Severní Španělsko – Bilbao A San Sebastian


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Poznejte Baskicko, tak trochu jiné Španělsko na severu země s výraznou kulturní identitou a nádhernou krajinou, kde se mluví baskicky, prastarým jazykem neznámého původu. Navštívíme dvě klíčová města oblasti, a to Bilbao, kulturní centrum Baskicka s proslulým Muzeem Guggenheim a festivalový San Sebastián s nádhernou pláží La Concha a jedinečnými kulinářskými zážitky.

Zájezd Španělsko – Baskicko provází Jiří Dvořák , garance malé skupiny

Doprava: letecky

Nástupní místa: 14.09. - 18.09. Odlet L1
26.10. - 30.10. Odlet L1

letecky

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování hotel v Bilbau *** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
4x snídani. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Bilbaa, transfer na ubytování.
2. den: BILBAO a prohlídka Starého města (Casco Viejo), středověký labyrint úzkých uliček, plný malebných budov, trhů, obchodů a restaurací. Krásné náměstí s podloubím Plaza Nueva , katedrála Basilica de Santiago . Navštívíme historické muzeum a vystoupíme k bazilice Santa Begoña . Na břehu řeky Nervión navštívíme krásnou tržnici Mercado de la Ribera , kde budeme moci ochutnat typické pinchos . Odpoledne se vydáme podél řeky ke známému mostu ZubiZuri . Poté se vyvezeme lanovkou na kopec Arxanda , kde se nám naskytne panoramatický výhled na město. V závěru dne fakult. výlet lodí po řece Nervión s nádhernými pohledy na město.
3. den: Celodenní výlet do přímořského letoviska a města kulinářských zážitků SAN SEBASTIAN . Město je domovem mnoha vynikajících restaurací, včetně několika s Michelinskou hvězdou. Pro milovníky gastronomie je návštěva této oblasti opravdovým zážitkem. Prohlídku začneme procházkou po přímořské promenádě s krásnými pohledy na moře a ostrov Santa Clara . Vyjedeme zubačkou na kopec Monte Iguldo , odkud se nám naskytne pohled na celé město. Pokračujeme procházkou Starého města, katedrála Buen Pastor , kopec Monte Urgull na jehož vrcholu stojí socha Ježíše a pevnost.
4. den: BILBAO , Projdeme si nové Bilbao Ensanche s mnoha moderními stavbami. Uvidíme kulturní centrum Azkuna Zentroa, hudební a kongresový palác, stadión San Memes a navštívíme slavné MUZEUM GUGGENHEIM , architektonický skvost navržený Frankem Gehrym. V muzeu je k vidění rozsáhlá sbírka moderního a současného umění, včetně děl od slavných umělců, jako je Jeff Koons a Eduardo Chillida. Projdeme se parkem Doña Casilda Iturizar a navštívíme náměstí Plaza Moya. Odpoledne přejedeme do přístavu Portugalete, kde navštívíme Průmyslové muzeum Rialia a přes most Puente Colgante (gondolový Biskajský most) budeme převezeni do města Ereeta.
5. den: Plánovaný odlet od ČR v odpoledních hodinách (dle aktuálního let. řádu, změna času odletu není vyloučena). Do doby odletu individuální volno v Bilbau nebo dopolední procházka městem s průvodcem.

září 2024

14.09. - 18.09.24 sobota - středa
snídaně letecky (Praha)
22 490 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

říjen 2024

26.10. - 30.10.24 sobota - středa
snídaně letecky (Praha)
22 490 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu do Bilbaa a zpět vč. let. tax a poplatků,
  • transfery z/na ubytování,
  • dopravu místním busem do San Sebastian,
  • 4x ubytování – hotel v Bilbao – 2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím,
  • 4x snídani,
  • služby průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné, fakult. služby a výlety, místní dopravu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 4000 Kč,
  • Muzeum Guggenheim cca 18 eur, rezervace nutná při objednání zájezdu,
  • plavba lodí řece Nervión cca 14 eur, rezervace nutná při objednání zájezdu,
  • komplex. pojištění vč připojištění vyššího storna zájezdu 230 Kč