Ostrov Elba


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • Pobyty s výlety

Elba – jeden z nejkrásnějších ostrovů toskánského souostroví, jedinečné pláže s malebnými zátokami, tyrkysově modrá voda, nádherné hory, omračující vyhlídky, zajímavá historie a výtečná toskánská kuchyně, vytváří z ostrova atraktivní místo nejen pro odpočinkovou dovolenou. Na své si přijdou i milovníci turistiky a cyklistiky, doporučujeme využít síť pěších stezek a cyklostezek, které křižují celý ostrov. Elba nabízí i skvělé podmínky pro potápění, a to jak pro začátečníky, tak i pro zkušené potápěče.

Zájezd provází Livie Michlová, Milena Škorpilová

Pisa – ostrov Elba: Portoferraio - San Martino - Poggio - Marciana - Marciana Marina - NP Arcipelago Toscano - Monte Capanno - Porto Azzuro - Capoliveri - poloostrov Calamita

PERLA TOSKÁNSKÉHO SOUOSTROVÍ

Orientační ceny vstupného: PISA dóm 2 €
PISA baptistérium 5 €
PISA Šikmá věž 18 €
Villa dei Mulini 5 €
Villa San Martino 5 €
plavba lodí podél ostrova 20 €
Lanovka Monte Capanno 16 €
místní doprava z hotelu do Portoferraia 2,50 €

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvu památek doporučujeme na vstupy cca 80 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.09. - 15.09. odjezd A, B
13.09. - 21.09. odjezd A, B

Ubytování: různé

hotel *** - umístěný uprostřed zálivu Viticcio u pláže s průzračným mořem. Součástí hotelu je i terasa s hotelovým barem, bazénem, lehátky a slunečníky. Zdarma zapůjčení horských kol, za poplatek jsou k dispozici vířivky Jacuzzi. Křišťálové moře vzdálené cca 200 m přímo vyzývá ke šnorchlování.

hotel***

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR do Itálie.
2. den: Ráno krátce navštívíme PISU (UNESCO), v minulosti námořní velmoc soupeřící s Benátkami a Janovem. Prohlídka monumentálního komplexu na travnatém náměstí Piazza dei Miracoli , šikmá věž, katedrála, baptisterium. Pokračujeme trajektem na Elbu, ubytování v hotelu v přímořském letovisku zálivu Viticcio.
3. den: Pobyt u moře, individuální volno, bohaté možnosti výletů.
4. den: Výlet do PORTOFERRAIA , hl. město Elby, někdejší římský přístav. Procházka uličkami historického centra, středověké hradby a pevnosti, starý přístav Darsena, Napoleonova Villa dei Mulini s nádhernou terasovitou zahradou, pevnost Forte Stella aj. V nedalekých horách, ve vnitrozemí navštívíme druhou Napoleonovu vilu – San Martino , sbírky spojené s Napoleonovou osobností. Návrat na hotel, koupání.
5. den: Pobyt u moře, individuální volno, možnosti pěší i cyklo turistiky, potápění, šnorchlování, popř. fakultativní cca 3 hod. plavba podél ostrova s krásnými výhledy na hory a tiché zátoky ostrova.
6. den: Vnitrozemí, kamenné vesničky a hory ostrova v NP Arcipelago Toscano. POGGIO , půvabná vesnička plná příkrých dlážděných uliček, nádherné výhledy na Marcianu Marinu a pobřeží. Neméně půvabná středověká MARCIANA , fakultativně vyjedeme lanovkou na nejvyšší vrchol ostrova Monte Capanno (1018 m), za jasného počasí s výhledy až na Korsiku. Cestou zpět návštěva "maríny" a vyhlášeného letoviska MARCIANA MARINA , prohlídka, možnost koupání, oblázkové pláže, skvělá kuchyně. Doporučujeme ochutnat typické a oblíbené Lo Stoccafisso alla Riese (směs ančoviček, rajčat, bazalky, cibule, černých oliv a kapar).
7. den: Pobyt u moře , individuální volno a půldenní výlet na jihovýchodní část ostrova. Čeká nás rybářské městečko PORTO AZZURO s pevností Longone, vybudovanou Filipem III. Španělským, historické centrum s krásným náměstím. Poloostrov Calamita, významné naleziště minerálů (ametystu, růžového křemene, turmalínu aj.), ostře se zvedající Monte Calamita se svými 413 m.a vnitrozemské CAPOLIVERI (UNESCO) ostrovní městečko obklopené známými viniceni, na vrcholu kopce s úzkými, příkrými uličkami a závratnými výhledy.
8. den: Pobyt u moře , individuální volno. V odpoledních hodinách odjezd na pevninu a do republiky
9. den: Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny - 3%

Cena zahrnuje

  • 6x snídani formou italského bufetu
  • 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • pobyt. taxu, průvodce
  • trajekt na ostrov Elba

Cena nezahrnuje

  • 6x večeře – výběr z menu 1200 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 320 Kč
  • Poznámka: 1lůžkový pokoj není možný
  • vstupné