RAKOUSKO - NEODOLATELNÉ KORUTANY


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

V ceně zájezdu KORUTANSKÁ KARTA, díky níž jsou pro vás všechny lanovky a vstupy již v ceně zájezdu.

Nejkrásnější sny o dovolené mají většinou jeden směr – na jih. Za sluncem. Na vrcholky, které jsou mu nejblíže. K vodě, která mu leží u nohou... Do Korutan, kde má život vůni jižních zemí.
Jen několik údajů: 1270 průzračných jezer, kde teplota dosahuje až 27°C (jezero Wörthersee), až 26°C (Ossiacher See), 2 národní parky – Vysoké Taury a Pohoří Nockberge, 35 chráněných krajinných oblastí... spousty lanovek, památek a dalších atrakcí.

Ubytování: hotel ***

Sonnen resort Ossiachersee

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách, noční přejezd.
2. den: Ráno zahájíme prohlídkou městečka Gmünd - jeho historické části a automobilového muzea Porsche. Poté odjezd k dolní stanici lanovky na Goldeck – výjezd lanovkou na vrchol s nádhernými vyhlídkami. Dále nás čeká výjezd na vrchol Gerlitzen v srdci Korutan. Panoramatickou kabinovou lanovkou Lanzelbahn a sedačkou Gipfelbahn vyjedete na vrchol, odkud se vám otevře unikátní výhled (jeden z nejkrásnějších v Korutanech) z výšky téměř 2000 m na fantastickou krajinu jezer – Faakersee, Wörthersee, Villach a panorama Karavanek i Julských Alp. Odjezd na nocleh.
3. den: Po snídani vyrazíme na vyhlídkovou silnici Villacher Alpen Strasse, která nás vyveze až do výšky 1733 m a budeme se moci kochat panoramatickými výhledy – možnost procházky. Poté pojedeme lanovkou Bergbahnen Dreiländereck vyjedeme na toto unikátní místo, kde se setkávají tři země, jazyky i kultury. Z výšky 1500 m se nám bude rozprostírat nádherný výhled na Julské Alpy, Karavanky, údolí Gailtal a oblast od Villachu ke Klagenfurtu. Prohlídka příjemného městečka Ossiach se slavným benediktinským opatstvím. Relaxační projížďka lodí po jezeře Ossiachersee. Návrat na nocleh.
4. den: Přejezd do  Klagenfurtu – budete moci navštívit Happ´s Reptilierzoo – ráj hadů, ještěrek a krokodýlů včetně dinosauřího parku, v sousedství stojí také Minimundus – jedna z největších turistických atrakcí v jižním Rakousku, kde najdete na 160 modelů světových staveb v poměru 1 : 25 (platí se 50% vstupného). Projížďka kolem jezera Wörthersee, které je menší rakouskou verzí francouzské riviéry. Oblast si podržela charakter 19. století s požitkářskou atmosférou, které si budeme moci užít. Navštívíme malebné městečko Maria Wörth na skalnatém poloostrově, vyjedeme výtahem na vyhlídkovou plošinu věže Pyramidenkogel, odkud se nám z výšky 905 m otevře nádherný kruhový výhled na celé Korutany. Návrat na nocleh.
5. den: Zastávka v městečku St. Veit, které bylo kdysi hlavním městem Korutan. Je tu plno malebných koutů, středověkých, především barokních městských domů a starobylé hradby. Odjezd zpět, návrat v pozdních nočních hodinách.

Slevy

  • first minute - 550 Kč do 30. 11. 2018
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami)

Cena zahrnuje

  • 3x nocleh v hotelu 3* - dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím, 3x polopenze
  • doprava - klim. bus
  • Korutanská karta = veškeré vstupné
  • jízdné lodí a lanovkami uvedené v programu
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • příplatek na 1/1 1.560 Kč (příplatek: 1560 Kč)