Nízké Tatry, Termály A Turistika


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Letní dovolená v krásném horském prostředí Nízkých Tater s koupáním v termálních bazénech a lehkou turistikou nám umožní prožít kombinaci aktivní dovolené s relaxací a odpočinkem. Ubytováni budeme v jedné z nejhezčích dolin Národního parku Nízké Tatry v Jánské dolině, která je dlouhá 17 km a končí na úpatí nejvyššího vrcholu Nízkých Tater – Ďumbiera.

Liptovský Ján - Jasná – Chopok – Ďumbier – Ružemberok – Vlkolínec – Liptovská Mara - aquapark Tatralandia – termály Bešeňová – Svatý Kříž – Demänovská dolina a jeskyně – Liptovský Ján – Stanišovská jeskyně – Svatý Kříž - Pribylina

POBYT S VÝLETY V JÁNSKÉ DOLINĚ

Orientační ceny vstupného: Lanovka na Chopok 19 €
Skanzen Vlkolínec 2 €
Aquapark Tatralandia - celodenní vstupné 26 €, 3 hodiny - 24 €
Termal Raj 10 €
Demänovská ledová jeskyně 8 €
Vodní pak Bešenová 26 €
Stanišovské jeskyně 6 €

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 130 € (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů).

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 4.8. - 10.8. odjezd A (Olomouc bez příplatku)

Ubytování: různé

Hotel leží v Jánské dolině v Liptovském Jánu. Hostům je k dispozici fitness centrum, sauna, stolní tenis a biliard, půjčovna sportovních potřeb a horských kol, tenisové kurty, minigolf, WiFi připojení v baru.

Hotel**

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách, příjezd na ubytování v Liptovském Jánu. Odpoledne ubytování, seznámení se s prostředím JÁNSKÉ DOLINY , možnost procházky, večeře.
2. den: Odjezd do horského střediska JASNÁ , celodenní kombinace lehké pěší turistiky a lanovek. Lanovkami vyjedeme na CHOPOK (2004 m) a odtud se vydáme lehčí hřebenovou túrou na nejvyšší vrchol Nízkých Tater ĎUMBIER (2043 m), rozsáhlý kruhový rozhled na téměř všechny pohoří středního a severního Slovenska. Na vrcholu Chopku se nachází vyhlídková restaurace Rotunda se sochou draka Damiána a s exkluzívním 360° panoramatickým výhledem. Budeme si tak moci vychutnat jedinečnou okolní scenérii z nejvýše položeného Rum Baru s bohatou nabídkou rumů a dezertů.
3. den: Centrum Liptova RUŽOMBEROK , prohlídka historického centra, katedrála. Nedaleký VLKOLÍNEC (UNESCO) zachovalá dřevěná lidová architektura, obec představuje nejzachovalejší a nejucelenější urbanistický celek původních lidových staveb ve střední Evropě. Na závěr LIPTOVSKÁ MARA , první přehrada Vážské kaskády, pro svou velikost se ji říká Slovenské nebo Liptovské moře, možnost vyhlídkové plavby lodí. Variantně lze individuálně navštívit Aquapark Tatralandia , odpočinek a relaxace v největším areálu vodní zábavy ve střední Evropě, 14 bazénů s mořskou, termální i čirou vodou nebo relaxace v termálních bazénech Termal Raj v LIPTOVSKÉM JÁNU nedaleko našeho hotelu. Náhradní varianta pro ty z vás, kdo nebude chtít na autobusový výlet.
4. den: Celodenní pobyt v DEMÄNOVSKÉ DOLINĚ . Odjezd do horského střediska Jasná, kde se vydáme na jednu z nejhezčích stezek v Nízkých Tatrách - stezku Demänovská dolina . Trasa vede kolem Vrbického Plesa na Tri Vody – Brhliska – Pod Orlí skálou – na Lukovú – rozcestí v Široké dolině a dále až na Lúčky . Odpoledne prohlídka Demänovské ledové jeskyně , jedna z nejstarších popsaných jeskyní v Evropě.
5. den: Celodenní relaxace ve vodním parku BEŠEŇOVÁ , odpočinek v termálním srdci Liptova, bazény s teplotou do 39°C, s podvodní masáží nebo perličkovou koupelí a řadou dalších atrakcí. Cestou zpět navštívíme v obci SVATÝ KŘÍŽ významnou kulturní památku – dřevěný artikulární kostel z roku 1729, jeden z největších dřevěných kostelů ve střední Evropě, kam se vejde téměř šest tisíc návštěvníků.
6. den: Dopoledne návštěva STANIŠOVSKÉ JESKYNĚ , nejstarší jeskyně Liptova i Slovenska. Průvodce nás vybaví čelovými lampami a pod jeho dohledem projdeme temné prostory, které byly jen minimálně upravené člověkem. Odjezd do nedaleké PRIBYLINY , Muzeum liptovské dědiny, seznámení se s liptovským folklorem, řemesly a chovem huculských koní , což je rarita tohoto muzea. Odpoledne koupání v termálních bazénech Termal Raj v Liptovském Jánu nebo individuální poznávání JÁNSKÉ DOLINY .
7. den: Po snídani odjezd do ČR.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou švédských stolů, večeře výběr z menu)
  • 6x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1 200 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • fakult. služby, lanovky, termální koupaliště a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 250 Kč
  • vstupné