenní okruh po městě. Při procházce ochutnáte benátské speciality a budete na každém rohu potkávat historické i moderní masky. Projdeme čtvrtě Castello, Cannareggio, San Polo, Dorsoduro i San Marco. Zastavíme se u největší loděnice středověku – Arsenalu, narazíme na zkamenělé antické lvy, na dva největší benátské kostely, umělecky nejcennější jezdeckou sochu na světě, cenné kostelíky, operní budovu La Fenice, gotické a renesanční paláce. Ukážeme si hlavní dopravní tepnu Benátek – Kanál Grande i místo, kde se uzavírají svatby v Benátkách. Užijeme si atmosféru turisty opomíjených benátských náměstí, zvaných „campo“, navštívíme karnevalový i plovoucí trh. Zavítáme i na místa, kde se točil Indian Jones. Poznáme Benátky a nepřijdeme o atmosféru karnevalu. Večer se vydáme na cestu zpět.
4. den: Návrat zpět do ČR v časných ranních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem
  • průvodce
  • 1x ubytování v hotelu*** s polopenzí
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy a lodě