Sardinie A Korsika


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Na ostrově Korsika navštívíme Ajaccio, Sartene, Corte i Bonifacio. Druhým z ostrovů bude Sardinie, krásné moře a pobřeží se zálivy, mořskými jeskyněmi, vnitrozemí ostrova s horskými masívy a památkami na různá období historie.

Corte – Ajaccio – mys La Parata – Sartene - Bonifacio - Capo d’Orso - La Maddalena - Santa Teresa di Gallura - Santissima Trinitá di Saccargia - Sassari - Castelsardo – Tharros - Alghero - Palmavera - Coddu Vechiu – Costa Smeralda - Porto Cervo - Olbia

KRÁSNÉ OSTROVY STŘEDOMOŘÍ

Orientační ceny vstupného: KORSIKA:

Bonifacio - plavba lodí - cca 17,5 – 19,5 € (v závislosti na typu lodi a sezóně)

schody krále Aragonského - 2,5 €

kostel sv. Dominika - 2,5 €

vláček – 5 € zpáteční.


Ajaccio - Napoleonův dům - 8 €.


SARDINIE:

Roccia del Orso – 2 €

Nurag Losa – 3,5 €

Nurag Albucciu – 2,5 €

Castelsardo hrad – 2 €

Codu Vecchiu –2,5 €

Neptunova jeskyně – 13 €
loď k Neptunově jeskyni – 15 €

Palmavera – 3 €

Tharros + věž – 5 €

Santissima Trinita di Saccargia – 2 €

Plavba na souostroví La Maddalena – 11 €

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvu památek doporučujeme cca 90 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 11.09. - 22.09. odjezd N+Plzeň

Ubytování: různé

chatka

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Trajekt Livorno - Bastia. Cesta vnitrozemím Korsiky do oblasti Propriana. Cestou návštěva starobylého bývalého hlavního města ostrova CORTE s romantickými uličkami a pevností.
3. den: Dopoledne AJACCIO , Napoleonovo rodiště. Odpoledne přesun k mysu LA PARATA , procházka kolem věže s výhledy ke "Krvavým ostrovům", bývalé útočiště pirátů.
4. den: Zastávka v typickém korsickém městečku SARTENE , následuje krásné a působivé město BONIFACIO založené jako pevnost na vápencových skalách, které strmě ční z modrých vod Středozemního moře. Trajekt na Sardinii.
5. den: Pobyt u moře , odpočinek.
6. den: CAPO D’ORSO , krátký výstup ke skalisku Roccia dell´Orso s výhledy na tyrkysové moře a souostroví La Maddalena. Souostroví LA MADDALENA - pro svoji výjimečnou krásu, úžasnou přírodu a překrásné pláže se stala národním parkem. Trajektem možnost návštěvy městečka LA MADDALENA s křivolakými uličkami, působivým náměstím. SANTA TERESA DI GALLURA , příjemné letovisko, romantický střed i okolí.
7. den: Cesta vnitrozemím ostrova k SANTISSIMA TRINITÁ DI SACCARGIA , jedna z nejkrásnějších církevních staveb na Sardinii. SASSARI , město zajímavé kontrastem moderního města a středověkého jádra kolem katedrály. Severním pobřežím do historického CASTELSARDO , městečko s hradem na mohutném skalisku, z hradeb jsou krásné výhledy na městečko, středověké uličky, kostelíky, malá náměstí, restaurace. Podél pobřeží ke skále ve tvaru sloního těla Roccia d´Elefante.
8. den: Monumentální nurág LOSA s hlavní věží, baštou, kamennými chýšemi a chodbami, postavený z ohromných čedičových balvanů. STA . GIUSTA , bazilika z 11.-12. století v pisánsko-lombardském slohu. THARROS , archeologický areál s podzemními a skalními hrobkami.
9. den: Pobyt u moře . Odpoledne pro zájemce pěší výlet ze Santa Teresa di Gallura k nádherným skaliskům na výběžku Capo Testa, ze zdejší žuly jsou postaveny sloupy římského Pantheonu a sloupořadí dómu v Pise..
10. den: Malebný přístav ALGHERO mezi piniemi a olivami s katalánskou tradicí přezdívané "malá Barcelona". PALMAVERA , prehistorická památka. Mys CAPO CACCIA s Neptunovou jeskyní a bohatou krápníkovou výzdobou.
11. den: Cesta za dávnou historií Sardinie, prehistorické hrobky CODDU VECHIU a nurag ALBUCCIU u Arzacheny. COSTA SMERALDA (Smaragdové pobřeží), přírodně zajímavé pobřeží na severovýchodě ostrova se skalisky, malebnými plážemi, ostrůvky a tyrkysově průzračnou vodou. Městečko PORTO CERVO, centrum Costy Smeraldy, krásný přístav, množství jachet, obchůdky, restaurace. OLBIA , přístavní město založené již v 5. století př.n.l. Kartaginci. Noční trajekt do Itálie.
12. den: Průjezd Itálií, Rakouskem, příjezd do ČR v nočních hod., dále dle míst nástupů.

Cena zahrnuje

  • 2x polopenze na Korsice (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou)
  • 9x jednoduché ubytování - 7x v apt. na Sardinii a 2x v chatkách na Korsice (2lůžk. ložnice) s možností vaření
  • dopravu klim. busem, trajekty
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 420 Kč
  • ložní prádlo
  • Poznámka: zájem o dokoupení kajut je nutné nahlásit CK nejpozději do 28.2.2019 (zájemce pak budeme kontaktovat, ne každá loď garantuje kajuty)
  • vratnou kauci 30 €/os
  • vstupné, fakult. a lodní výlety
  • výběr ložnice v chatce 350 Kč/os