Parními vlaky po rakouských Alpách ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

3-denní zájezd s denními přejezdy

Program zájezdu

1. den: Odjezd ráno. Přejezd Bavorskem do Tyrolska. Příjezd do údolí Zillertal, které je jedno z nejkrásnějších v Tyrolsku. Historickým parním vlakem průjezd údolím z Mayerhofenu do Fügenu, jízda po úzkokolejné trati trvá více než hodinu, v soupravě za parní lokomotivou jsou zapřaženy dobové vagony. Odjezd do Rattenbergu, prohlídka města s mimořádně zachovalým historickým centrem. Možnost výstupu na hradní zříceninu s výhledem na město ležící na řece Inn a obklopené horami. Odjezd na ubytování v hotelu Jägerhof s bazénem a krásným výhledem do údolí Innu a na protilehlé pohoří Karwendel. Fakultativně večeře. Nocleh.
2. den: Snídaně. Návštěva křišťálového světa Swarovski s úchvatnou expozicí skla. Odjezd údolím Innu do Jenbachu. Historickou parní zubačkou vyrobenou v roce 1889 takřka hodinu trvající výjezd k horskému jezeru Achensee pod masivem Rofan. Malebné jezero leží v nadmořské výšce 929 m n.m., je 9 km dlouhé a 1 km široké. Lodní výlet po jezeře obklopeném horami do lázeňského Pertisau. Odjezd na horskou salaš Gramaialm na krásné louce uprostřed pohoří Karwendel. Po občerstvení návrat do údolí Innu a příjezd do rakouského historického mincovního města Hall in Tirol. Prohlídka starobylého města, ve kterém byly raženy první velké stříbrné mince ve střední Evropě. Návrat do hotelu. Fakultativně večeře. Nocleh.
3. den: Snídaně. Odjezd do Salcburska. Po příjezdu do oblasti Solné komory průjezd okolo tajuplného jezera Wolfgangsee. Výjezd parní zubačkou po trati postavené v roce 1893 na vyhlídkový vrch Schafberg (1.782 m). Z vrcholu nejkrásnější panoramatický výhled v celé oblasti  na 14 jezer a okolní hory. Sjezd zubačkou zpět k jezeru a odjezd do Bad Ischlu. Krátká prohlídka známých lázní, kde trávil v císařské vile letní měsíce císař  František Josef s celým dvorem. Odjezd do ČR podél krásného jezera Traunsee s mohutnou horou Traunstein. Návrat před půlnocí.