Solná komora Hallstatt a Gossau


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

Jedinečnost této lokality spočívá v nádherné krajině tvořené horami, loukami a jezery. Pokud hledáte aktivní odpočinek uprostřed přírody, vydejte se s námi poznávat okolí severních vápencových Alp.

Zájezd je určen pro všechny nadšence do krásné horské přírody a turistky. Odpočiňte si od ruchu velkoměsta a navštivte s námi Alpy v Rakousku, konkrétně malebnou hornickou vesničku Hallstatt ze Seznamu světového dědictví UNESCO, stejnojmenné jezero a horskou vesničku Gossau s dalším jezerem. Těšit se můžete na romantická městečka a tajemství nejstaršího solného dolu v Evropě.

Program: Brzký ranní odjezd do Hallstattu. Nejdříve společně vyjedeme do podzemního světa, kde se nachází nejstarší solné doly na světě. Součástí prohlídky je i speciální hornická skluzavka, hra světel nad podzemním jezerem a poslechnete si nejen odborný výklad o těžbě, ale také pověst o "muži v soli". Po skončení návštěvy se projdete po městečku a dojdete až k překrásnému jezeru, které je opravdovým skvostem. Pro zájemce možnost hodinové okružní plavby na jezeře. Odpoledne hodinová zastávka u jezera nad romantickým městečkem Gossau. Večer odjezd do ČR.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 1:30 PROTI HLAVNÍMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
BENEŠOV – 2:15 HOTEL BENICA, UL. KE STADIONU
TÁBOR – 3:00 ČERPACÍ STANICE MW, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 4:00 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována podle jízdy autobusu.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU. ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČASU ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


14.06.24 pá pátek - pátek
vlastní autokarem
1 590 Kč
cena za 1 den

Cena zahrnuje

  • 1 místo v autobuse
  • Průvodce znalého destinace
  • 1 zavazadlo a 1 palubní tašku k přepravě

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do solného dolu – 34 €
  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu s pojištěním storna a COVID 19 - 49 Kč / den
  • Jízdné lodí po jezeře