Rakousko - Zimní pohodový týden - Ledovec Weissee a Kitzbühelské Alpy - autobusem


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená
    • Lyžování

Tento zájezd vás zavede do nejzajímavějších lyžařských míst údolí Pinzgau, kde nejdříve zkusíme lyžování na ledovci, který je mezi lyžaři zatím opomíjen, dále ve vyhlášeném lyžařském středisku Wildkogel, který byl zvolen nejlepším lyžařským střediskem roku 2017 s nejdelším sjezdem do údolí v délce 12 km, a naposledy i ve světoznámém středisku Kitzbühelu a okolí. Ubytování je zajištěno v *** typickém hotelu se vším komfortem a výbornou stravou, doprava luxusním busem. Průvodce p. Fleischmann.

Poznámka: Lyžařský areál:
1. Kitzbühel
Kitzbühel je nepochybně jedno z předních, nejexkluzivnějších a tedy i nejznámějších lyžařských center v Rakouských Alpách. Právem získalo již pátý rok po sobě titul nejlepší lyžařské středisko světa (dle skiresort.info). Každé údolí vedoucí směrem na sever nebo na jih z údolí řeky Inn vytváří ojedinělé možnosti pro všechny lyžařské sporty. V polovině ledna se zde na jedné z nejobtížnějších sjezdových tratí světa "Streif" pravidelně koná závod Hahnenkamm Rennen. Do lyžařské oblasti Hahnekamm je možné se vyvést několika lanovkami – z centra Kitzbühelu, ze sousedního Klausenu z městečka Kirchberg nebo vesničky Aschau. Od prosince 2005 můžete nastoupit na lanovku i v Jochbergu nebo Pass Thurnu a díky nové lanovce 3S až pro 35 osob a ski safari se dostanete až na Hahnenkamm. Do Pass Thurnu se můžete dovézt skibusem, který je v celém středisku zdarma. Podmínky pro snowboarding jsou v tomto středisku více než ideální – na protilehlém hřebenu se nachází Snowboard Area, která je vyhrazená pro milovníky snowboardu. Díky své výjimečnosti je i ubytování v tomto středisku dražší záležitostí. Dobře udělá ten, kdo oželí hektický Kitzbühel a najde si ubytování v sousedním Kirchbergu, který je mnohonásobně klidnější a také levnější. Skibus z tohoto městečka lyžaře doveze nejen k lanovce Maierl, ale také do Klausenu nebo do Kitzbühelu. Celé středisko nabízí širokou škálu aprés-ski aktivit a je vyloučeno, aby se zde někdo nudil. Ideální zimní dovolená i pro nelyžaře. Další nedávno otevřenou lanovkou z údolí Pinzgau, z Hollersbachu, došlo ještě k větší možnosti lyžování a pro okolí městečka Mittersill taky možnost poznat toto kouzelné středisko za pár minut.
2. Ledovec Weissee
Příjemné a malebné středisko Uttendorf/WeissSee se rozkládá na začátku údolí Stubachtal v místech, kde toto údolí začíná stoupat k zaledněným vrcholkům Alp. Více jak 3 000 m vysoko se táhne hřeben mezi horami Grossvenediger a Grossglockner. V těchto místech, přímo uprostřed Národního parku Velké Taury, vytváří úbočí Granatspitzgruppe ideální prostředí pro malý ledovcový areál. V jejím středu se nachází právě Weißsee Gletscherwelt - středisko s ideální polohou mezi Kitzbühelem a Europa Sportregionem. Na konci údolí stoupá kabinová lanovka ze stanice Einziger Boden k Weißsee s pozadím vrcholu Granatspitze (3 086 m). Snowboarding zde zastupuje U-rampa a quarterpipe. Celkem zde naleznete 23 km sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Výhodou je relativně méně lidí a rozumná cena skipasu.
3. Středisko Wilkogel bylo vyhlášené jako nejlepší středisko pro rok 2017. Celkem obsahuje více jak 50 km sjezdovek všech stupňů obtížnosti s nejdelším sjezdem do údolí (14 km). Od horní stanice Smaragdbahn vede nejdelší přírodní osvětlená sáňkařská dráha v Evropě. Středisko je vzdálené od hotelu 16 km.

Stravování: polopenze

Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech (s výběrem hlavního chodu), salátový švédský stůl.

Ubytování: hotel

Poloha hotelu:
*** hotel-pension leží jen 3 km od útulného městečka Mittersill, které večer láká k procházkám. Hotel-pension nabízí ubytování ve 2-lůžkových a 3-lůžkových pokojích. Pokoje jsou vybaveny sprchou, WC, sat. TV a fénem. Snídaně je formou švédského stolu, večeře menu o 3 chodech s výběrem hlavního jídla+salátový švédský stůl. Velkou výhodou polohy hotelu-pensionu je jeho vzdálenost z Čech (z Prahy pouze 500 km !!) a také bezproblémový přístup do lyžařského ráje (nejbližší kab. lanovka je jen 9 km). Celý areál nabízí 179 km sjezdovek (70 km lehkých, 84 km středně těžkých a 25 km těžkých), 54 různých lanovek či kabinek a neuvěřitelných 780 sněhových děl. Při dobrých sněhových podmínkách jsou otevřeny běžecké trasy v údolí jen pár metrů od hotelu (celkem až 150 km). V blízkosti hotelu je zastávka vlaku, který vás v hodinových taktech doveze přímo k dolní stanici panoramatické kabinky (cesta trvá jen 13 min. – se skipasem ZDARMA). Hotel má vlastní relaxační zónu se saunou, finská saunou, odpočinkovou místností, pro naše hosty zdarma.

Program zájezdu

1. den:
2. den: Pondělí: příjezd na hotel, v cca 8:00 hod. snídaně, ubytování dle možnosti hotelu, od 12:00 hod lyžování na ledovci Weissee, večeře.
3. den: Úterý: snídaně, celodenní lyžování ve Wilkogelu – večeře formou místních specialit.
4. den: Středa: snídaně, celodenní lyžování ve Wildkogelu, večeře (poté sáňkařský večer dle sněhových podmínek).
5. den: Čtvrtek: snídaně, celodenní lyžování v Kitzbühelu, večeře.
6. den: Pátek: snídaně, dle zájmu celodenní lyžování v Kitzbühelu, večeře, potom odjezd do ČR.
7. den: Sobota: příjezd do ČR v časných ranních hodinách.