To nejlepší z Rakouska - To nejlepší z Rakouska


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

K jezerům, vodopádům, do údolí alpských hor, malebných měst a upravených vesniček.
Orlí hnízdo • Kaprun • Krimmelské vodopády • Dachstein • Hallstatt

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: odjezd z České republiky v časných ranních hodinách. Dopoledne zastávka v městečku MONDSEE , prohlídka centra a katedrály Sv. Michala. Následuje procházka k přístavišti u stejnojmenného jezera. Poté přejedeme do oblasti Salzburku - BERCHTESGADEN , kde navštívíme známé „HITLEROVO ORLÍ HNÍZDO“ (Kehlsteinhaus 1.834 m n.m.) umístěné v horské oblasti s překrásnými pohledy na okolní Alpy. Zastavíme se u nedalekého jezera KÖNIGSEE , kde si prohlé-dneme ulici plnou suvenýrů s možností nákupu a přístaviště u jezera. Po přejezdu německým územím zavítáme do známého rakouského turistického městečka LOFERU. Po procházce tímto malebným městem následuje odjezd do MAISHOFENU na ubytování v hotelu, večeře, nocleh.

2. den: snídaně, odjezd do romantického údolí VYSOKÝCH TAURŮ, na jehož konci jsou mohutné KRIMMELSKÉ VODOPÁDY . Podél této kaskády vodopádů řeky Aache (3,5 km) se můžete vydat pešky nebo minibusem. Odpoledne odjez do oblasti KAPRUNSKÉHO MASIVU , kde vyjedeme lanovkou do výše 1.800 m nebo 3.000 m na vrchol ledovce. Před návratem na ubytování krátce navštívíme městečko ZELL AM SEE. Projdeme se historickým centrem a zavítáme k malebnému stejnojmennému jezeru. Ubytování v hotelu, večeře, nocleh.
3./4. odjezdový den dle programu: snídaně, odjezd do západní část DACHSTEINSKÉHO MASIVU přes malebné rakouské vesničky romantickou přírodou k horskému jezeru GOSSAUSEE pod ledovcem DACHSTEIN . Procházka podél jezera (1 hod.) nebo výjezd lanovkou na okolní vrcholky Zwieselalm (1.587 m.n.m.). Dále návštěva světoznámého městečka HALLSTATT , ležícího nad stejnojmenným ledovcovým jezerem, po kterém se můžeme projet lodí. Po prohlídce tohoto rakouského klenotu se vydáme zpět do ČŘ. Příjezd do ČR ve večerních hodinách (cca. o 21:00 hod. do Prahy a svozem z Českých Budějovic do Brna či Plzně. cca do 21:00 hod).

Stravování: polopenze

polopenze

Ubytování: hotel

Penzion