ŘÍM a Neapolský záliv (KL)

od 5 850 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Atraktivita tohoto zájezdu nespočívá jen v nízké ceně, ale především v programu, který během pouhých pěti dnů obsáhne historické památky vypovídající o kulturním rozmachu antické a křesťanské civilizace, stejně jako o přírodních zvláštnostech severní i jižní Itálie. Na trase zájezdu se setkáváte s Michelangelovými sochami, navštívíte antický nevěstinec, nahlédnete do kráteru sopky. Napijete se z Berniniho fontány, ochutnáte italskou pizzu a vyfotografujete si zasněžené alpské štíty.

Termín - 3.5. - 7.5.2019 - Vstup do Pompejí ZDARMA.
Termín 26.10. - 30.10.2019 - Vstup do Vatikánu ZDARMA.

Průvodce v termínech 3.5.-7.5.: Mgr. Michal Hrazdil, průvodce v termínech 26.10.-30.10.: Mgr. Václav Kabíček.

Doprava: autokarem

Trasa A: Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Litoměřice, Praha, Zbraslav, Dobříš, Písek, Protivín, České Budějovice, Velešín, Kaplice, Dolní Dvořiště.
Trasa B: Plzeň, Nepomuk, Blatná, Strakonice, Písek.

Program zájezdu

1. den: - ráno odjezd, odpoledne příjezd do přístavu Punta Sabbione, fakultativně výlet lodí do Benátek (cca 20 eur). Noční přejezd do Říma.
2. den: - papežský Řím. Dopoledne prohlídka Vatikánu (včetně Sixtinské kaple a muzeí), odpoledne prohlídka slavné baziliky v Lateránu. Nocleh na pobřeží Tyrhénského moře.
3. den: - celodenní fakultativní výlet k Neapolskému zálivu: dopoledne výjezd a výstup ke kráteru Vesuvu, poté prohlídka antického areálu v Pompejích a odpoledne prohlídka archeologického areálu v Herkulaneu (cena výletu 650 Kč), nocleh.
4. den: - celodenní prohlídka Říma – antické a barokní památky (Koloseum, Forum Romanum, fontány, Berniniho a Michelangelovy sochy, Španělské schody, Piazza Navona). Noční přejezd do Alp.
5. den: - ráno zastávky v alpském středisku Cortina d´Ampezzo a u ledovcového jezera Misurina. Vyhlídková jízda přes Dolomity. Večer návrat domů.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování v hotelu *** s polopenzí v pokoji s vlastním příslušenstvím
  • dopravu autobusem s klimatizací a WC
  • služby průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • Jednolůžkový pokoj (příplatek: 1200 Kč)
  • cestovní pojištění