Starobylá Anglie - Severní Wales


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: kombinovanádoprava: kombinovaná
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vydejte se s námi poznávat krásy hned dvou historických zemí Spojeného království. Cesta nás zavede do Londýna, pulzující metropole, v níž dějiny kráčí ruku v ruce se současností, do Stratfordu, městečka typického anglického půvabu, které je navíc neodmyslitelně spjato s nejslavnějším dramatikem všech dob Williamem Shakespearem, do Walesu, k jeho dramatickým horám i středověkým hradům, do fantastického Liverpoolu, do nedostižně půvabné Jezerní oblasti na severu Anglie či do Yorku, jenž je bezkonkurenčním svědkem minulosti. Cestu zpět nám zpříjemní plavba po Severním moři do Amsterdamu.

Londýn – Warwick – Stratford upon Avon – NP Snowdonia – Caernarfon – Conwy - Liverpool - NP Lake District –Bowness - Windermere - Keswick - York

A NP LAKE DISTRICT

PLAVBA ZPĚT SEVERNÍM MOŘEM DO AMSTERDAMU

Doprava: kombinovaná

Nástupní místa: 01.07. - 07.07. Odjezd tam L2, zpět A

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odlet z Prahy do Londýna, transfer z letiště, připojení k autobusové skupině - čtvrť Westminster. Projdeme kolem Westminsterského opatství (UNESCO) k budově Parlamentu (UNESCO), které vévodí zvonicová věž s Big Benem a pokračujeme k dominantě jižního břehu Temže Londýnskému oku. Přejedeme k sídlu premiéra Downing Street a Horse Guards a dostaneme se na působivé Trafalgarské náměstí - turistický střed Londýna se sochou admirála Nelsona. Následovat bude vždy velmi živý West End , Čínská čtvrť a Piccadilly Circus se sochou Eróta, pro Londýňany Hub of the World neboli "pupek světa". Nakonec projdeme ulicí Piccadilly a přes Green Park k Buckinghamskému paláci .
2. den: Po snídani přejezd do Midlands, nazývané také srdce Anglie. Navštívíme středověký hrad WARWICK CASTLE , který patří k nejkrásnějším a nejmajestátnějším sídlům v zemi. Odpoledne malebné městečko STRATFORD NAD AVONOU , které se vedle typické hrázděné architektury, půvabných uliček a kouzelného nábřeží může pochlubit i mnoha místy, spojenými s nejslavnějším místním rodákem – Williamem Shakespearem. Od areálu místních divadel se vydáme ke Kostelu sv. Trojice, kde je věhlasný literát pochován, k Hall’s Croft, okolo Harvard House až na Henley Street, kde stojí Shakespearův rodný dům.
3. den: Severní Wales. Průjezd NÁRODNÍM PARKEM SNOWDONIA , v němž se zalesněná údolí a horská jezera potkávají s vřesovišti a vodními toky, procházka v oblasti bájné HORY SNOWDON (1085 m n.m.) podle legendy sídlo obra Rhita z doby krále Artuše. Navštívíme středověké přístavní město CAERNARFON , kterému dominuje impozantní hrad (UNESCO) stejného jména, postavený králem Eduardem I. Odjezd na ubytování do okolí.
4. den: Po pobřeží se přesuneme do opevněného města CONWY (UNESCO), které se pyšní mimořádným architektonickým a historickým dědictvím a po prohlídce pokračujeme do fantastického LIVERPOOLU , projdeme si nábřeží Pier Head (UNESCO) s monumentálními Royal Liver Building, Cunard Building a Port of Liverpool Building, dále revitalizovaný Albert Dock , podíváme se hned ke dvěma místním katedrálám, jedné anglikánské, druhé katolické, nevynecháme velkolepou budovu St. George’s Hall, monumentální ukázku neoklasicistního stavitelství 19. stol. a samozřejmě zavítáme do Cavern Quarter, kde se zrodili fenomén the Beatles. Odpoledne možnost návštěvy světoznámého muzea Beatles Story či vynikající umělecké galerie The Walker , popř. některého z dalších výborných místních muzeí.
5. den: Po snídani vjedeme do Jezerní oblasti - NÁRODNÍ PARK LAKE DISTRICT , která je dle mnohých nejkrásnější částí Anglie. Necháme se unést zádumčivou nádherou klidných jezer, divokých horských údolí, dramatických kopců a roztomilých usedlostí. Procházka ke kamennému kruhu CASTLERIGG STONE CIRCLE významná prehistorická památka. Přes výletní středisko BOWNESS k působivému ledovcovému JEZERU WINDERMERE , největší přírodní jezero Anglie. Pokračujeme přes kouzelné vesničky GRASMERE a RYDAL . Poslední zastávkou bude městečko KESWICK se zajímavými zelenými domy. V podvečer přejezd na ubytování do kraje Yorkshire.
6. den: Prohlídka úchvatného města YORK , plného klikatých středověkých uliček, obklopeného monumentálním pásem hradeb ze 13. stol. a naplněného všudypřítomnou atmosférou časů minulých. Za návštěvu rozhodně stojí katedrála York Minster nebo Jorvik Viking Centre, ohromně zajímavé muzeum připomínající vikinskou éru dějin města. Zapomenout bychom neměli ani na posezení v některé z mnoha tradičních hospůdek, které se mohou pochlubit staletými zkušenostmi ve vytáčení piva. Přejezd do přístavu, večer odplutí z Newcastlu, plavba Severním mořem do AMSTERDAMU , ubytování v kajutách.
7. den: Odjezd z Amsterdamu. Návrat ve večerních hodinách (přejezd hranic do ČR cca ve 20:00 hod).

Slevy

  • BONUS pojištění zdarma při objednání zájezdu do 15.2.2019

Cena zahrnuje

  • 5x snídani
  • 6x ubytování (z toho 5x v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, 1x 4lůžk.kajuta na lodi Newcastle - Amsterdam)
  • dopravu lux. klim. busem
  • leteckou přepravu Praha – Londýn
  • letištní taxy
  • průvodce
  • transfer z letiště

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4500 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 250 Kč
  • vstupné, MHD, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"