Stuhleck na sněžnicích (pro začátečníky)


  • ubytování: horská chataubytování: horská chata
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Nejvýchodnější cíp Alp se svými lyžařskými středisky Semmering, Stuhleck ... lákají na víkendové outdoorové aktivity nejen Moraváky, kteří to sem mají nejblíže. A právě hřeben pohoří Pretulalpe s nejvyšším 1782 m vysokým vrcholem Stuhleck a “jesenicko-krkonošským” charakterem je přímo stvořen pro jeho zimní přechody. A sněžnice jsou pro tento přechod nejlepší volbou. Na hřeben vystoupáme přímo od sjezdovek Stuhlecku a pak už budeme šlapat zasněženými pastvinami mírně zvlněnou krajinou v nadmořské výšce 1.400 – 1.700 metrů tak, abychom se vyhnuli lavinovým svahům a přitom nepřišli o žádný z vyhlídkových vrcholů. Akce je určena ideálně pro ty, kteří si chtějí sněžnice vyzkoušet. Nocovat budeme v teplíčku a komfortu útulné horské chaty se snídaní (možnost večeře za příplatek).

Program : 1. Odjezd v ranních hodinách z Brna přes Vídeň k lyžařskému středisku Stuhleck ve městě Spital am Semmering. Odtud nastoupáme na nejvyšší vrchol Stuhleck (1.782 m) a poté přejdeme první třetinu hřebene Pretualpe až k horské chatě Roseggerhaus.

2. Pohodlnou chůzí po hřebeni kolem větrníků postupně sestoupíme k dalším  lyžařským svahům do sedla Alpl. Odpolední odjezd a večerní příjezd do Brna.

Poznámka: sněžnicové vybavení je nutné zajistit si předem sami. (sněžnice, teleskopky nebo lyžařské či běžkařské hole s velkými košíčky, kvalitní zimní boty nejlépe pohorky a návleky na ně) Nevlastníte-li některou součást vybavení, je možné si ji za speciální ceny půjčit v naší půjčovně. (nutná rezervace nejpozději 7 dní předem a osobní vyzvednutí v Brně na prodejně zájezdů)

Cena zahrnuje

  • 1x nocleh na horské chatě se snídaní formou bufetu
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh
  • zákonné pojištění CK a 1x Chimpanzee pišingr

Cena nezahrnuje

  • společnou dopravu mikrobusem z Brna (za příplatek 1.000 Kč)