Paláce, zámky, hrady a zahrady Anglie + Londýn


  • ubytování: privátubytování: privát
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Tento zájezd je určen i pro ty z Vás, kteří již Londýn navštívili a chtěli by poznat další zajímavá místa jižní Anglie, zvláště majestátní honosné aristokratické a královské paláce, při kterých se nachází také velice pěkné zahrady a parky.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hod. Nocleh ve Francii.
2. den: Odjezd časně ráno, příjezd do Anglie . Zastávka v malebném městečku RYE – starobylé opevněné městečko s pitoreskními uličkami. Návštěva BODIAM CASTLE – pohádkový hrad ze 14. století obehnaný vodním příkopem, který se řadí k nejromantičtějším v Anglii . Poté prohlídka jedinečného města BRIGHTON oblíbeného letoviska anglických aristokratů, jehož hlavní atrakcí je výstřední „orientální“ Royal Pavilion prince regenta.
3. den: Návštěva aristokratického sídla BLENHEIM PALACE (UNESCO) – vrcholné dílo baroka v Anglii , které bylo postaveno pro vítěze bitvy u Blenheimu, J. Churchilla. Kromě paláce má toto skvostné sídlo i nádherný park a zahrady. OXFORD - staré univerzitní město s mnoha starobylými kolejemi a monumentální architekturou. Projížďka po náhorní vápencové plošině, kraji COTSWOLDS, který oplývá rozkošnými středověkými domy z místního vápence.
4. den: Následuje prohlídka západního okraje LONDÝNA , kde navštívíme HAMPTON COURT – jeden z nejvýznamnějších paláců Anglie, jehož exteriér představuje směsici tudorovského a anglického baroka. Pýchou paláce jsou též pečlivě obnovené barokní zahrady se vzácnými rostlinami a geometricky řešenými záhony. Dále Královské botanické zahrady KEW GARDENS (UNESCO) s nejucelenější botanickou sbírkou na světě - tisíce druhů vzácných a exotických rostlin, Palmový skleník, skleník princezny z Walesu, vyhlídková věž, herbáře, čínská pagoda....
5. den: WINDSOR - zámek, který již téměř tisíc let slouží jako sídlo britských králů a královen. LONDÝN – devítihodinová prohlídka metropole, možnost navštívit mnohá atraktivní místa, jakými jsou budovy Parlamentu s legendárním Big Benem, Westminsterské opatství (UNESCO), Hyde Park s proslulým řečnickým koutkem, centrum City s katedrálou sv. Pavla, Tower aj. Večerní přejezd kanálu La Manche.
6. den: Návrat do ČR v podvečerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • přejezd přes kanál La Manche
  • průvodce
  • 4x ubytování – 1x v hotelu, 3x v soukromí (dvoulůžkové pokoje)
  • 3x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu není možný