ZOO Vídeň - Schönbrunn


  • ubytování: bez ubytováníubytování: bez ubytování
    strava: bez stravystrava: bez stravy
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Dětské

Vídeňská zoologická zahrada patří mezi nejhezčí, ale přitom nejstarší zoologické zahrady na světě. První návštěvníci přišli do ZOO již v roce 1752 za doprovodu císaře Františka Štěpána Lotrinského - manžela Marie Terezie, který nechal ve stejném roce ZOO vystavět. Původně měla zahrada sloužit jako císařský zvěřinec pro zkrášlení zámku Schönbrunn. 14. července 1906 se zde narodilo poprvé v zajetí mládě slona. Do této doby byl považován odchov slonů v zajetí za nemožný. Zoologická zahrada ve Vídni má jistě co nabídout a z její návštěvy si odnesete velice silný zážitek. A není divu. Tato ZOO se totiž řídí heslem "zoologická zahrada se šťastnými zvířaty".

Zoologická zahrada ve Vídni leží v rozsáhlém parku zámku Schönbrunn. Moderní úprava a vybavení ZOO zapůsobí na první pohled. Procházet se můžete po širokých cestách, kochat se pohledem na hezky upravené okolí a zámecký park s množstvím fontán, ale především obdivovat chovaná zvířata a jejich životní prostředí. ZOO ve Vídni má za cíl poskytovat zvířatům co nejlepší a nejpřirozenější životní prostředí a díky tomu může chovat i náročné druhy zvířat. Najdete zde velké množství chovaných druhů z exotických krajin naší planety včetně několika unikátů, které jsou na chov v zajetí velice náročné a ve volné přírodě kriticky ohrožené.

V ZOO Vídeň se chová kolem 500 druhů zvířat s vysokým důrazem na přirozenost životního prostředí. Pečlivě umístěné výběhy a pavilony zajistí velice snadný pohyb po zahradě a shlédnutí všech druhů zvířat za postupného procházení celým parkem. Zahrada také nabízí velké množství nejrůznějších atrakcí včetně deštného pralesa, pouště nebo polární části pro arktická zvířata. K vidění jsou zde i velice vzácné druhy zvířat jako jsou např. orangutáni, pandy, koaly a mnoho dalších.

Přesto, že vídeňská zoologická zahrada patří k nejstarším na světě, chlubí se velice moderním prostředím a hlavně velkými výběhy. Je to to jedna z nejkrásnějších zoologických zahrad v Evropě a pokud patříte mezi milovníky zvířat nebo nevšedních zážitků, budete její návštěvou jistě okouzleni. Najdete zde hlavně šťastná zvířata a nepřeberné množství chovaných druhů. A to by mělo být cílem každé dobré ZOO. Pojeďte se podívat!

Volný čas po prohlídce zahrady můžete samozřejmě využít i na návštěvu zámku Schönbrunn !!!

Doprava: autokarem

Autokarem,nebo mikrobusem (podle počtu přihlášených). Skupiny do 8 osob budou přepraveny mikrobusem.

Program zájezdu

1. den: odjezd: Praha Smíchov - od vlakového nádraží - parkoviště TAXI vlevo před vchodem do budovy nádraží v 06:00 hod., Jihlava - nástupní místo ČS Tank ONO v 07:30, Brno - staré autobusové nádraží - u zastávek Student Agency v 08:30 hod. Předpokládaný příjezd do ZOO v 10:00 hod., odjezd v 17:30 hod., příjezd cca ve 21:30 hod. do Prahy.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.