Relax na plážích Nerji + VESNIČKY SIERRY NEVADY + SOUTĚSKA ŘEKY CHILLAR (letecky


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Zlatavé pláže, Costa del Sol, Nerja… Dokonalá dovolená. Projdete se promenádou Balcón de Europa s úžasnými výhledy na moře a malebné město. Objevíte maurské perly Granady i jeskynní labyrint Cueva de Nerja. Vyrazíte divokou soutěskou řeky Chillar a poznáte venkovský život u Sierry Nevady. Vychutnáte si oblíbené špízy ze sardinek i flamenco. Dopřejte si odpočinek – vsaďte na Andalusii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 40 x 20 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní celodenní výlet do Granady

Dospělý 4000.00 Kč
Dítě 3400.00 Kč
Senior 3880.00 Kč

Fakultativní výlet na jižní svahy Sierra Nevady

Dospělý 3000.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Málagy přejedeme do letoviska Nerja, kde se ubytujeme. Odlet do Málagy dle letového řádu. Po příletu se objednaným transferem přesuneme na ubytování do Nerji. Nerja je malebné letovisko na Costa del Sol v Andalusii. Najdete tu jedny z nejkrásnějších a nejčistších pláží ve Španělsku . Půvab mu dodávají vrcholky hor pohoří Almijara, které ho obklopují. Nenarazíte tady na žádné vysoké hotely masového turismu, ale nízké bílé domky a atmosféru bývalé rybářské vesnice.
2. den: Nejprve se vydáme na procházku po promenádě Balcón de Europa v městečku Nerja. Zbývající část dne věnujeme odpočinku na plážích, kde také můžeme zkusit vyhlášené špízy ze sardinek. Dopoledne se seznámíme s malebnými uličkami historické části města , které dominuje kostelík El Salvador ze 17. století, vystavěný v maurském stylu . U něho také začíná krásná promenáda nazvaná Balcón de Europa , vybudovaná na skalnatém výběžku a zakončená vyhlídkou. V případě příznivého počasí je odsud vidět až do Afriky. Zbytek dne strávíme lenošením na místních plážích. K obědu můžeme ochutnat typickou místní pochoutku espetos de sardinas . Jedná se o špízy ze sardinek, které se opékají zapíchnuté do písku nad ohněm.
3. den: Celodenní výlet do Granady. Prohlédneme si krásný palácový komplex Alhambra i královské hrobky. Projdeme se starou maurskou čtvrtí Albaicín a večer nás čeká vystoupení flamenca. Granada je velmi oblíbeným cílem návštěvníků nejen díky její malebné poloze na úpatí pohoří Sierra Nevada , ale také díky její historii. Na každém kroku nás bude provázet jedinečné spojení maurské a křesťanské kultury. Hned po ránu navštívíme Alhambru (UNESCO) , která je hlavní dominantou města. Jedná se o komplex budov pocházejících převážně z doby maurské nadvlády. Alhambra vás okouzlí jemnou elegancí arabské architektury , krásnými výhledy a také jejími zahradami , které sloužily k odpočinku muslimských králů. Odtud sejdeme dolů do podhradí a projdeme se po Paseo de los Tristes – promenádě podél řeky Darro, která je lemovaná řadou středověkých domů. Procházku ukončíme u katedrály a královské hrobky (Capilla Real) , místa odpočinku katolických králů, Isabely Kastilské a Ferdinanda Aragonského. Zde si dopřejeme zaslouženou odpolední siestu. Poté se vydáme do spletitých uliček Albaicínu , staré maurské čtvrti , jejíž část je právem zapsána na seznamu UNESCO . Provázet nás budou orientální obchůdky, čajovny a nádherné výhledy na Alhambru. V pozdním odpoledni nás čeká vystoupení flamenca . Jde o jedinečné spojení tance, hry na kytaru a zpěvu. Granada je jednou z kolébek tohoto umění, kde se flamenco tančí už od 16. století.
4. den: Den jako stvořený pro sladké nicnedělání na sluncem vyhřátých plážích. Pro zájemce je připraven výlet s návštěvou obrovského jeskynního komplexu Cueva de Nerja. Po dni plném nových zážitků se dnešek ponese ve znamení pohody a příjemného odpočinku. Pro zájemce je na dopoledne připravena možnost navštívit jeskynní komplex – Cueva de Nerja, který se pyšní 32metrovým stalagnátem, jedním z největších na světě. Jeskyně vznikla díky působení vody ve vápencových skalách asi před pěti miliony lety. Byly tu objeveny stopy lidského osídlení od neandertálců po dobu bronzovou včetně 42 000 let starých maleb. Není tedy divu, že se tento jeskynní komplex dostal na listinu památek UNESCO . Odpoledne si pak budeme společně užívat sluníčka a průzračné vody na jedné z mnoha místních pláží.
5. den: Celodenní výlet na jižní svahy Sierry Nevady. Při treku horskou krajinou navštívíme malebné vesničky a užijeme si krásné výhledy. Ráno přejedeme objednaným transferem do oblasti Las Alpujarras , kde navštívíme jedny z nejkrásnějších horských vesnic – Pampaneiru, Bubión a Capileiru. Tradiční bílé domky s rovnou střechou a kulatými vysokými komíny mohou být až 1 000 let staré. Zhlédnete tak původní maurskou architekturu v nedotčeném arabském stylu. Vesničky jsou zasazené do překrásné přírodní scenérie s úžasnými výhledy na vrcholky hor.  TURISTIKA: délka cca 5 kilometrů během 2,5 hodin, sestup s převýšením cca 380 metrů
6. den: Čeká nás den plný slunce a pohody u moře. Kdo lenošení na lehátku příliš neholduje, může se přidat k dobrodružné výpravě napříč korytem řeky Chillar. Řeka Chillar protéká územím parku Parque Natural de las Sierras de Tejeda , Almijara y Alhama. Její vody zde postupem času vytvořily divokou soutěsku . Některá místa jsou široká jen na upažení dospělého člověka, přičemž skalní stěny mohou jít až do výšky 20 metrů. Naše cesta povede přímo korytem řeky přes kouzelné přírodní bazénky a malé vodopády , kde se budeme moci osvěžit. Čeká na nás tedy velmi nevšední „vodní“ zážitek.
7. den: Dle letového řádu přesun na letiště a odlet do ČR. Podle možností s ohledem na letový řád si užijeme poslední chvíle u moře. Následně se přesuneme na letiště a odletíme zpět do Prahy .

05.07. - 11.07.24 pátek - čtvrtek
snídaně letecky
Sleva 15% 39 990 Kč 33 990 Kč
cena za 7 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Málaga – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 6x ubytování ve 3* hotelu
  • 6x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné: cca 450 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 000 Kč