Pohodový týden v Alpách - Rakousko, Itálie, Švýcarsko - Nauders - Srdce Alp


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Na hranici Rakouska, Itálie a Švýcarska leží městečko Nauders, které bude naším výchozím bodem pro poznání tohoto nádherného a rozmanitého kraje pod vrcholky třítisícovek. Asi nejhezčí túra na nás čeká v bezcelní zóně patřící do Švýcarska - Samnaun. Vydáme se lanovkou z jižního Tyrolska na místo, kde se střetává hranice všech tří států, či lanovkou pod hraniční hřeben Ötzalských Alp. Ubytování máme v ***hotelu na kraji městečka Nauders v komfortně vybavených pokojích (sprcha, WC, fén, rádio, telefon a sat. TV). Velkou výhodou je jistě i vlastní hotelová relaxační zóna s krytým bazénem, saunou, fitnessem a hernou se stolním tenisem. Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 4 chodech s výběrem včetně salátového švédského stolu. Jedenkrát pro nás majitelé připraví grilování.

Poznámka: Dětské ceny platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.

Stravování: polopenze

Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 4 chodech s výběrem včetně salátového švédského stolu. Jedenkrát pro nás majitelé připraví grilování.

Ubytování: hotel ***

Ubytování máme v ***hotelu na kraji městečka Nauders v komfortně vybavených pokojích (sprcha, WC, fén, rádio, telefon a sat. TV). Velkou výhodou je jistě i vlastní hotelová relaxační zóna s krytým bazénem, saunou, fitnessem a hernou se stolním tenisem.

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách z ČR do Rakouska.
2. den: příjezd do NAUDERS, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Základní varianta (náročnost 2 z 5; 5 hod., ^380 m, ˇ550 m): výjezd lanovkou na ROCHEGG (1 812 m) - krásná "jezerní" túra s výhledy na Ötztalské Alpy až k rozhraní tří států RAKOUSKO/ŠVÝCARSKO/ITÁLIE - DREILAENDERECK (2 180 m), ostatní volný program - možnost využití relaxační zóny, seznámení s městečkem NAUDERS, večeře.
3. den: snídaně, pěšky k lanovce, která nás vyveze na kraj ÖTZTALSKÝCH ALP k chatě KLASJUNGERKOPF (2 200 m). Základní varianta (2 z 5; 6 hod.,^600 m, ˇ900 m): pro zdatné "zlatou cestou" k jezerům GOLDSEEN (2 585 m), dále přes sedlo ve výšce 2 800 m po cestě č. 32 údolím SALETZTAL pod GROSSER SCHAFKOPEM až k chatě do výšky1 913 m), odtud již pěšky k horní stanici lanovky. Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod., ^50 m, ˇ450 m): pro méně zdatné od horní stanice lanovky přímo k chatě a potom do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, odjezd busem do bezcelní zóny SAMNAUN (1 828 m), která patří pod Švýcarsko. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod., ^600 m, ˇ900 m): výjezd dvoupatrovou lanovkou k chatě ALP TRIDO (2 499 m), možnost krátkého výstupu na PIZ MUNSCHUNS (2 657 m) a dále pokračujeme po hranici s Rakouskem až do průsmyku ZEBLASJOCH (2 539 m), pak již po vozové cestě pod dohledem svišťů zpět do Samnaun (možnost výhodných nákupů bez cla). Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod., ^50 m, ˇ50 m): jen krátká túra a lanovkou zpět do Samnaun, prohlídka městečka včetně možnosti výhodných nákupů. Všichni společně odjezd na hotel, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do jižního Tyrolska - RESCHENU (1 500 m). Základní varianta (2 z 5; 6 hod., ^600 m, 900 m): výjezd lanovkou do výšky 2 087 m n. m. Potom převážně po pohodlné cestě přes nejvýše položenou osadu jižního Tyrolska ROJEN (1 968 m) pěšky nejdříve pod masivem PIZ LAD až do RESCHENPASS. Lehčí varianta (1,5 z 4; 5 hod., ^50 m, ˇ50 m): procházka kolem jedinečného jezera RESCHENSEE s typickou zatopenou věží GRAUNER TURM nebo od horní stanice lanovky jen krátká túra a zpět k busu opět lanovkou. Odpoledne odjezd na hotel, večer s grilováním.
6. den: snídaně, busem do údolí Langtauferer Tal. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod., ^600 m, ˇ600 m) - z MELAGU (1 919 m) na Melager Alm (1 970 m) a ledovcovou naučnou stezkou výstup na chatu WEISSKUGELHÜTTE (2 542 m). Cestou výhledy na ledovci pokrytý Weisskugel (3 739 m) - dominantu oblasti. Naučnou stezkou zpět do Melagu. Lehčí varianta - z Melagu na Melager Alm a zpět po druhém břehu potoka Karlinbach, sestup údolím. Busem zpět do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, dopoledne odjezd do ČR, příjezd pozdě večer.